Kullanıcı:
Parola:
Tüm Forumlar Sıkça Sorulan Sorular Parola Hatırlat Kayıt Olun!

Seçenekler
Paylaş

Pardusu silip Wİndows u kurma...

Yeni Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink24 Eyl 2007  16:57

Bilgisayarıma pardus kurdum. şimdi kaldırıp windows kurmak istiyorum ama windows cd sini takıp restart atınca olması gereken gibi windows kurulmaya başlamıyor yine pardus açılıyor. Sanırım pardus u kurumca bios ayarlarını değiştiriyomuş. heralde ondan olmuyo ama ama nasıl düzeltebilirim bilmiyorum. Basit şekilde anlatabilirseniz çok mutlu olurum. şimdiden teşekkürler.
En üste gitBu mesajı bildir

Üye
REP: 640, 3,99

Kişisel Sayfası

PermaLink24 Eyl 2007  17:55

bilgisayarın acılırken DEL tusuyla bios ayarlarına gelcen ordan sistem baslatma ayarları kısmında(bunun tam adı biostan biosa degisir ama genelde ilk sıralardaki ayarlar oluo) "first boot device" secenegini cd/dvd sürücünü, "second boot device" kısmınada hdd'ni seccen sora gorur. yada hic ayarları kurcalamadan yine pc acılrken F8 veya F12(buda anakarttan anakarta degisebilir) tuslarına basıcan sana boot aygıtı seceneklerini suncak, ordan optik okuyucunu seccen, gerisi vista dvd'sinin isiGöz kırpma
En üste git

Yeni Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink24 Eyl 2007  18:24

Alıntı: elazigli
bilgisayarın acılırken DEL tusuyla bios ayarlarına gelcen ordan sistem baslatma ayarları kısmında(bunun tam adı biostan biosa degisir ama genelde ilk sıralardaki ayarlar oluo) "first boot device" secenegini cd/dvd sürücünü, "second boot device" kısmınada hdd'ni seccen sora gorur. yada hic ayarları kurcalamadan yine pc acılrken F8 veya F12(buda anakarttan anakarta degisebilir) tuslarına basıcan sana boot aygıtı seceneklerini suncak, ordan optik okuyucunu seccen, gerisi vista dvd'sinin isiGöz kırpma
cd/dvd yi başa aldım ama yine de cd yi takınca hiç yokmuş gbi pardus u açıyor aynen başka bi yöntem bliyomusun? yada bilen var mı?
En üste git

Üye
REP: 640, 3,99

Kişisel Sayfası

PermaLink24 Eyl 2007  18:51

sendeki cd/dvd korsansa büyük ihtimal boot ozelligi olmayabilir yada tam yapılamamıs olabilir, veya orjinal ama yinede calısmıosa git baska bi bilgisayarda dene bakalım boot edebilionuzmu?
En üste git

Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink24 Eyl 2007  19:34

Pardus sizin BIOS ayarlarınızı değiştirmez. Hem değişse de, BIOS dan CDROM u yeniden seçebilirsin, seçtiğinde hâlen olmuyorsa, ya sen hata yapıyorsun, ya da elindeki sistemde bir sorun vardır.
Ubi dubium ibi libertas. & Video meliora proboque deteriora sequor.
En üste git

Yeni Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink26 Eyl 2007  18:31

saolun arkadaşlar windows u kurdum sonunda.
Herkese çok teşekkür ederim...
En üste git

Yeni Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink11 Oca 2009  16:05

Selam arkadaslar

elimde orjinal windows xp pro cd si var. yeni aldigim bilgisayarima pardus kurdum. yukaridaki islemleride yapmama ragmen windows kurulum icin dosyalari yuklerken bir hata olustu diyerek mavi ekran cikiyor.

semsobaba arkadasim nasil kurdugunu banada aciklayabilirmisin?

saygilar
En üste git

Yeni Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink30 Mar 2009  16:11

Merhaba,
Aynı sorunu bugün üye oldugum bu forum sitesine ben de yazdım.Bilgisayarımın bios ayarları cd romu öncelikli gör şeklinde ayarlı.Win kurulum cd sini takıyorum, sistem yeniden başladıgında cdden ön yükleme için bir tuşa basın yazısı geliyor ama adeta klavye felc oluyor bir cok kere tuşa bastıgım halde ön yükleme başlamıyor yine pardus acılıyor. bu sorun nasıl halledilir?
En üste git

Yeni Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink09 Eki 2011  13:49

ya bendede olee sıcar*m pardusun azına
En üste git

Üye

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink09 Eki 2011  20:07

Saf 2007 pardusundan bahsediyorlar.Pardusu kaldırmaya bilmiyorsan o senin özürün pardusun değil.
Güncelleme: DETROID_35 (09 Eki 2011 20:09)
En üste git

İlgili Konular

Konu Başlığı Gönderen Yanıt Son Mesaj
 Pardusu kaldırıp Vista kurma...HPQ-User 6 02 Tem 2008  01:06
 windows 7 yi silip, XP yi kurmak istiyorum !murat68fb 11 27 Oca 2012  14:38
 Windows vista 32 bit silip 64bit kurabilirmiyim.catli42 6 15 Eki 2009  20:55
 Harddiskimdeki xp yi silip windows 7'yi kullanmakenmo 12 24 Tem 2011  22:28
 usb diske windows kurmaHPQ-User 11 17 Eki 2010  18:56
Bu sayfa 0,78 saniye içinde hazırlandı.

Cep telefonları | Ekran kartları | Masaüstü | Notebook | Ses kartları | Webcam | Klavye & Fare | Yazıcılar | Tablet Ev Sineması
Mp3 Player | Usb Bellekler | Video kameralar | Fotoğraf Makinesi | Taşınabilir diskler | LED & LCD Tv | Monitörler | OEM | PDA
Navigasyon | Oyun Konsolu