Kullanıcı Adı :Parolamı hatırla
Parola :
Foruma kayıt olmak için tıklayın
Tüm ForumlarEn Çok Okunanlar(24saat)Bugünün Mesajları  S.S.S  AramaParolamı unuttumKayıt Olun!

Ram'i çok kullandıgında kendini kitliyor
HPQ-User
CHIP Online

0 Mesaj

Mesaj Tarihi : 12 Eki 2008  14:01:30
Alıntı yaparak Yanıtla Konuyu Yanıtla
jef sormuş:
Arkadaşlar Şimdiye kadar oyun-torrent-program-internet ve daha bir çoğunu bir arada kullanıyordum da hiç kasmıyordu bilgisayar. Ancak şimdi aniden bir şey oldu çözemiyorum.
Mesela oyun oynuyorum, bilgisayar 2 dakkada bir kendini kitliyor; fare, kalavye hiç bir şey işlemiyor, o an ne yapıyorsan ona devam ediyor (Mesela futbol oynuyorsunuz dumduz gidiyor şuta basıyorum işlemiyor hala gidiyor 5-6 saniye sonra topa vuruyo, ateş ediyorsanız o 5 saniye boyunca kendi ateş ediyor). Devam ettikçe çok bu olay sıklaşıyor. Hatta bazen bu kitlenme süresince dıııııtttt diye ses geliyor. Güncel Nod32 ile tarattım gene aynı sonuç. Görev Yöneticisine bakıyorum pek ramden yiyen bir programım da yok, 2 Gb ramin sadece %40'ını falan kullanırken boyle yapıyor.
Aklınıza gelebilecek her türlü fikri belirtmenizi, yardımlarınızı bekliyorum.
Saygılar

Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
Toshiba 2 senelik dizüstü
Windows Xp Service Pack 2
1.66 GHz işlemci
2 GB Ram var
On board ekran kartı

İnternet Tarayıcı: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-GB; rv:1.9.0.3) Gecko/2008092417 Firefox/3.0.3
Sorularınız için Uzmanına Sor
HPQ-User'in profilini görüntüle (Çevrimdışı) HPQ-User'e özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git

Ücretsiz Tam Sürüm!

Vista'daki WinFS incileri

Web'in gizli hazineleri!

CHIP Online'dan her gün bir ücretsiz yazılımCHIP Online ve Giveawayoftheday işbirliği ile, her gün ücretsiz bir tam sürüm yazılımınız var!
Vista'nın sanal klasör yapısını açığa çıkarınWinFS'nin bir ürünü olan sanal klasör yapısını Vista'da ortaya çıkarmak mümkün. Nasıl mı?
Vista'nın sanal klasör yapısını açığa çıkarınCHIP Online, favori listenize girmeye aday 20 web sitesini masaya yatırıyor.
deadly_saw000
Üye
REP: 39REP: 39REP: 39REP: 39
REP: 39

472 Mesaj

Mesaj Tarihi : 12 Eki 2008  17:23:57
aklıma bir şey gelmiyor ancak sen bu takılma anınca CPU sıcaklığına bir bak bakalım
deadly_saw000'in profilini görüntüle (Çevrimdışı) deadly_saw000'e özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git
jeefo55
Yeni Üye

30 Mesaj

Mesaj Tarihi : 12 Eki 2008  23:18:41
Cpu sıcaklığı ortalama 80 C civarlarında, oyun esnasında da çok değişmiyor.
jeefo55'in profilini görüntüle (Çevrimdışı) jeefo55'e özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git
alacakll
Üye
REP: 45REP: 45REP: 45REP: 45REP: 45
REP: 45

57 Mesaj

Mesaj Tarihi : 13 Eki 2008  12:54:44
yüklediğin herhangi bir program varmı mesela xp teması,yama gibi bu işlem anında olmaz ama oyun esnasında cok kasar ben yasadığım için biliyorum mecbur kaldırmıstım sistemden varsa kurduğun kaldır.
alacakll'ın profilini görüntüle (Çevrimdışı) alacakll'a özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git
Editör
Üye
REP: 34REP: 34REP: 34REP: 34
REP: 34

99 Mesaj

Mesaj Tarihi : 13 Eki 2008  13:05:56
Merhaba;Ram'den gelen 'dııt' sesi bazen sisteminize bağlı donanımsal bir sorunun habercisi olabilmektedir.Klavye,Mouse vs. Donanımlarınızdaki Bir şasenin anakartınızda oluşturmuş olduğu uyuşmazlığın ram inize yansımış biçimi olabilir.Donanımlarınızı Mümkünse Başka Bir Pc ye takıp Kontrol edebilirsiniz.Kolay gelsin.

Editör'ün profilini görüntüle (Çevrimdışı) Editör'e özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git
AdRaMiTi
Deneyimli Üye
REP: 476REP: 476REP: 476REP: 476
REP: 476

1465 Mesaj

Mesaj Tarihi : 13 Eki 2008  13:57:06
Bence sen işlemcinide göz önünde tutmalısın bu durumda.Toz vs var ise güzel bir bakım yap(tır).

70 derece...Benim 65'i buldumu restliyor kendini :) Bende sistemimi açtığım an 2-3 dk hiç bir şeyi ellemem cünkü ellediğim anda benimde herşeyim kitliyor cünkü cpu aşırı yükten kaldıramıyor ve kararsız kalıyor uygulamaların geçişinde.
Güncelleme: AdRaMiTi [13 Eki 2008 14:02:54]
AdRaMiTi'nin profilini görüntüle AdRaMiTi'ye özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git
jeefo55
Yeni Üye

30 Mesaj

Mesaj Tarihi : 13 Eki 2008  16:31:06
Arkadaşlar yukarıda ki sorunu ileten kişi olarak bilgisayarımın dizüstü olduğunu hatırlatırım. Bir arkadaşın dediği gibi bende temadan şüphelendim, bu siteden yüklediğim Macintosh teması vardı bazı ek programlarıyla hepsini kaldırdım ancak hala devam ediyor. kaspersky internet security ile taradım virusleri buldu temizledi ancak halen devam ediyor. Herhangi bir virus programı açık olduğunda bu hata daha belirgin oluyor.
jeefo55'in profilini görüntüle (Çevrimdışı) jeefo55'e özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git
Borga-x
İlk Maestro
REP: 1543REP: 1543REP: 1543REP: 1543
REP: 1543

11152 Mesaj

Mesaj Tarihi : 13 Eki 2008  16:52:13
Bence sen sistemi en baştan yukle. Eğer yukleme esnasında hatalar verırse o zaman sorunun ramlerden bırısı veya ıkısı de bozulmuş olabılır. Ramlerı stree programları ile test etmenı onerırım.
Borga-x'ın profilini görüntüle (Çevrimdışı) Borga-x'a özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git
Hızlı Geçiş:
Snitz Forums 2000