Kullanıcı Adı :Parolamı hatırla
Parola :
Foruma kayıt olmak için tıklayın
Tüm ForumlarEn Çok Okunanlar(24saat)Bugünün Mesajları  S.S.S  AramaParolamı unuttumKayıt Olun!

S-video çıkışından TV ye görüntü aktarma
HPQ-User
CHIP Online

0 Mesaj

Mesaj Tarihi : 11 Eki 2008  06:23:02
Alıntı yaparak Yanıtla Konuyu Yanıtla
mgkoyluoglu sormuş:
Ekran kartımın 7 pinli s-video çıkışını 70 ekran Philips CRT televizyonumun scart girişine bağladım. 7 pinli s-video kablosu 15 cm uzunluğunda kırmızı yeşil ve mavi renkli üç kabloya dönüştürülmüş olarak ekran kartının kutusundan çıkmıştı zaten.

Televizyona girişkısmı da DVD cihazlarında kullanılan bir ucu scart diğer ucu 3 renkte kalolardan kullandım.

Sonuç: windows açılırken ki siyah ekran çok net ama siyah beyaz olarak TV den göründü.ama masaüstü geleceği anda görüntü yok oluyor. Sanki anten yayını gitmiş gibi görüntü karıncalı bir şekilde kayıyor. arada bir masaüstünü seçer gibi oluyorum ama hayal meyal. Görüntü hala siyah beyaz.

Şimdi burada neyin yanlış olduğunu ve neyi nasıl yapmam gerektiğini bana söyelebilirmisiniz..?

Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
Core 2 Duo 2,13 Ghz
2 GB 800 mhz ram
200 GB HDD
512 Mb Asus 7600 GS ekran kartı
asus p5b anakart

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1)
Sorularınız için Uzmanına Sor
HPQ-User'in profilini görüntüle (Çevrimdışı) HPQ-User'e özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git

ASUS MK241H 24" LCD

ASUS Rampage Extreme

Portable TV 10.2" LCD

ASUS MK241H 24ASUS, elimizdeki modeliyle 24 inç piyasasındaki az sayıda örnek arasından sıyrılmaya çalışmış.
ASUS Rampage ExtremeAsus'un performans konusunda en başarılı anakartlarından olan ürün, üzerinde Intel'in X48 yonga setini taşıyor.
ASUS Rampage ExtremePhilips yeni taşınabilir televizyonu ile TV keyfini her yere taşımayı hedefliyor.
escape
Üye
REP: 2REP: 2
REP: 2

112 Mesaj

Mesaj Tarihi : 11 Eki 2008  08:51:27
Her hangi bir TV AV moduna alınındıktan sonra hiç yayın alınmasa bile yani video sinyali girmese bile karıncalama diye tabir ettiğimiz görüntüyü vermez siyah ekran olarak kalır oldukca eskide kaldı benim için ama hatırladığım kadarı ile o modelde av seçimi yani ayrıca bir av kanalı yoktu av modülü "0" nolu program tuşuna atamışlardı her hangi bir scart çıkışlı cihazı bağladığında tv gösteriyorsa tv'de sorun yoktur burada bir kaç ayrıntı var'li bunlar önemli tv'nin çözünülürlüğü standart tüm crt'ler 640*480'dir örneğin ben tv'ye bağladığımda yaklaşık olarak 5 dk bekliyorum ekran kartım otomatik olarak çözünürlüğünü düşürüyor çünkü tv'nin çözülürlüğü 1366*768 ve bu süre boyuncada ekranım kararıyor birde söylediğin her iki kablolun uçları yani bizim tost jak yada lale jak dediğimiz kabloların uçları ikiside erkek olmalı bunları nasıl birleştirdin bir ucu scart diğer ucu lale olan kablonun lale kısmı erkektir bir ucu s diğeri ucu lale olan kablonun lale ucuda erkektir bunları ne ile birleştirdin araya dişi geçişmi koydun yoksa kesip bantladınmı birde kullandığın scart kablo ucuz çin mallarındansa bu sonuç normal kaliteli bir scart kablo almalısın tam ekran korumalı ve gümüş olmalı
escape'nin profilini görüntüle (Çevrimdışı) escape'ye özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git
mgköylüoğlu
Yeni Üye

27 Mesaj

Mesaj Tarihi : 11 Eki 2008  11:07:03
escape ilgin için teşekkürler.

yalnız Scart kablonun diğer ucu senin sölediğin gibi erkek ama s-video kablosunun diğer ucu dişi. Ekran kartının kutusundan çıktı.(asus EN 7600GS 512Mb)
Dolayısı ile herhangi bir ek işlemi yapmadan direk bağladım.

Şimdi senin yazdıklarına göre tek denemem gereken olay çözünürlük.
Ben normalde masaüstü çözünürlüğünü 1152x864 kullanıyorum. Şu halde öncelikle bu ayarı 640x480 olarak ayarladıktan sonra TV ye görüntü vermeyi denemeliyim.
DOĞRUMUDUR..?

Peki ikinci soru ; renk olayı ne olacak. Siyah beyaz olmasının nedeni ne olabilir..?
mgköylüoğlu'nun profilini görüntüle (Çevrimdışı) mgköylüoğlu'ya özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git
mgköylüoğlu
Yeni Üye

27 Mesaj

Mesaj Tarihi : 12 Eki 2008  00:31:07
Yine ben..
Bugün çözünürlüğü deneyim dedim ama seçeneklerin arasında 640x480 yoktu :)
En küçük değer 800x600 vardı.
Bende belki olur düşüncesiyle onu seçerek denedim ama sonuç aynı.görüntü bozuk.
Nvidia control panel ayarlarında iki monitörü yanyana kullan özelliği vardı.(görüntüyü ortadan ikiye bölüp yarısını bir monitörde diğer yarısını ikinci monitörde gösteriyor.
Bunu denedim ,masaüstünün yarısı televizyonda yarısı monitörde idi. Simgeler çok büyük ve yine siyah beyazdı.

Offf ne olcak böle anlamadım gitti...
mgköylüoğlu'nun profilini görüntüle (Çevrimdışı) mgköylüoğlu'ya özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git
mgköylüoğlu
Yeni Üye

27 Mesaj

Mesaj Tarihi : 14 Eki 2008  12:07:17
Yokmu arkadaşlar yardım edecek kimsecikler..?
Sayfanın en üstüne git
Hızlı Geçiş:
Snitz Forums 2000