Kullanıcı:
Parola:
Tüm Forumlar Sıkça Sorulan Sorular Parola Hatırlat Kayıt Olun!

Seçenekler
Paylaş

SORU BANKASI (Bilgisayarla ilgili soru&cevaplar)

Üye

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink28 Oca 2009  15:14

SORU BANKASI (Bilgisayarla ilgili soru&cevaplar)

:::::::::::::: SORU BANKASI (Bilgisayarla ilgili soru&cevaplar) :::::::::::::::

(Bilmemek ayıp değil;bilipte öğretmemek ayıptır)

Arkadaşlar bilgisayarla ve internetle ilgili örnek soru cevaplarla elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışacağım.

şimdilik soru & cevap sayısı ( 6 )

SORU: bilgisayarı yeni aldım ram'ım 256 ama bilgisayarın ozelliklerinde 192 gorünüyor ne yapmalıyım?

CEVAP:Kullandığınız anakart paylaşımlı ekran kartı özelliğinden dolayı fiziksel belleğiniz ( RAM ) 256 - 192 = 64 mb kadarlık bir kısmını ekran kartına sağlamaktadır.

SORU: İnternet explorer porgramı ile sörf yaparken açılışta şifre koyabilirmiyiz?

CEVAP:Internet explorer da açılışa şifre koymak mümkün değil fakat sitelere yasak izin ayarlaması sırasında şifre sordurabilirsiniz, fakat ilk açılışta şifre istiyorsanız Netscape 8 versiyonunda kullanıcı tanımlama ve şifre giriş ekranı bulunmaktadır.

SORU: Bilgisayarımda 3 tane disk var c,d,f olmak üzere ben c ve d disklerini birlestirmek istiyorum bunu hangi program ile nasıl yapabilirim?

CEVAP:Bu işlem için Partiton magic programını kullanabilirsiniz.

SORU:bilgisayarımı her açtığımda windows güvenlik uyarısı çıkıyor.bu uyarının her, pc mi her açtığımda çıkmaması için ne yapmalıyım.

CEVAP:Karşılaştığınız uyarı sizi bilgilendirme amaçlıdır, güncel olmayan anti virüs programı, kapalı olan firewall veya otomatik update ile ilgili olan uyarılar sisteminizin güvenliği için size bilgi verir.

SORU:Ben kotalı adsl kullanıcısıyım ve son 2 aydan beri kotam benim dışımda artıyor ozellikle geçen ay ne kadar dosyaya indirdiğimi tek tek yazmama rağmen netten kotama baktığımdan indirdiğimden daha fazla indirmiş gozukuyor acaba bunun sebebi nedir? hata turk telekomdan mı yoksa başkası benim hattıma mı giriyo sorumu cevaplarsanız sevinirim

CEVAP:Merhaba, konu ile ilgili ilk olarak size ADSL erişim şifrenizi değiştirmenizi öneririm ve telekoma konuyu bildirmenizi öneririm.

SORU: Pc dergilerinin verdiği cd ler gibi web sayfa açılışlı cd yapmak istiyorum Nasıl yapabilirim?

CEVAP:Bu işlem için kayıt edeceğiniz cd de autorun dosyası oluşturmanız gerekmektedir bunu da hazır bir cd de autorun ı inceleyerek oldukça basit bir şekilde hazırlayabilirsiniz.

SORU:

CEVAP:

SORU:

CEVAP:

SORU:

CEVAP:

SORU:

CEVAP:

SORU:

CEVAP:

SORU:

CEVAP:
eğilir başlar...çatılır kaşlar...en güzel aşklar...lisede başlar...
En üste gitBu mesajı bildir

Üye

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink01 Tem 2009  18:56

Gayet iyi soru ve cevaplar paylaşmışsın teşekkürler.
En üste git

Üye
REP: 89, 3,62

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink01 Tem 2009  19:03

ıstıosan bızde sana soru cevap gonderelm sen yayınla .

En üste git

Yeni Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink28 Eyl 2009  21:45

geforce 9600 m gt EKRAN KARTIMIN MAX ISISI NE OLMALIDIR, TÜM OYUNLARI SORUNSUZ ÇALIŞTIRIYOR , NORMALDE 40-50 ARASI AMA OYUN VEYA BAŞKA ZORLAYICI ETKİNLİKTE 10 DK İÇİNDE 65-70 İ BULUYOR DEVAM EDERSEM DAHADA ARTAR SANIRIM.ÜST SINIRINI ÖLÇMEDİM VE BEN BU NOKTADA YAPTIĞIM İŞTEN VAZGEÇİYORUM KAPATIYORUM OYUNU.BUNU NASIL ÖĞRENEBİLİRİM YANİ ISI LİMİTİ VARMI VARSA DEĞİŞTİREBİLİYORMUYUM BİLGİLENDİRİRSENİZ ÇOK SEVİNİRİM SAYGILAR...
En üste git

Denetmen
REP: 533, 3,59

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink28 Eyl 2009  23:46

geçenlerde bir dergide , fanların kontrolünü yapan bir cihazın olduğunu sölüyordu..

üst limiti olduğunu sanmıyorum..üst limite çıktığında zaten sisteminizin kendi kendine reset atması gerekiyor..bios ayarlarından değiştirme imkanınız olabilir fakat önermem..kötü sonuçlar doğurabilir...
Dünyada ki insanlar 3 grupturlar.
Bir şeyi ortaya çıkartan ve yapan küçük seçkin bir grup. Bir şeyin yapılmasını seyreden büyükçe bir grup ve neyin olup bittiğini bilmeyen bilmeden yaşayan büyük bir kalabalık
En üste git

Yeni Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink19 Eki 2009  22:11

merhaba.Benim daha onceki programim xp idi.sonra ben windows 8 yukselttim.Simdi ise hp marka icinde fax ta olan bir yazici aldim ama yazici windows 8 e uyumlu degil ve de ben bunu kurmayi basaramadim.B u gidisle normalbir yaziciya kalacagim.Ustelik yeniden format atarsam nasil yapacagimi eklentileri nasil kuracagimda bilmiyorum .Bana yardimci olurmusunuz lutfen.
En üste git

Yeni Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink20 Eki 2009  19:42

İşlemci
Intel(R) Celeron(R) CPU 2.66GHz
Sürüm: x86 Family 15 Model 4 Stepping 1
Hız: 2666 MHz
Sistem Modeli: 671MX
BIOS Sürümü: Phoenix Technologies, LTD 6.00 PG
Kapasite: 512 MB
hdd80gb
bu türde bir sistemi nasıl seriye alırım
4 çeker yaparım
En üste git

Yeni Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink17 Kas 2009  20:12

movie maker da veb camla kayıt yapmak isterken video aygıtını yakala deyip kameraya tıklayınca bilgisayarım kilitleniyor
En üste git

Yeni Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink18 Ara 2009  22:47

iyi akşamlar arkadaşlar benim bilgisayarım masa üstü 1 haftaya kadar problem yoktu taramalı tüfek gibi çalışyordu :) şimdi bilgisayarın ilk açılışında masa üstünde bilgisayarımı ve interneti tıklayınca dtx hatası veriyor acaba yardımcı olabilirmisiniz
En üste git

Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink20 Ara 2009  00:49

explorer.exe çökmüş olabilir. genel çözüm format atmak ama birde bakım programnları var onları dene ondan sonra faormatı düşün.
En üste git

Yeni Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink12 May 2010  12:44

ben laptop'um ile İlgili Soru Sormak istiyorum Acer Asp5720Z Serisinden bir model Kullanuyorum Şuan üstünde 8400m Gs Turbocahce Var  256 mB 64 Bit. Onu Yükseltmek İstiyorum 512mb 128 Mb Civarı Modele. İçin açtığımda Ekran Kartının Cıkabildiğini gördüm. Bir Dükkanı Aradığımda Anakart Desteklemez Dediler. Sizin Yorumunuz Nedir.
En üste git

İlgili Konular

Konu Başlığı Gönderen Yanıt Son Mesaj
 polis meslek yuksek okulu mulakat soru ve cevaplarhiko91 7 29 Mar 2010  17:56
 soru soru üstüne:) ??????hmacvd 7 08 Eyl 2010  01:20
 Bir soru başlığı epey soru sordum :)Fireman_109 3 25 Şub 2010  20:56
 CCleaner ilşe ilgili bir soruHPQ-User 10 27 Haz 2007  08:27
 Ccleaner ile ilgili bir soruHPQ-User 13 27 Oca 2011  18:27
Bu sayfa 0,78 saniye içinde hazırlandı.

Cep telefonları | Ekran kartları | Masaüstü | Notebook | Ses kartları | Webcam | Klavye & Fare | Yazıcılar | Tablet Ev Sineması
Mp3 Player | Usb Bellekler | Video kameralar | Fotoğraf Makinesi | Taşınabilir diskler | LED & LCD Tv | Monitörler | OEM | PDA
Navigasyon | Oyun Konsolu