Kullanıcı Adı :Parolamı hatırla
Parola :
Foruma kayıt olmak için tıklayın
Tüm ForumlarEn Çok Okunanlar(24saat)Bugünün Mesajları  S.S.S  AramaParolamı unuttumKayıt Olun!

RedHawk ve MinSafe: Windows 8'e giden yol
CHIP Online
www.chip.com.tr

9 Mesaj

Mesaj Tarihi : 12 Tem 2008  00:02:00
Alıntı yaparak Yanıtla Konuyu Yanıtla
Microsoft'un işletim sistemi hızına yetişene aşk olsun: Midori ile ilgili ilk detaylar ve Windows 8.

Okumak için: http://www.chip.com.tr/konu/RedHawk...ol_7741.html

Microsoft kapalı kapılar ardında Midori isminde, Windows 7'nin halefini miras alacak olan bir işletim sistemi üzerinde çalışıyor. Şimdiyse Microsoft-uzmanı Mary-Jo Foley yeni detayları açığa çıkardı.

Foley weblogunda Midori'yi özellikle programcılar için enteresan kılacak olan RedHawk ve MinSafe adındaki iki bileşenden bahsediyor. RedHawk, geliştirici araçlarına ait yeni Managed Code'un ismi, MinSafe ise Windows tarafındaki zıtlığı temsil ediyor. Midori geliştiricileri Windows'un geri uyumluluğuna dikkat etmek zorunda kalmayacaklar, bilakis işletim sistemini temelden itibaren yeniden tasarlayacaklar. Böylece Windows-tarihinden kalma eski yüklerin sırtlanılmasına gerek kalmayacak. Sonuç: Midori daha esnek, stabil ve bu sayede rekabete daha elverişli olacak.

Foley'in bildirdiğine göre RedHawk ve MinSafe, Windows 8'de, yani Windows 7'nin halefinde de kullanılacak. İlk bilgilere göre Windows 8 üç ya da dört sene içinde çıkabilir.

Tüm konu: RedHawk ve MinSafe: Windows 8'e giden yol

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Sizce Microsoft Windows ile devam edip geri uyumluluğu sürdürmeli mi, yoksa Midori ile sıfırdan mı başlamalı?

CHIP Online'nin profilini görüntüle
Sayfanın en üstüne git

Uzayı PC'nizde keşfedin!

Google'ın dünyası karardı

Her eve bir Süper PC

20081120150000PC'nizin başından kalkmadan bir uzay turu yapmaya ne dersiniz? Ücretsiz Celestia bu imkanı veriyor!
Google-in-sanal-dunyasi-kararmak-uzereGoogle'ın, seks tartışmalarıyla gündemden düşmeyen sanal dünyası Lively'den kötü haber geldi.
Google-in-sanal-dunyasi-kararmak-uzereNVIDIA, bugüne kadar sadece özel kurumlarda görmeye alıştığımız süper bilgisayarları evimize taşıyor
mert_26
Yeni Üye

5 Mesaj

Mesaj Tarihi : 12 Tem 2008  00:16:48
Midori ile sıfırdan başlamalı bence
mert_26'nın profilini görüntüle (Çevrimdışı) mert_26'ya özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git
onur@sarı
Yeni Üye

9 Mesaj

Mesaj Tarihi : 12 Tem 2008  10:03:32
ben fazla bişey anlayamadım. ama midoriyle en baştan başlasa herhalde daha ii olur.ama daha 3 4 sene varmış yaw
onur@sarı'nın profilini görüntüle (Çevrimdışı) onur@sarı'ya özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git
erba
Yeni Üye

44 Mesaj

Mesaj Tarihi : 12 Tem 2008  10:29:42
Yav bu windows kafayı üşüttü heralde, ne kadar çıkarıyor. Bencede Midori ile yeniden.. Adıda Ferrari 1 olsun :D
erba'nın profilini görüntüle (Çevrimdışı) erba'ya özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git
data4use
Üye

57 Mesaj

Mesaj Tarihi : 14 Tem 2008  09:27:24
bence iki farklı sürümü de çıkarsın. zaten görünüşe göre midori, hafif açık kaynak tadında olacak. yani yazılımcılar program yazacak, kendi istedikleri şekilde windows'u(!) pardon midori'yi yamayacaklar. ancak verilen izinler nasıl olacak o bilinmez, çekirdek bazında mı yoksa daha düşük seviyede mi...
ancak normal kullanıcılar için windows ile de devam etmeli. kısacası bence iki kullanıcı grubunu da düşünüp oyuna yepisyeni bir oyuncu da katmalı.

data4use'nin profilini görüntüle (Çevrimdışı) data4use'ye özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git
Fattur
Deneyimli Üye
REP: 44REP: 44REP: 44REP: 44
REP: 44

1579 Mesaj

Mesaj Tarihi : 14 Tem 2008  12:45:17
data4use ye katılıyorum bide mesela ikisine de 1 pc ye kurabileleim aynı hdd ye falan birini uyumluluk için ötekini de yenilik ve hız için.
uyumluluk önemli birşey bence
Fattur'un profilini görüntüle (Çevrimdışı) Fattur'a özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git
Hızlı Geçiş:
Snitz Forums 2000