PC AÇILIYOR AMA EKRANA GÖRÜNTÜ GELMİYOR

osmanmert
25-02-2009, 19:37   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
5 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2008

BİLGİSAYARIM SON ZAMANLARDA BAZEN AÇILIŞTAKİ SİNYAL SESİNİ VERMEDEN AÇILIP EKRANA GÖRÜNTÜ VERMİYORDU.BU ARALARDA SIK SIK OLMAYA BAŞLADI.PARÇALARLA OYNAYINCA AÇILIYORDU AMA BUGÜNDEN SONRA ARTIK HİÇ GÖRÜNTÜ VERMEMEYE BAŞLADI..SİNYAL SESİNİ ALAMIYORUMPARÇALARI ÇIKARARAK DENEDİM.EKRAN KARTINI ÇIKARIP ONBOARD EKRAN KARTI GİRİŞİNE TAKTIM AYNI SORUN TEKRARLANDI..PSUYU DEĞİŞTİRDİM YİNE TEKRARLANDI..RAMLERİ DEĞİŞTİRDİM YİNE TEKRARLADI..ŞU ANDA İKİ SEÇENEK VAR.SORUN YA İŞLEMCİDE YADA ANAKARTDA..BU SORUNLA KARŞILAŞAN ARKADAŞLARDAN YARDIM BEKLİYORUM..
SİSTEM
-P4 3.4 PRESCOT(YAKLAŞIK BİR YIL OVERCLOKLA 3.8 İLE KULLANDIM GEÇEN AY ESKİ 3.4 GHZ HALİNE GERİ ÇEVİRDİM-AYRICA EN SON PARÇALARI TEMİZLERKEN İŞLEMCİ VE FAN ARASINDAKİ SIVIYI TAMAMEN SİLDİM AMA SADECE İKİ HAFTADIR BU ŞEKİLDE)
-8800 GT SPARKLE EKRAN KARTI
-1+1 GB RAM(silgi ile silinmiş temizlenmiş)
-600 WATT PSU
-160 GB HDD
-NVİDİA DESTEKLİ 775 PİN Q2D 1333GHZ DESTEKLİ 800 MHZ MODELİNİ HATIRLAMADIĞIM ANAKART

onlineTR
25-02-2009, 19:46   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,947 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2007

geçmiş olsun servise goturmeyı deneyınn en ıyısı bu...

zxsel
25-02-2009, 19:47   |  #3  
zxsel avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
903 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2008

ekran goruntu ısı tahmınımce  ya rem duzgun takılıdegıl yada  rem de sorun olsumus   yada cpu da bır sorun var gıbıme gelıyor

osmanmert
25-02-2009, 19:50   |  #4  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
5 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2008

valla pc parçaları ayrı yerlerden alınma oldugu için önce arızanın nedeni ve parçayı öğrenmem gerekiyor..ve merak ettiğim neden birden degilde yavaş yavaş tam arızaya ulaştığı..bu sorunla karşılaşan arkadaşlardan yardım bekliyorum.

sihirbaz_
25-02-2009, 21:39   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
298 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2008

dediğin gibi soru ya işlemci yada anakarttan kaynalanıyor gibi. anakartın ilgili devreleri doğru çalıştığı sürece işlemci kendisini koruyabilir. o/c'tan zarar görmez. zannımca çok daha büyük ihtimal anakattan kaynaklanıyor. önceliği ona versen iyi olur.

punkcu26
26-04-2009, 16:22   |  #6  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2008

kasa açma tuşu ile pc'yi açtığımda kasa fanları, ekran kartı fanı, işlemci fanı çalışıyor, anakart led ışığı yanıyor, ekran kartının yerine tam oturup oturmadığını kontrol ettim,ekran kartını monitöre bağlayan kablo ile de oynadım ama pc ilk açılışta açılmıyor.power supply'tan pc'yi kapatıp tekrar açtığımda ekrana görüntü geliyor. artık 2. denemdede açar oldum pc'yi.power supply'tan açma-kapama yapmadıkça açılmıyor. kasadan herhangi bir ses de duymuyorum.
yardımcı olmanızı bekliyorum....

3,5 yıldır kullandığım pc :
asus p5ld2 anakart, 3.0 ghz p4 630 işlemci, 6600 gt 128mb, 2 gb ram, asus ta 250 kasa, blackorange bo-480 power supply

Mustafa@PC
26-04-2009, 16:26   |  #7  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
13,129 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2008

Sorun yüksek ihtimal anakartta statik elektirik birikmiş olabilir.

punkcu26
26-04-2009, 16:33   |  #8  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2008
Mustafa@PC
Sorun yüksek ihtimal anakartta statik elektirik birikmiş olabilir.
Mustafa@PC, statik elektrik için ne yapabilirim?

Mustafa@PC
26-04-2009, 16:39   |  #9  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
13,129 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2008

Kasanın arkasından bütün kabloları çıkart,Bios pilinide çıkart.Ramleride çıkart.

Power giriş yerinde yani fişin powera girdiği yerdeki kasanın arkasında 3 tane demir varya,

Kontrol kalemini o 3 demirin 2 tanesine değicek şekilde sıkıştır,yada tut,yani kontrol kalemi o 3 demirden 2 sine deysin,aynı andada bilgisayarın power tuşunada basılı tut tam 3-4 dakika.ondan sonra herşeyi yeniden tak(pil, kablolar,ramler...)pc yi başlat...

Bu yöntem işe yarayabilir.

Sorumluluk senin tabi :)....

Bu arada statik elektrik olayını konuyu açan arkadaş için söylemiştim ama sendede aynı sorun olabilir.

Son Düzenleme: Mustafa@PC ~ 26 Nisan 2009 16:45
xRay97
26-04-2009, 22:15   |  #10  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
506 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2008

Arkadaşım aynı sorun bende de meydana geliyordu.Bunun nedeni bende ekran kartının çok oynamasıydı.Ben hayli küçük olduğumdan pc yi çok kurcalıyodum.Ekran kartının slota takılan bölümdeki bir tane bağlantı değmediği anda görüntü gitmiyordu.Hafifce itele (AMA HAFİFÇE) monitör kablosunu sıkı tak ekran kartına

Z1mBaBwE
26-04-2009, 22:28   |  #11  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2,674 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2007

Şase olabilir sistemde anakartınızı kasadan çıkartın ve açıkta deneyin bakalım aynı sorunu yapıcakmı takarkende altına anakart süngerleri var onlardan koy öyle montajını yap ayrıca psu da da bir sorun olabilir arkadaşından ödünç alabiliyorsan bir de onla dene

altundas
28-04-2009, 23:59   |  #12  
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
85 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2007

aynı sorun bende de var benım anakartım p5kc asus bende acıp kapaayınca görüntü geliyor donanımları tek tek denedım servise4 kez kiti en sonunda ram ve işlemçiyide istedıler servise yarın sanırım elıme ulasır sorunu bir türlü düzelmiyor bana bios günceleyip göndermekten başka bir şey yapmıyorlar çizgi elektironik bende ne yapıcagımı şaşırdım kaldım bende formda yardım aldım pusu degıstrdım olmadı elektırıkten supeledık şebeketen başka bir arkadasıma götürduk yıne olmadı heralde nadir bir hastalık yenısını alcaz galıba

faruk536
29-04-2009, 20:19   |  #13  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
12 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2009

kardeşim senin bilgisayarda şu sorunlar olabilir;
1.si rami yanlıs taktın (böyle olursa ki anakartın gider yani yanar)
2.si ramin bozuk
3.sü ramı ters taktın ve bios ayarlarını bilgisayar otomatik sıfırladı.(bende böyle olmustu =)

OptiqpasqaN
30-04-2009, 14:14   |  #14  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
161 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2009

evet arkadaşlara katılıyorum Ram lerinde bi sorun olabilir iki tane ram takılıysa birini cıkart birini tak ve her ikisinide tekre teker dene eminim sonuca ulasırsın eger ulasamazsan Anakartındaki kuzey köprüsüne yakın olan bi chip vardır o yanmıs olabilir bence benimde aynısı basıma gelmişti ram lerde ara sorununu

altundas
01-05-2009, 19:18   |  #15  
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
85 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2007

ram nasıl ters takıla bılıyo ben pek anlamadım ramların ters takılma ihtimali 0 dır belki yuvaya tam oturmamış olabilir ayrıca yazıda diyorki ram değiştim yine aynı sorun var bende de aynı sorun var arkadaşm benim anakart4 gitit servise sorun yok diye geri geldi başka bir anakarta hiç bir sorunum yok malasef anakarttan kaynaklanıyor yapıcak birşey yok asus dan aslında uzak durmak lazım aslında servisinden derdini anlatamıyrsun cizgi elektironiğe

NiCKSERV
26-10-2010, 00:53   |  #16  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2010

  • Selam Herkeze arkadaşım deneye biliyorsan başka bir bilgisayarda parçaları dene derim aynı sorun şuan bendede var bütün malzemeleri yer değiştirip denedim ve son olarak işlemcide karar kıldım işlemciyi baska anakarta takıyorum monütöre görüntü sinyal gelmiyor

darkiso
10-12-2010, 09:19   |  #17  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
7 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2010

Sa Aynı sorun bendede var 2 hafta önce başlamıştı ekran kartını çıkarıp takınca sorun çözülüyordu ama düne kdr Artık pc acılmıyor Ekran kartından sorun olabilecegini düşündüm Arkadaşa götürdüm ekran kartı çalışıyor Bugünde servise götürecegim Bence sorun Anakarta

darkiso
10-12-2010, 19:30   |  #18  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
7 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2010

Akşam götürdüm servise pc yi adamlar o saatin pilini çıkarıp tekrardan takdılar sorun çözüldü
(sorunun kaynagı ise elektrik gidip gelmesi ve pc acıkken fişinin çekilmesiymis)

welet1
18-06-2012, 16:35   |  #19  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
22 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2012

aynı sorun benim başıma geldi tamire gitti anakartı teste göndermişler sorun anakarttaymış ekran kartını depiştirmişler sorun ortadan kalktı 1yıl sonra yine aynı sorun çıkıyor :(

Batuhan Karsan 26
18-06-2012, 16:54   |  #20  
Batuhan Karsan 26 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 62
2,571 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2010

Bence rami tam takamadın.Çünkü ters taksan tuhaf sesler gelir.Şahsen yaşadım.

Batuhan Karsan 26
18-06-2012, 16:58   |  #21  
Batuhan Karsan 26 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 62
2,571 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2010

Monitörü değiştirdin mi ? Bendede ekrana görüntü gelmiyordu ekran değiştirince düzeldi.Bazen monitörlerin o ekrana kartına takılan kablosunda sorunlar olabiliyor.

Kapalı Hesap (203561)
18-06-2012, 18:17   |  #22  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 136
4,310 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2011

Batuhan, welet1 hortlattınız konuyu ya.

karabelayunus
23-08-2012, 20:43   |  #23  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2012

ARKADAŞLAR BİOS PİLİNİ ÇIKARIP 2 DK BEKLEYİN VE SONRA TAKIN OLMASAN ÜSTÜNDEKİ İŞLEMCİYİ ÇIKARIP 2 DK BEKLEYİN GÖRÜNTÜ GELERİ SAYGILAR

harun51
06-10-2012, 15:10   |  #24  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2012

iyi günler bu sorunun aynısı bendede var laptopda iki adet ram kullanıyodum birileri ram la oynadıgıdan statik elektirk sonucu rame zarar vermis olabilirisin dedi bilgisiyar ara sıra donduktan belli bir süre sonra actığımda sadece fan sesi felan gelmeye basladı birazcık bilgsyr bilgimle ramdan kaynaklı olacagını düsndüm ramlarin yerini deistirdim felan tekrar tekrar takdım cıkardım vir kere acılır gibi oldu ama o zmn da 256 mg ram calıstıgı icin onu cıkardım 1 gb taktım bu sefer yine aynı sorun olustu bu sefer 256 lıkta calısmadı sorunun ramdan olabilcegini düsünyorum lütfen yardımcı olurmusnuz

harun51
06-10-2012, 20:37   |  #25  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2012

acaba 2 ram aynı anda kullanmak bu tür sistemlere zararmı veriyor bende cift ram kullanıyodum bendede aynı sorun var cift ram kullanan diger arkadaslardada