Kullanıcı Adı :Parolamı hatırla
Parola :
Foruma kayıt olmak için tıklayın
Tüm ForumlarEn Çok Okunanlar(24saat)Bugünün Mesajları  S.S.S  AramaParolamı unuttumKayıt Olun!

Sayfa 1 / 3123Sonraki >
Pardus ulusal işletim sistemi mi?
/ 3  Sonraki sayfaya git
tuncab
Forum Katibi

3660 Mesaj

Mesaj Tarihi : 06 Eyl 2008  13:31:56
Alıntı yaparak Yanıtla Konuyu Yanıtla
Kavgaya dönüştürmeden tartışalım:
Pardus ulusal işletim sistemimiz mi, değil mi?
@ Prep C @
tuncab'ın profilini görüntüle (Çevrimdışı) tuncab'a özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git

Google'ın dünyası karardı

Her eve bir Süper PC

Opera şekil değiştiriyor

20081120140024Google'ın, seks tartışmalarıyla gündemden düşmeyen sanal dünyası Lively'den kötü haber geldi.
NVIDIA-dan-her-eve-bir-Super-PCNVIDIA, bugüne kadar sadece özel kurumlarda görmeye alıştığımız süper bilgisayarları evimize taşıyor
NVIDIA-dan-her-eve-bir-Super-PCOpera, giderek kızışan web tarayıcı savaşlarında son kozunu oynuyor: Yeni bir tasarım!
tuncab
Forum Katibi
REP: 78REP: 78REP: 78REP: 78
REP: 78

3660 Mesaj

Mesaj Tarihi : 06 Eyl 2008  13:34:30
Tartışmada konuyu açan kişi olarak taraf olmamak için kendi görüşümü ayrı bir mesaj olarak yazacağım.

Bence Pardus ulusal bir işletim sistemi değil. Hatta bir işletim sistemi değil. Fin bilgisayar mühendisi Linus Torvalds öncülüğünde başlayan Linux projesinde bol miktarda bulunan dağıtımdan biridir.

Bu konuda benimle aynı görüşe sahip birini buldum. C ve Sistem Programcıları Derneği Başkanı Kaan Aslan. Kaan Aslan Cumhuriyet gazetesinde Orhan Bursalı'nın Pardus hakkındaki bir yazısı hakkında yazarla arasında geçen e-mail diyaloğunu buldum.

Kaan Aslan:
Sayin Bursali; Pardus ile ilgili bugünkü yaziniz hakkinda bazi açiklamalar yapma geregini hissettim... Öncelikle, Pardus\'un neden israrla sanki bir isletim sistemiymis gibi duyurulmaya çalistigini anlamakta zorluk çektigimi belirtmek isterim. Pardus bir isletim sistemi degildir. Bir Linux dagitimidir. Dolayisiyla Pardus\'un ulusal bir isletim sistemi olmasi da mümkün degildir. Isletim sistemleri oldukça karmasik bir teknolojiye sahip olan yazilimlardir. Maalesef ülkemizde bizim Dernegimiz disinda ciddi anlamda isletim sistemi yazimiyla ilgilenen bir ticari ya da kamusal kurulus yoktur. Orhan Bey, konuyu söyle açiklarsam sizin için daha anlasilir olabilir: Siz diyelim Peugeot marka bir araba satin aldiniz ve bu arabanin içindeki çesitli göstergeleri Türkçe olacak biçimde degistirdiniz. Arabaya kendi olanaklarinizla yeni bir boya çektiniz. Aynalarini da söküp kendi ürettiklerinizle degistirdiniz. Simdi ulusal bir araba yaptiginizi iddia edersiniz muhtemelen size güleceklerdir. Zaten arabanin üzerindeki Peugeot armasi da halen orada durmaktadir. Bir araba yaptiginizi ne zaman öne sürersiniz?.. Sizin katkinizin çok daha önemli boyutlarda olmasi gerekir. Bazi parçalari kendiniz üretmeseniz bile onlari ciddi bir mühendislik çalismasiyla birlestirmeniz gerekir. Pardus bir isletim sistemi degildir. Isletim sisteminin ismi Linux ya da GNU/Linux\'tur. Pardus bir dagitimdir ve Linux\'un Pardus gibi çok sayida dagitimi vardir. Bu tür teknik konularda yanlis anlasilmalari önlemek için Dernegimizden görüs alabilirsiniz... Bir Cumhuriyet okuru olarak çalismalarinizda basarilar diliyorum... Kaan Aslan (C ve Sistem Programcilari Dernegi Baskani)

Orhan Bursalı:
Sayin Aslan, haklisiniz tabii. Burada kisa geçmek için böyle bir girisimde bulundum, zaten yazida da linuks tabanli diye bir laf geçirdim, ama esas linuks dagitimi oldugu konusunda suphesiz haklisiniz... Linuks un üzerine bir turkce giydirme ve ve ozel eklentilerle \"ozellestirilmis\" bir sistem... Amacim baska tabii yaziyi yazarken.. Her neyse, sizinle hem fikirim, ama birakalim bu acik sisteme geçsin devlet!.. Sevgi saygi Orhan Bursali

( kaynak: http://www.csistem.org/ )
Güncelleme: tuncab [06 Eyl 2008 13:38:10]
@ Prep C @
tuncab'ın profilini görüntüle (Çevrimdışı) tuncab'a özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git
onur1666
Üye
REP: 5REP: 5REP: 5REP: 5REP: 5
REP: 5

232 Mesaj

Mesaj Tarihi : 06 Eyl 2008  13:54:13
Bencede tam olarak "Türk İşetim Sistemi" değildir. Bence tamamen Türk ve bizim olması için kerneli çekirdeği baştan yazılmalı. Şu anda linux kernelini kullanıyor. Ama işletim sistemi yazacaksan ve benim diyeceksen her kodunu her dosyasını senin oluşturman gerekir. Ama bazılarının dediği gibi Pardus Linux'un üstüne tema değildir!
onur1666'nın profilini görüntüle (Çevrimiçi) onur1666'ya özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git
gazi909
Katılımcı Üye
REP: 63REP: 63REP: 63REP: 63
REP: 63

607 Mesaj

Mesaj Tarihi : 06 Eyl 2008  13:58:48
Tamam bizim olmayıversin ne olacak yani.Windows bizim mi sanki.En azından piyasada sadece windows un kol gezmesinden iyidir...
gazi909'un profilini görüntüle gazi909'a özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git
ahmet79
Bilgin Üye
REP: 587REP: 587REP: 587REP: 587
REP: 587

2640 Mesaj

Mesaj Tarihi : 06 Eyl 2008  14:07:01
evet yarı yabancı yarı yerli gibi ama olsun ülkemizde
böyle bi gelişmenin olması beni umutlandırıyor gelecekte daha da iyileri yapılabilir düşüncesiyle
Güncelleme: ahmet79 [06 Eyl 2008 14:07:36]
ahmet79'un profilini görüntüle (Çevrimdışı) ahmet79'a özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git
mengu88
Katılımcı Üye
REP: 39REP: 39REP: 39
REP: 39

824 Mesaj

Mesaj Tarihi : 06 Eyl 2008  15:05:42
alıntı:
Kaan Aslan:

Siz diyelim Peugeot marka bir araba satin aldiniz ve bu arabanin içindeki çesitli göstergeleri Türkçe olacak biçimde degistirdiniz. Arabaya kendi olanaklarinizla yeni bir boya çektiniz. Aynalarini da söküp kendi ürettiklerinizle degistirdiniz. Simdi ulusal bir araba yaptiginizi iddia edersiniz muhtemelen size güleceklerdir. Zaten arabanin üzerindeki Peugeot armasi da halen orada durmaktadir.

Pardus budur işte , lafı benim ağzımdan almış adam
mengu88'in profilini görüntüle (Çevrimdışı) mengu88'e özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git
MBTech
Yeni Üye

1 Mesaj

Mesaj Tarihi : 06 Eyl 2008  15:34:16
HAYIR TÜBİTAK TARAFINDAN GELİŞTİRİLİYOR
MBTech'in profilini görüntüle (Çevrimdışı) MBTech'e özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git
PcMaKeR
Katılımcı Üye
REP: 46REP: 46REP: 46REP: 46REP: 46
REP: 46

807 Mesaj

Mesaj Tarihi : 06 Eyl 2008  15:42:41
Linux'un ana çekirdeğini tamamen Türkçeleştirip, Çomar,Pisi gibi Programlar geliştirip bunun kullanıma sunulmuş halidir.

En azından güzel bir projedir.

Okulumdaki hocalara en azından zorla kurduğum bi sistemdir. Flashdisk viruslerinden etkilenmeyen bir sistem dir :D:D

Ulusal değildir.

Öyle diyene gülmek gerekir.

Ekşisözlük açıklaması gibi oldu ama dediğim gibi ulusal değildir.

Ha Knoppix ha Pardus :D

Eğer Sisteminizde bir hata oluştuysa ve bunun hakkında yardım almak istiyorsanız: Kullandığınız işletim sistemini, donanımı ve nasıl hata oluştuğunu belirtiniz Lütfen...
Vista ve XP Pro 64 Bitte çalışan programlar.

http://www.chip.com.tr/forum/Window..._t70012.html

Arkadaşlar Emeğe Saygı Gösterelim. Hepimizin Emeği var alıntı yaparken yada başka siteden burda bilgi yazarken lütfen alıntı olduğunu belirtelim...

http://www.vsportal.net

PcMaKeR'in profilini görüntüle (Çevrimdışı) PcMaKeR'e özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git
ramcho06
Yeni Üye

4 Mesaj

Mesaj Tarihi : 07 Eyl 2008  00:08:23
Bu Konunun Cevabını En iyi Verecek Kisi Forumda ParDus'La ıLgıLı acıLmıs "Gereksiz İşLetım Pardus " adLı basLık aLtında Pardus dusmanı arkadasLarLa Savaşmış oLan Kişi BADİBERE nickLi arkadasımızdır. gercektende acayip guzeL cvpLarı vardıı.BADİBERE seni bekLıyoruz : )
ramcho06'nın profilini görüntüle (Çevrimdışı) ramcho06'ya özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git
ck1991
Üye
REP: 5REP: 5REP: 5REP: 5REP: 5
REP: 5
115 Mesaj

Mesaj Tarihi : 07 Eyl 2008  01:35:38
kanım bi türlü ısınamadı şu pardusa çok karmaşık geldi ilk kollanımda 1 gün dayandım sildim
ck1991'in profilini görüntüle (Çevrimdışı) ck1991'e özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git
e-eyup
Katılımcı Üye
REP: 69REP: 69REP: 69REP: 69REP: 69
REP: 69

514 Mesaj

Mesaj Tarihi : 07 Eyl 2008  05:23:47
GNU/Linux lisansı gereği Pardus için "Pardus ulusal işletim sistemimizdir" demekte hiçbir yalan yanlış ifade yoktur.
e-eyup'un profilini görüntüle e-eyup'a özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git
/ 3  Sonraki sayfaya git
Hızlı Geçiş:
Sayfa 1 / 3123Sonraki >
Snitz Forums 2000