Kullanıcı:
Parola:
Tüm Forumlar Sıkça Sorulan Sorular Parola Hatırlat Kayıt Olun!

Seçenekler
Paylaş

RedHawk ve MinSafe: Windows 8'e giden yol

www.chip.com.tr

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink12 Tem 2008  00:02

Microsoft'un işletim sistemi hızına yetişene aşk olsun: Midori ile ilgili ilk detaylar ve Windows 8.

Okumak için: http://www.chip.com.tr/konu/RedH ... giden-yol_7741.html

Microsoft kapalı kapılar ardında Midori isminde, Windows 7'nin halefini miras alacak olan bir işletim sistemi üzerinde çalışıyor. Şimdiyse Microsoft-uzmanı Mary-Jo Foley yeni detayları açığa çıkardı.

Foley weblogunda Midori'yi özellikle programcılar için enteresan kılacak olan RedHawk ve MinSafe adındaki iki bileşenden bahsediyor. RedHawk, geliştirici araçlarına ait yeni Managed Code'un ismi, MinSafe ise Windows tarafındaki zıtlığı temsil ediyor. Midori geliştiricileri Windows'un geri uyumluluğuna dikkat etmek zorunda kalmayacaklar, bilakis işletim sistemini temelden itibaren yeniden tasarlayacaklar. Böylece Windows-tarihinden kalma eski yüklerin sırtlanılmasına gerek kalmayacak. Sonuç: Midori daha esnek, stabil ve bu sayede rekabete daha elverişli olacak.

Foley'in bildirdiğine göre RedHawk ve MinSafe, Windows 8'de, yani Windows 7'nin halefinde de kullanılacak. İlk bilgilere göre Windows 8 üç ya da dört sene içinde çıkabilir.

Tüm konu: RedHawk ve MinSafe: Windows 8'e giden yol

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Sizce Microsoft Windows ile devam edip geri uyumluluğu sürdürmeli mi, yoksa Midori ile sıfırdan mı başlamalı?

En üste gitBu mesajı bildir

Yeni Üye

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink12 Tem 2008  00:16

Midori ile sıfırdan başlamalı bence
En üste git

Yeni Üye

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink12 Tem 2008  10:03

ben fazla bişey anlayamadım. ama midoriyle en baştan başlasa herhalde daha ii olur.ama daha 3 4 sene varmış yaw
En üste git

Yeni Üye

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink12 Tem 2008  10:29

Yav bu windows kafayı üşüttü heralde, ne kadar çıkarıyor. Bencede Midori ile yeniden.. Adıda Ferrari 1 olsun :D
En üste git

Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink14 Tem 2008  09:27

bence iki farklı sürümü de çıkarsın. zaten görünüşe göre midori, hafif açık kaynak tadında olacak. yani yazılımcılar program yazacak, kendi istedikleri şekilde windows'u(!) pardon midori'yi yamayacaklar. ancak verilen izinler nasıl olacak o bilinmez, çekirdek bazında mı yoksa daha düşük seviyede mi...
ancak normal kullanıcılar için windows ile de devam etmeli. kısacası bence iki kullanıcı grubunu da düşünüp oyuna yepisyeni bir oyuncu da katmalı.

En üste git

Üye
REP: 101, 3,72

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink14 Tem 2008  12:45

data4use ye katılıyorum bide mesela ikisine de 1 pc ye kurabileleim aynı hdd ye falan birini uyumluluk için ötekini de yenilik ve hız için.
uyumluluk önemli birşey bence
En üste git

İlgili Konular

Konu Başlığı Gönderen Yanıt Son Mesaj
 Daha farklı bir Chrome'a giden 10 kısa yol...CHIP Online 5 14 Mar 2009  22:46
 Ucuz telefona giden yol MS'ten geçer...CHIP Online 3 22 Mar 2009  20:55
 Yeni simgelere giden 8 kestirme yol!CHIP Online 2 04 Nis 2010  17:21
 Düzenli masaüstlerine giden yol burada...CHIP Online 0 04 Ara 2010  00:45
 Analog TV'lerden HDTV'ye giden yol...CHIP Online 0 23 Şub 2011  00:45
Bu sayfa 0,7 saniye içinde hazırlandı.

Cep telefonları | Ekran kartları | Masaüstü | Notebook | Ses kartları | Webcam | Klavye & Fare | Yazıcılar | Tablet Ev Sineması
Mp3 Player | Usb Bellekler | Video kameralar | Fotoğraf Makinesi | Taşınabilir diskler | LED & LCD Tv | Monitörler | OEM | PDA
Navigasyon | Oyun Konsolu