Kullanıcı Adı :Parolamı hatırla
Parola :
Foruma kayıt olmak için tıklayın
Tüm ForumlarEn Çok Okunanlar(24saat)Bugünün Mesajları  S.S.S  AramaParolamı unuttumKayıt Olun!

Norton'dan Vista'nın UAC'sine alternatif
CHIP Online
www.chip.com.tr

9 Mesaj

Mesaj Tarihi : 11 Eki 2008  05:03:00
Alıntı yaparak Yanıtla Konuyu Yanıtla
Vista'nın eleştirilen Kullanıcı Hesap Denetimi'ne (UAC) Norton'dan alternatif... İndirin, deneyin.

Okumak için: http://www.chip.com.tr/konu/Norton-...if_9093.html

Daha önce, Windows Vista'nın Kullanıcı Hesap Denetimi, yani UAC'sinin yerine geçen alternatif yazılım "Smart UAC Replacement"tan bahsetmiştik. Kullanıcıları "emin misin?" mesajlarıyla çileden çıkartan UAC'ye diğer bir alternatif de güvenlik devi Symantec'ten geldi. Henüz beta aşamasında olan "Norton UAC Tool", Vista'nın UAC'sinin yerine geçiyor ve daha mantıklı işler yapabiliyor.

Norton UAC Tool ile, artık uyarı almak istemediğiniz işlemleri belirleme şansına sahipsiniz. Bunun yanında küçük araç, kullanıcılara neden uyarı yapmak zorunda kaldığını da anlatmaya çalışıyor. Daha ayrıntılı bilgi almak isteyenler ise "View Details" seçeneğine tıklayarak işlemle ilgisi olan modülleri görebiliyor.

Şu an için beta aşamasında olan UAC Tool, gerçekten vaat ettiklerini gerçekleştirmeyi başarıyor. Daha da önemlisi Vista'nın UAC'sinden daha hızlı çalışıyor. Nadiren de olsa ortaya çıkan hata mesajları ise, aracın beta olmasına bağlanabilir.

Eğer UAC Tool - Beta'yı denemek isterseniz, aşağıdaki bağlantıyı kullanarak aracı indirebilirsiniz. Ancak bunun bir beta sürüm olduğunu da unutmayın...

Download: Norton UAC Tool

Tüm konu: Norton'dan Vista'nın UAC'sine alternatif

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Vista'nın UAC'si...

CHIP Online'nin profilini görüntüle
Sayfanın en üstüne git

OCZ Diesel

Microsoft Explorer Mini Mouse

Axle 9800 GT

OCZ DieselDüşük kapasitesine rağmen kabul edilebilir veri aktarım hızı ve darbelere dayanıklı gövdesiyle öne çıkan bir USB bellek.
Microsoft Explorer Mini MouseMicrosoft'un yeni fare teknolojisiyle tanışmaya hazır mısınız? BlueTrack teknolojisi ile Mini Mouse bir devrim yaratıyor.
Microsoft Explorer Mini MouseYeni özelliklerine rağmen 8800 GT'den çok farkı olmaması ve düşük fiyat/performans oranı ile geride kalıyor.
Lammoth
Üye

157 Mesaj

Mesaj Tarihi : 11 Eki 2008  11:12:53
Vista yı yüklediğim gibi ilk yaptığım iş UAC yi kapatmak oluyor :)
Every breath lives me one less to my last
Lammoth'un profilini görüntüle (Çevrimiçi) Lammoth'a özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git
BatıkanDoğan
Deneyimli Üye
REP: 367REP: 367REP: 367REP: 367
REP: 367
1064 Mesaj

Mesaj Tarihi : 11 Eki 2008  11:55:09
Arkadaşlar UAC'u kapatmayın. Aksi takdirde sisteme direk yönetici haklarıyla erişiyorsunuz. Bu şekilde de sistem XP gibi güvensiz oluyor. Aslında Vista UAC ile kullanıcı hesapları tarafında çok kullanışlı hale geldi. Eğer bir türlü Vista'nın kendi UAC'une alışamadıysanız bu haberde de denildiği gibi Smart UAC veya Norton UAC gibi alternatifleri kullansınlar. Norton UAC hakkkında bilgim yok ama Smart UAC, Wimdows XP ve 2000 altında da çalışıyor. Bana XP altında pek kullanışlı gelmedi açıkçası. Zaten aklıma takılan çok şey oldu Smart UAC hakkında. Çünkü sisteme yerleşen herhangi bir zararlı kod Smart UAC'u kapatabilir. Hatta sınırlı hesap açıp, o hesap altında da denedim Smart UAC görev çubuğundaki simgesinden hemen kapatılabiliyor. Yani benim kullandığım sürümde kapatılması engellenmiyordu. Bu gibi nedenlerle bu iki UAC yazılımın da şimdilik Vista'nın kendi UAC'si yerine geçemeceğini düşünüyorum.
Güncelleme: BatıkanDoğan [11 Eki 2008 11:56:04]
BatıkanDoğan'ın profilini görüntüle (Çevrimiçi) BatıkanDoğan'a özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git
elazigli
Forum Katibi
REP: 487REP: 487REP: 487REP: 487
REP: 487

4085 Mesaj

Mesaj Tarihi : 11 Eki 2008  15:10:25
UAC cok güzel düşünülmüş bi özellik, ama o kadar güzel geliştirilememeiş maalesef. kendine güvenen herkes gibi bende kapatırım hep(hatta vlite ile hazır kapatılmışı var:) her halta ötmektense akıllı bir şekilde güvenli-güvensiz uygulamaları ayırabilir seviyeye geldiginde acık kalabilir anca. ama bu haliylede hayatında ilk defa bilgisayar kullancak olanlar icin idealdir yani...
elazigli'nin profilini görüntüle (Çevrimiçi) elazigli'ye özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git
Fattur
Deneyimli Üye
REP: 44REP: 44REP: 44REP: 44
REP: 44

1709 Mesaj

Mesaj Tarihi : 11 Eki 2008  19:14:21
aslında o kadar da kötü değil yani.güzel düşünülmüş.
Ama nortonun UAC si de güzele benziyor açıkçası.
Vista Hakkında bilinmeyenler, Yanlış bilinenler:
http://www.chip.com.tr/forum/Vista-..._t71448.html
Ayrıca Vista ram düşmanı vbvb. diyenlere önemle bakmaları duyurulur
Windows 7 Milistone3 Resimleri(ilk)
http://www.chip.com.tr/forum/Window..._t73514.html
Fattur'un profilini görüntüle (Çevrimiçi) Fattur'a özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git
SoN_KraL
Katılımcı Üye
REP: 14REP: 14REP: 14
REP: 14

704 Mesaj

Mesaj Tarihi : 12 Eki 2008  16:05:28
ben xp me Smart UAC kurdum :) vista nın uac sı insanı çileden çıkartıyor
Madem Ki Türk'sün Göster Ki Ürksün!!
SoN_KraL'ın profilini görüntüle (Çevrimdışı) SoN_KraL'a özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git
kalamarr
Üye
REP: 73REP: 73REP: 73REP: 73
REP: 73

407 Mesaj

Mesaj Tarihi : 12 Eki 2008  16:43:02
uac'ı ben hiç sevmedim vistayı ilk kurduğumda mutlaka kapatırım. çünkü bir işlem yapacağın zaman karşına zönk diye çıkıyor ve programlar hata verebiliyor. virüs işlerinde ise kasperky'ye güveniyorum. sistem geri yüklemeyi de kapatırım.
kalamarr'ın profilini görüntüle (Çevrimiçi) kalamarr'a özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git
em12em34
Üye

65 Mesaj

Mesaj Tarihi : 18 Eki 2008  08:54:00
herhalde vista sp2 de bu programda zönk diye karşıma çıkma diyebileceğiz
em12em34'ün profilini görüntüle (Çevrimdışı) em12em34'e özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git
Hızlı Geçiş:
Snitz Forums 2000