|
Evet güvenlik makalemden sonra sanallaştırma makalemde sıra. Sanallaştırma nedir? Sanallaştırma bir bilgisayarın içine sanallaştırma programları ile sanal bir PC eklemektir.Sanallaştırma programlarının çoğu Mac OS xi desteklemesede aslında mac osu çalıştırabilmektedir. Programlarımızı tanıyalım; Xen Platform:Linux Linux içinde windows kurmak isteyenlere ideal bir yazılım.Kurulumu biraz zor ama performansı çok büyük.sistemde yavaşlaması kabul edilebilir ölçüde.Diğer sanallaştırma programlarından farklı bir işlem çekirdeği kullanıyor.Sadece bir değil 2 tane sanal PC bile yapabilirsiniz hemde sadece %20 yavaşlama ile. Virtual Box Platform:Windows ve Linux Virtual Box ile sanallaştırmaya başlayabilirsiniz.Pardus kullananlar bu ücretsiz sanallaştırma yazılımını PİSİ deposunda bulabilirler.Programı kurun,new virtual machine diyin,gerisi kendinden geliyor(sanal işletim sisteminiz İSO dosyası veya DVD olabilir.)Tamı tamına ev kullanıcıları için bedava bir çözüm diyebiliriz.Ama yazılımımızda 64 bit desteği yok :( Ses ise 16 bite çıkabiliyor en fazla :( yinede ben sadece işletim sistemlerini merak ediyorum deneme yapacağım diyenlerseniz çok işe yarayacağı belli. Microsoft Virtual PC 2007 Platform:E tahmin edin windows Grafik değerimizi 4 megabyte yapmasa gayet beğendiğim bir uygulama ama 4 megabyte ne ?:D grafik çıkmaz tabi :D neyse komut satırından bişe yapmaya kalktım ama benim gibi grafiğe alışmış kişi ne anlar komut satırından :D 1 dakikada grafik olmadan açılması iyi .Ayrıca kullanıcı dostu arayüzü var.eğer komut satırıyla işi yürütürüm derseniz kullanın microsoft virtual pc 2007. Wmware Workstation Platform:Windows ve Linux Henüz öyle tam denemediğim bir uygulama.Paralı olması kötü tabiiki.Ama 30 günlük deneme süresinde disk yapıp sonradan bunları hiç değiştirmem kullanırım diyenlere wmware player var bedava.Ama yok para ile alacağım derseniz 220 $ Gibi bir fiyata sahip.Yinede 30 günlük deneme süresinde sevip wmware player ile kullanabilirsiniz. ve sırada her ne kadar denemesemde duyduğum bir uygulamayı tanıtıyım: Wmware Fusion Platform:Mac OS X(Neden deneyemediğim belli :D) Wmware Fusion'u tam olarak deneyemedim ama Wubi programının (Wubi windows'un içine ubuntu kurup program ekle kaldırdan kaldırabilmemizi sağlar)mac os için olanıymış.kısaca mac os x içine windows'u kuruyoruz.yoksa windowsun içine mac os x mi kuruyorduk :D nese bilmediğim için geçiyorum. Daha sırada kısmen sanallaştırma var ama bizim konumuz tam sanallaştırmaydı o yüzden bu kadar sonraki makalemde görüşürüz...
|