Kullanıcı Adı :Parolamı hatırla
Parola :
Foruma kayıt olmak için tıklayın
Tüm ForumlarEn Çok Okunanlar(24saat)Bugünün Mesajları  S.S.S  AramaParolamı unuttumKayıt Olun!

PlayStation sitesine eklenen kodlar korkuttu
CHIP Online
www.chip.com.tr

9 Mesaj

Mesaj Tarihi : 02 Tem 2008  22:17:07
Alıntı yaparak Yanıtla Konuyu Yanıtla
Sophos'un yeni uyarısı, dev şirketlerin sayfalarının bile aslında risk taşıyabileceğini gösteriyor.

Okumak için: http://www.chip.com.tr/konu/PlaySta...tu_7597.html

Önde gelen güvenlik şirketlerinden Sophos, Sony'nin PlayStation sitesini ziyaret eden oyun meraklılarını büyük bir tehlikeye karşı uyardı. Yapılan açıklamada PlayStation sitesinde yer alan SingStar Pop ve God of War oyunlarına ait sayfaları hacker'ların SQL injection saldırısına maruz kaldı. Sayfalara zararlı kodlar ekleyen saldırganlar, bu sayede kişisel bilgileri çalabiliyor, kullanıcıların PClerini botnet ağına dahil edebiliyor.

İki sayfadan birini ziyaret eden kullanıcılar, gerçeğe çok benzeyen bir virüs tarama işlemi ile karşılaşıyor. Bu işlemin sonunda kullanıcılar yine gerçek olmayan bir güvenlik yazılımını satın alamaya teşvik ediliyor.

Karşısında bir anda PC'sinin risk altında olduğunu gören çok sayıda kullanıcı, hiç tereddüt etmeden kişisel bilgilerini ya da kredi kartı numarasını hacker'lara teslim edebiliyor. Üstelik uyarı Sony gibi büyük bir teknoloji devinin sayfasından geliyorsa, neredeyse hiç kimse uyarının yalan olduğundan şüphelenmiyor bile.

CHIP Online yorumu:
PlayStation gibi büyük bir markanın sitesinde bulunan iki farklı sayfadan bile hacker'ların izinin çıkması, internetin ne kadar güvensiz bir ortam olduğunu net bir biçimde gösteriyor. Burada önemli olan, kullanıcıların PC'lerinde bulunan güvenlik yazılımlarını her zaman güncel tutmaları. Güncellenmiş yazılımların neredeyse tümü, bu tip tuzakları yakalayabiliyor.

Tüm konu: PlayStation sitesine eklenen kodlar korkuttu

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Hangi güvenlik yazılımı sizce daha güvenilir?

CHIP Online'nin profilini görüntüle
Sayfanın en üstüne git

1 Dolara Half-Life!

Vista baş ağrıtıyor!

Windows7 Beta 1 sinyalleri

20081120053137Oyun tarihinin önemli ismi Half-Life'tan 10. yaş günü hediyesi: Sadece 1 Dolara orijinal Half-Life.
Windows-Vista-bas-agritiyorÜç büyük şirketin çalışanları şirketlerini dava etmeye hazırlanıyor. Davanın merkezinde Vista var!
Windows-Vista-bas-agritiyorWindows 7'nin merakla beklenen ilk beta sürümünün ayrıntıları netleşiyor.
flox13n
Üye
REP: 5REP: 5REP: 5REP: 5REP: 5
REP: 5

100 Mesaj

Mesaj Tarihi : 02 Tem 2008  23:48:20
Ben Kaspersky kullanıyorum trojan'ları başarılı bir şekilde buluyor. tabi devamlı güncelliyorum. ama yeterlimi?
flox13n'ün profilini görüntüle (Çevrimdışı) flox13n'e özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git
KIZILSUNGUR
Üye

93 Mesaj

Mesaj Tarihi : 03 Tem 2008  12:47:28
AV Comparatives'e göre ücretsiz anti-virüs yazılımları içerisinde en iyisi Avira AntiVir şu an. En azından Şubat ve Mayıs 2008 testleri bunu kanıtlıyor.
Kızılsungu® Defender

Birleştirilmiş Çözümler
KIZILSUNGUR'un profilini görüntüle KIZILSUNGUR'a özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git
kalamarr
Üye
REP: 73REP: 73REP: 73REP: 73
REP: 73

356 Mesaj

Mesaj Tarihi : 21 Tem 2008  21:35:17
en iyisi kaspersky

asla kullanmam dediğim: norton ve avast. bu antivirüsleri bana para verseler bile kullanmam.(ama ayda 50 milyon ve yukarısını verirlerse kullanırım:))

kalamarr'ın profilini görüntüle (Çevrimiçi) kalamarr'a özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git
supercocuk
Üye
REP: 15REP: 15REP: 15REP: 15
REP: 15

472 Mesaj

Mesaj Tarihi : 21 Tem 2008  22:14:41
Avast ve norton denildiğinde kusacağım geliyor zaten aman aman hatırlatmayın onları.

Ama benim favorilerim Avg ile Nod32.Kaspersky'la ise bir türlü barışık değilim ve sevmiyorum.Bana biraz garez kapıyor bu ruslar galiba.

Trance 4 Life ;)
supercocuk'un profilini görüntüle (Çevrimdışı) supercocuk'a özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git
Coşkun OLCA
Deneyimli Üye
REP: 520REP: 520REP: 520REP: 520
REP: 520

1738 Mesaj

Mesaj Tarihi : 21 Tem 2008  22:23:18
Eset Smart Security bence 1 numara...
Coşkun OLCA'nın profilini görüntüle Coşkun OLCA'ya özel mesaj gönderin