Kullanıcı:
Parola:
Tüm Forumlar Sıkça Sorulan Sorular Parola Hatırlat Kayıt Olun!

Seçenekler
Paylaş

Programsız :D Sürücüsünün Alanını Artırmak

Üye
REP: 380, 3,78

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink03 Haz 2009  11:19

eltahir hocamın dediği gibi ancak D sürücünüzün tipi nedir basit sürücümü yoksa birincil sürücü mü buna da bakmanız gerekir. D: sürücüsü ne is yeni birimi de aynı yaparak genişletmeyi denemelisiniz. muhtemelen D: sürücünüz basit birim olmadığı için birleştiremiyorsunuz. kısacası D: ne ise Yeni açılan birimi de aynı olacka şekilde oluşturup genişleteceksiniz.
En üste git

Üye

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink03 Haz 2009  11:36

Alıntı: OnlyMann
eltahir hocamın dediği gibi ancak D sürücünüzün tipi nedir basit sürücümü yoksa birincil sürücü mü buna da bakmanız gerekir. D: sürücüsü ne is yeni birimi de aynı yaparak genişletmeyi denemelisiniz. muhtemelen D: sürücünüz basit birim olmadığı için birleştiremiyorsunuz. kısacası D: ne ise Yeni açılan birimi de aynı olacka şekilde oluşturup genişleteceksiniz.

peki basit birim veya birincil sürücü olup olmadığını nasıl anlayacağım ve D: ye ekleyeceğim kısmı nasıl aynı birime çevireceğim?bunu da söyleyebilir misiniz?
En üste git

Üye

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink03 Haz 2009  11:57

yardımcı olabilir misiniz?
En üste git

Üye
REP: 1773, 4,00

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink03 Haz 2009  12:08

O birimi sağ tuşlayıp "Birimi Sil"i seçin. Birim silindikten sonra diğer bölümü genişletebilirsiniz. Az önce 1000 MB'lık bölüm oluşturup sonra bu bölümü diğerine ekledim, oluyor.

En üste git

Üye

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink03 Haz 2009  19:48

valla eltahir hocam;
resimlerden bişey anlayamadım.şimdi sen hangi birimi sağ tıklayıp "birimi sil" dedin?eğer dediğin birim C: den ayırıp D: ye aktaracağım birim ise söylediklerini ben de yaptım.C: den ayırdığım birimi sağtıklayıp yeni basit ara birimi tıkladım.sonra biçimlendirme işlemini gerçekleştirdi.:D sürücüsüne sağ tıklayıp birimi genişlet seçeneğine tıklamak istedim ama etkin değildi.yeni basit ara birimi sağ tıklayıp sil dedim ama sildikten sonra :D ye sağ tıkladığımda gene birimi genişlet seçeneği aktif değildi.ne yapayım?
En üste git

Üye
REP: 1773, 4,00

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink03 Haz 2009  20:03

Alıntı: melik123
valla eltahir hocam;
resimlerden bişey anlayamadım.şimdi sen hangi birimi sağ tıklayıp "birimi sil" dedin?eğer dediğin birim C: den ayırıp D: ye aktaracağım birim ise söylediklerini ben de yaptım.C: den ayırdığım birimi sağtıklayıp yeni basit ara birimi tıkladım.sonra biçimlendirme işlemini gerçekleştirdi.:D sürücüsüne sağ tıklayıp birimi genişlet seçeneğine tıklamak istedim ama etkin değildi.yeni basit ara birimi sağ tıklayıp sil dedim ama sildikten sonra :D ye sağ tıkladığımda gene birimi genişlet seçeneği aktif değildi.ne yapayım?

Bilgisayarı kapatıp açtıktan sonra bir daha bakın. İlk başta benim de aktif değildi...
En üste git

Üye

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink03 Haz 2009  20:09

tamam ben deneyeceğim.tekrar teşekkürler
En üste git

Üye
REP: 380, 3,78

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink03 Haz 2009  22:44

Alıntı: melik123
peki basit birim veya birincil sürücü olup olmadığını nasıl anlayacağım ve D: ye ekleyeceğim kısmı nasıl aynı birime çevireceğim?bunu da söyleyebilir misiniz?

Hocamın verdiği resimlerde görüldüğü gibi her alanın rengi Mavi (birincil Bölüm)
sizde muhtemelen yeni oluşturulan alan yeşil D: sürücüsünün rengi ise Mavi basit bölüm derseniz Yeşil Birincil bölüm derseniz Mavi olacaktır. Yukarıda dediğim gibi aynı renk olursa genişletebilirsiniz.
En üste git

Üye

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink07 Haz 2009  07:58

tamam ben ona da bakayım.teşekkürler
En üste git

Üye
REP: 101, 3,89

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink07 Haz 2009  09:57

http://www.chip.com.tr/blog/nonp ... rlestirme_2335.html
http://www.chip.com.tr/blog/nonpasaran/Vista-da-Disk-bolme_2330.html
arkadaşım öncelikle burayı oku resimli olarak anlattım.Yanlış anlamadıysam sen işletim sisteminin olduğu diskteki boş alanı d ye aktarmak istiyorsun bunun için önce 2.linki oku ve c yi küçült artık 3 tane bölüntün olacak sonra c dışındaki 2 bölüntüyü birleştir(1.LİNK)

Daha hızlı,daha atak ve daha uyumlu bir Vista !   
Daha hızlı,daha atak ve daha uyumlu bir Windows 7 ! 
Daha sorunsuz,daha pratik,daha kişisel bir VİSTA ! 
Notebook satın alma rehberi   
En üste git

İlgili Konular

Konu Başlığı Gönderen Yanıt Son Mesaj
 fiziksel sürücüsünün etkin önyükleme bölHPQ-User 2 25 Tem 2008  02:11
 fiziksel sürücüsünün etkin önyükleme bölHPQ-User 0 25 Tem 2008  21:12
 Ekran Kartı Sürücüsünün ne olduğunu bulaHPQ-User 2 06 Mar 2009  13:57
 " Bir aygıt sürücüsünün havuzu var " hatası...coder2 0 20 Tem 2009  20:42
Virtual Pc de Dvd-Ram Sürücüsünün KullanımıAbdullah 37 1 04 Oca 2010  05:24
Bu sayfa 0,58 saniye içinde hazırlandı.

Cep telefonları | Ekran kartları | Masaüstü | Notebook | Ses kartları | Webcam | Klavye & Fare | Yazıcılar | Tablet Ev Sineması
Mp3 Player | Usb Bellekler | Video kameralar | Fotoğraf Makinesi | Taşınabilir diskler | LED & LCD Tv | Monitörler | OEM | PDA
Navigasyon | Oyun Konsolu