Kullanıcı:
Parola:
Tüm Forumlar Sıkça Sorulan Sorular Parola Hatırlat Kayıt Olun!

Seçenekler
Paylaş

Nereden çıktı bu Windows Strata?

www.chip.com.tr

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink09 Eki 2008  15:35

Microsoft'a ait bir web sitesinde, kısa süre de olsa boy gösteren bu isim ne anlama geliyor?

Okumak için: http://www.chip.com.tr/konu/Nere ... ws-Strata_9068.html

Microsoft'un Profesyonel Geliştiriciler Konferansı (PDC - Professional Developers Conference) için hazırladığı bu adres, aslında gizli kalması gereken önemli bir bilgiyi ziyaretçileri ile paylaştı. Yukarıdaki resimde de göreceğiniz gibi, durum fark edilene kadar sitede "Windows Strata"dan bahsediliyordu. Ancak konu birkaç blog sayfasında gündeme gelince Microsoft hatasını fark etti ve bu ismi listeden çıkarttı.

Peki ama nedir bu Windows Strata? Henüz bir açıklama yapılmış olmasa da, Strata büyük ihtimalle Microsoft'un yakında yayınlayacağı ve burada sizlere duyurduğumuz Windows Cloud'un resmi ismi. Microsoft'un patronu geçtiğimiz günlerde Windows Cloud üzerinde çalıştıklarını doğrulamış, ancak detaylardan daha sonra bahsedeceğini söylemişti. Bir demecinde bu özel Windows sürümünün adının bile belli olduğunu belirten Ballmer, bu ismi de bir süre için kimseyle paylaşmayacaklarının altınını çizmişti.

Ancak görünüşe göre Microsoft, küçük bir hata yaparak yeni Windows'un ismini kendi eliyle sızdırmış durumda. Tahminlerimizin doğru olup olmadığını öğrenmek içinse biraz daha beklemek zorundayız.

Tüm konu: Nereden çıktı bu Windows Strata?

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Windows Strata gerçekten Cloud'un resmi ismi olabilir mi?

En üste gitBu mesajı bildir

Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink09 Eki 2008  15:41

bence bu hatadan cok bilerek yapılmış bi olay reklam olsun diye herkesin ilgisini kendilerine yani yeni windows surumune cekmeye calışıyorlar... ayak ustu reklam yapıyolar
En üste git

Üye
REP: 101, 3,72

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink09 Eki 2008  16:19

sanmıyorum.Win8 den sonra çıkacak işletim sistemnin adı olabilir
Vista Hakkında bilinmeyenler, Yanlış bilinenler

http://www.chip.com.tr/forum/Vista-hakkinda-bilinmeyenler-yanlis-bilinenler_t71448.html
Ayrıca Vista ram düşmanı vbvb. diyenlere önemle bakmaları duyurulur

Her türlü habere itinayla yorum yapılır..
chip online haber benden sorulur.....:DDD
yaklaşanı yakarımKahkahahttp://www.chip.com.tr/forum/Usteki-uyenin-yerinde-olsaydiniz-imzaniz-ne-olurdu_t91899_wp2.html
En üste git

Üye

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink09 Eki 2008  20:48

adamlar resmen reklamını yapıyo sanki yanlışlıkla vermiş gibi yapıp herkesin ora üzerine yoğunlaşmasını sağlıyo... yoksa microsoft un böyle küçük bir hatayı yapabileceğine kim inanır?...
En üste git

Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink09 Eki 2008  21:46

Alıntı: xHellknightx
adamlar resmen reklamını yapıyo sanki yanlışlıkla vermiş gibi yapıp herkesin ora üzerine yoğunlaşmasını sağlıyo... yoksa microsoft un böyle küçük bir hatayı yapabileceğine kim inanır?...

kadir inanır KahkahaKahkahaKahkaha. bencede reklam amaçlı. çünkü büyük şirketlerden yapılan her şeye şüpheyle yaklaşırım. microsoft böyle bir hatayı yapmaz. hele ki kendine bağlı bir adreste.
En üste git

Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink09 Eki 2008  22:21

strata diyor yani: amaaaaan ben böyle işin taaaa kalıbına windowsuna strataaaaa diyor yani artık işletim sistemi yapmıyacam diyor forza linux demek istiyor.
En üste git

Üye

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink09 Eki 2008  23:20

reklam amaçlı yapılmış bir şey

En üste git

Üye

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink10 Eki 2008  00:12

ben de bunun hata olmadığına inaıyorum ama widows7 diye bişey olmicak bu sistem çıkarsa direk 8 olcak çünkü vista 6. çıkarsa strata 7. olcak

ama yeni sistem farklı olacağı için biraz meraklandım betasını denerim 2. sistemim olarak şu anda vista kullanıyorum ama kasmıyor bence vista hakkında olumsuz düşünmeyin bi gün elbet kabul edersiniz büyük ihtimalle
En üste git

CHIP Online

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink10 Eki 2008  00:45

Haberde belirtildiği gibi yüksek bir ihtimalle Windows Cloud olacaktır. O ise yine önceden belirtildiği gibi son kullanıcı / tüketici için geliştirilmiş bir işletim sistemi değildir. Tüketici odaklı Windows XP, Vista, 7, 8 ile alakası yoktur. Web platformu için uygulama geliştirmek isteyen web geliştiricilerine hitap ediyor. Bu yüzdendir ki, Windows Cloud, alıp betasını test edebileceğiniz bir işletim sistemi olmayacaktır. Detaylar için haberin ikinci paragrafında verilen linke tıklayabilirsiniz ;)
Güncelleme: Halil Mollaoğlu (10 Eki 2008 00:48)
En üste git

Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink10 Eki 2008  02:18

Açıkcası bu yorumlara şaşırmamak mümkün değil yok reklam yapıyorlarmış yok ilgi çekmek için bilerek kendileri koymuştur şunu sormadan yapamayacağım ya arkadaşım sizce windows'un reklama ihtiyacı varmı'ki hani intel'in reklama ihtiyacı var çünkü karşısında amd var üsteklikte gittikce güçleniyor peki ama windows'un karşısında ne var hadi kaldıralım tüm windows'ları peki yerine ne kuracağız bu kadar stabil bu kadar oturmuş bu kadar gelişmiş bir sistem varmı varmı bir öneriniz
En üste git

Üye

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink10 Eki 2008  06:36

Alıntı: Halil Mollaoglu
Haberde belirtildiği gibi yüksek bir ihtimalle Windows Cloud olacaktır. O ise yine önceden belirtildiği gibi son kullanıcı / tüketici için geliştirilmiş bir işletim sistemi değildir. Tüketici odaklı Windows XP, Vista, 7, 8 ile alakası yoktur. Web platformu için uygulama geliştirmek isteyen web geliştiricilerine hitap ediyor. Bu yüzdendir ki, Windows Cloud, alıp betasını test edebileceğiniz bir işletim sistemi olmayacaktır. Detaylar için haberin ikinci paragrafında verilen linke tıklayabilirsiniz ;)

Size Katılıyorum.Bencede microsoft böle ufak bi hata yapmaz bekliyim görücez fuarı...

Alıntı: escape
Açıkcası bu yorumlara şaşırmamak mümkün değil yok reklam yapıyorlarmış yok ilgi çekmek için bilerek kendileri koymuştur şunu sormadan yapamayacağım ya arkadaşım sizce windows'un reklama ihtiyacı varmı'ki hani intel'in reklama ihtiyacı var çünkü karşısında amd var üsteklikte gittikce güçleniyor peki ama windows'un karşısında ne var hadi kaldıralım tüm windows'ları peki yerine ne kuracağız bu kadar stabil bu kadar oturmuş bu kadar gelişmiş bir sistem varmı varmı bir öneriniz
Sizede katılıyorum windowsun karşısında durcak bir işletim sistemi yok bence şimdilik..
Güncelleme: Hiper£l£v£nKids (10 Eki 2008 06:39)

En üste git

İlgili Konular

Konu Başlığı Gönderen Yanıt Son Mesaj
 Nokia X serisi: Bu da nereden çıktı?CHIP Online 1 21 Tem 2009  19:36
 Bu cepler de nereden çıktı?CHIP Online 1 05 Oca 2010  11:55
 Windows 7 adı nereden çıktı?CHIP Online 10 19 Eki 2008  13:56
 [ACİL]Bu programı nereden bulabilirim?{ACİL]kaansef 1 14 Eyl 2008  00:49
 Bu hata nereden kaynaklanıyorr :(Help_me 7 07 Oca 2009  21:18
Bu sayfa 0,97 saniye içinde hazırlandı.

Cep telefonları | Ekran kartları | Masaüstü | Notebook | Ses kartları | Webcam | Klavye & Fare | Yazıcılar | Tablet Ev Sineması
Mp3 Player | Usb Bellekler | Video kameralar | Fotoğraf Makinesi | Taşınabilir diskler | LED & LCD Tv | Monitörler | OEM | PDA
Navigasyon | Oyun Konsolu