Kullanıcı Adı :Parolamı hatırla
Parola :
Foruma kayıt olmak için tıklayın
Tüm ForumlarEn Çok Okunanlar(24saat)Bugünün Mesajları  S.S.S  AramaParolamı unuttumKayıt Olun!

Sanallaştırma
minnoş_97
Katılımcı Üye

899 Mesaj

Mesaj Tarihi : 18 Tem 2008  15:22:40
Alıntı yaparak Yanıtla Konuyu Yanıtla
Evet güvenlik makalemden sonra sanallaştırma makalemde sıra.
Sanallaştırma nedir?
Sanallaştırma bir bilgisayarın içine sanallaştırma programları ile sanal bir PC eklemektir.Sanallaştırma programlarının çoğu Mac OS xi desteklemesede aslında mac osu çalıştırabilmektedir.
Programlarımızı tanıyalım;
Xen
Platform:Linux
Linux içinde windows kurmak isteyenlere ideal bir yazılım.Kurulumu biraz zor ama performansı çok büyük.sistemde yavaşlaması kabul edilebilir ölçüde.Diğer sanallaştırma programlarından farklı bir işlem çekirdeği kullanıyor.Sadece bir değil 2 tane sanal PC bile yapabilirsiniz hemde sadece %20 yavaşlama ile.
Virtual Box
Platform:Windows ve Linux
Virtual Box ile sanallaştırmaya başlayabilirsiniz.Pardus kullananlar bu ücretsiz sanallaştırma yazılımını PİSİ deposunda bulabilirler.Programı kurun,new virtual machine diyin,gerisi kendinden geliyor(sanal işletim sisteminiz İSO dosyası veya DVD olabilir.)Tamı tamına ev kullanıcıları için bedava bir çözüm diyebiliriz.Ama yazılımımızda 64 bit desteği yok :( Ses ise 16 bite çıkabiliyor en fazla :( yinede ben sadece işletim sistemlerini merak ediyorum deneme yapacağım diyenlerseniz çok işe yarayacağı belli.
Microsoft Virtual PC 2007
Platform:E tahmin edin windows
Grafik değerimizi 4 megabyte yapmasa gayet beğendiğim bir uygulama ama 4 megabyte ne ?:D grafik çıkmaz tabi :D neyse komut satırından bişe yapmaya kalktım ama benim gibi grafiğe alışmış kişi ne anlar komut satırından :D 1 dakikada grafik olmadan açılması iyi .Ayrıca kullanıcı dostu arayüzü var.eğer komut satırıyla işi yürütürüm derseniz kullanın microsoft virtual pc 2007.
Wmware Workstation
Platform:Windows ve Linux
Henüz öyle tam denemediğim bir uygulama.Paralı olması kötü tabiiki.Ama 30 günlük deneme süresinde disk yapıp sonradan bunları hiç değiştirmem kullanırım diyenlere wmware player var bedava.Ama yok para ile alacağım derseniz 220 $ Gibi bir fiyata sahip.Yinede 30 günlük deneme süresinde sevip wmware player ile kullanabilirsiniz.
ve sırada her ne kadar denemesemde duyduğum bir uygulamayı tanıtıyım:
Wmware Fusion
Platform:Mac OS X(Neden deneyemediğim belli :D)
Wmware Fusion'u tam olarak deneyemedim ama Wubi programının (Wubi windows'un içine ubuntu kurup program ekle kaldırdan kaldırabilmemizi sağlar)mac os için olanıymış.kısaca mac os x içine windows'u kuruyoruz.yoksa windowsun içine mac os x mi kuruyorduk :D nese bilmediğim için geçiyorum.
Daha sırada kısmen sanallaştırma var ama bizim konumuz tam sanallaştırmaydı o yüzden bu kadar sonraki makalemde görüşürüz...
minnoş_97'nin profilini görüntüle (Çevrimdışı) minnoş_97'ye özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git

Ücretsiz Tam Sürüm!

Kusursuz video çekimi

Haftanın Flash Oyunu

CHIP Online'dan her gün bir ücretsiz yazılımCHIP Online ve Giveawayoftheday işbirliği ile, her gün ücretsiz bir tam sürüm yazılımınız var!
Amatör kameramanlar için en iyi ipuçlarıVideo kameranız ile mükemmel çekimlere imza atmak için bu ipuçlarına mutlaka kulak verin.
Amatör kameramanlar için en iyi ipuçlarıCHIP Online sizlere her hafta bir flash oyunu sunuyor. Bu haftaki oyunumuz: Mezardaki Gizem!
LYDER
Katılımcı Üye
REP: 274REP: 274REP: 274REP: 274
REP: 274

546 Mesaj

Mesaj Tarihi : 21 Tem 2008  16:24:35
paylasaşımın ıcın teşekkurler mınnos_97 sağol
CHIPOnline donanım uzmanı
LYDER'in profilini görüntüle (Çevrimdışı) LYDER'e özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git
Crazy_SakaryaLi
Üye
REP: 29REP: 29REP: 29REP: 29
REP: 29

260 Mesaj

Mesaj Tarihi : 21 Tem 2008  16:32:24
paylaşım için teşekkürler...
Bizim Köyde Ebe Yoktu Hepimiz Fırlama Doğduk...Napalım {[OrjhinaL deLi]}
Crazy_SakaryaLi'nin profilini görüntüle (Çevrimdışı) Crazy_SakaryaLi'ye özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git
arasyurtman
Üye
REP: 23REP: 23REP: 23REP: 23REP: 23
REP: 23

432 Mesaj

Mesaj Tarihi : 25 Tem 2008  21:02:26
Virtual Box programı ile ilgili ayrıntılı bilgi için:
http://www.chip.com.tr/forum/Virtua..._t37851.html
arasyurtman'ın profilini görüntüle (Çevrimdışı) arasyurtman'a özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git
ghost_blogcu
Üye

96 Mesaj

Mesaj Tarihi : 27 Tem 2008  17:26:13
parelels workstation u unutmamak lazım
ghost_blogcu'nun profilini görüntüle ghost_blogcu'ya özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git
Hızlı Geçiş:
Snitz Forums 2000