Kullanıcı:
Parola:
Tüm Forumlar Sıkça Sorulan Sorular Parola Hatırlat Kayıt Olun!

Seçenekler
Paylaş

Norton'dan Vista'nın UAC'sine alternatif

www.chip.com.tr

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink11 Eki 2008  05:03

Vista'nın eleştirilen Kullanıcı Hesap Denetimi'ne (UAC) Norton'dan alternatif... İndirin, deneyin.

Okumak için: http://www.chip.com.tr/konu/Nort ... lternatif_9093.html

Daha önce, Windows Vista'nın Kullanıcı Hesap Denetimi, yani UAC'sinin yerine geçen alternatif yazılım "Smart UAC Replacement"tan bahsetmiştik. Kullanıcıları "emin misin?" mesajlarıyla çileden çıkartan UAC'ye diğer bir alternatif de güvenlik devi Symantec'ten geldi. Henüz beta aşamasında olan "Norton UAC Tool", Vista'nın UAC'sinin yerine geçiyor ve daha mantıklı işler yapabiliyor.

Norton UAC Tool ile, artık uyarı almak istemediğiniz işlemleri belirleme şansına sahipsiniz. Bunun yanında küçük araç, kullanıcılara neden uyarı yapmak zorunda kaldığını da anlatmaya çalışıyor. Daha ayrıntılı bilgi almak isteyenler ise "View Details" seçeneğine tıklayarak işlemle ilgisi olan modülleri görebiliyor.

Şu an için beta aşamasında olan UAC Tool, gerçekten vaat ettiklerini gerçekleştirmeyi başarıyor. Daha da önemlisi Vista'nın UAC'sinden daha hızlı çalışıyor. Nadiren de olsa ortaya çıkan hata mesajları ise, aracın beta olmasına bağlanabilir.

Eğer UAC Tool - Beta'yı denemek isterseniz, aşağıdaki bağlantıyı kullanarak aracı indirebilirsiniz. Ancak bunun bir beta sürüm olduğunu da unutmayın...

Download: [url=""] Norton UAC Tool[/url]

Tüm konu: Norton'dan Vista'nın UAC'sine alternatif

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Vista'nın UAC'si...

En üste gitBu mesajı bildir

Üye

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink11 Eki 2008  11:12

Vista yı yüklediğim gibi ilk yaptığım iş UAC yi kapatmak oluyor :)
Every breath lives me one less to my last
En üste git

Üye
REP: 395, 3,91

Kişisel Sayfası

PermaLink11 Eki 2008  11:55

Arkadaşlar UAC'u kapatmayın. Aksi takdirde sisteme direk yönetici haklarıyla erişiyorsunuz. Bu şekilde de sistem XP gibi güvensiz oluyor. Aslında Vista UAC ile kullanıcı hesapları tarafında çok kullanışlı hale geldi. Eğer bir türlü Vista'nın kendi UAC'une alışamadıysanız bu haberde de denildiği gibi Smart UAC veya Norton UAC gibi alternatifleri kullansınlar. Norton UAC hakkkında bilgim yok ama Smart UAC, Wimdows XP ve 2000 altında da çalışıyor. Bana XP altında pek kullanışlı gelmedi açıkçası. Zaten aklıma takılan çok şey oldu Smart UAC hakkında. Çünkü sisteme yerleşen herhangi bir zararlı kod Smart UAC'u kapatabilir. Hatta sınırlı hesap açıp, o hesap altında da denedim Smart UAC görev çubuğundaki simgesinden hemen kapatılabiliyor. Yani benim kullandığım sürümde kapatılması engellenmiyordu. Bu gibi nedenlerle bu iki UAC yazılımın da şimdilik Vista'nın kendi UAC'si yerine geçemeceğini düşünüyorum.
Güncelleme: Batıkan Doğan (11 Eki 2008 11:56)
En üste git

Üye
REP: 640, 3,99

Kişisel Sayfası

PermaLink11 Eki 2008  15:10

UAC cok güzel düşünülmüş bi özellik, ama o kadar güzel geliştirilememeiş maalesef. kendine güvenen herkes gibi bende kapatırım hep(hatta vlite ile hazır kapatılmışı var:) her halta ötmektense akıllı bir şekilde güvenli-güvensiz uygulamaları ayırabilir seviyeye geldiginde acık kalabilir anca. ama bu haliylede hayatında ilk defa bilgisayar kullancak olanlar icin idealdir yani...
En üste git

Üye
REP: 101, 3,72

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink11 Eki 2008  19:14

aslında o kadar da kötü değil yani.güzel düşünülmüş.
Ama nortonun UAC si de güzele benziyor açıkçası.
Vista Hakkında bilinmeyenler, Yanlış bilinenler

http://www.chip.com.tr/forum/Vista-hakkinda-bilinmeyenler-yanlis-bilinenler_t71448.html
Ayrıca Vista ram düşmanı vbvb. diyenlere önemle bakmaları duyurulur

Her türlü habere itinayla yorum yapılır..
chip online haber benden sorulur.....:DDD
yaklaşanı yakarımKahkahahttp://www.chip.com.tr/forum/Usteki-uyenin-yerinde-olsaydiniz-imzaniz-ne-olurdu_t91899_wp2.html
En üste git

Üye

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink12 Eki 2008  16:05

ben xp me Smart UAC kurdum :) vista nın uac sı insanı çileden çıkartıyor

En üste git

Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink12 Eki 2008  16:43

uac'ı ben hiç sevmedim vistayı ilk kurduğumda mutlaka kapatırım. çünkü bir işlem yapacağın zaman karşına zönk diye çıkıyor ve programlar hata verebiliyor. virüs işlerinde ise kasperky'ye güveniyorum. sistem geri yüklemeyi de kapatırım.
En üste git

Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink18 Eki 2008  08:54

herhalde vista sp2 de bu programda zönk diye karşıma çıkma diyebileceğiz
En üste git

İlgili Konular

Konu Başlığı Gönderen Yanıt Son Mesaj
 vista sp1 in vista dvd sine entegresiHPQ-User 1 08 Haz 2008  01:29
UAC sız bilgisayara uac dopingidogukans 1 18 Nis 2011  22:40
 UAC'nin bazı durumlarda devredışı kalmasıakay15 4 14 Eki 2008  00:47
 Brezilyalı Ouvi, Nokia'nın Ovi'sine karşıCHIP Online 1 12 Eki 2009  00:41
 Vlite ile sp1 'i vista dvd sine entegreHPQ-User 2 02 Nis 2008  17:17
Bu sayfa 1,11 saniye içinde hazırlandı.

Cep telefonları | Ekran kartları | Masaüstü | Notebook | Ses kartları | Webcam | Klavye & Fare | Yazıcılar | Tablet Ev Sineması
Mp3 Player | Usb Bellekler | Video kameralar | Fotoğraf Makinesi | Taşınabilir diskler | LED & LCD Tv | Monitörler | OEM | PDA
Navigasyon | Oyun Konsolu