Kullanıcı Adı :Parolamı hatırla
Parola :
Foruma kayıt olmak için tıklayın
Tüm ForumlarEn Çok Okunanlar(24saat)Bugünün Mesajları  S.S.S  AramaParolamı unuttumKayıt Olun!

Sayfa 1 / 212Sonraki >
Server 2008 Kurulumu Ve Türkçe Dil dosyası yükleme
/ 2  Sonraki sayfaya git
PcMaKeR
Katılımcı Üye

807 Mesaj

Mesaj Tarihi : 16 Tem 2008  00:54:10
Alıntı yaparak Yanıtla Konuyu Yanıtla
İyi günler arkadaşlar burada teker teker resimle kurulumu anlattım.

Chip haberde 240 günlük ücretsiz deneme sürümü olarak nasıl kullanılacağı anlatılmış.

TR Olanı yokmu diyen arkadaşlara var dedim ama hala yok olarak görülüyor. Ben görmediğim denemediğim şeyi var diye tutturmam.

Sizlerinde yararlanması için burada verdim.

İlk kurulum ekranı.

(VmWare Server Sürümünü kullanarak sanal çalıştırdım. Server 2008 32 bit sürümünü kullandım dikkatinize !!!)

Dil ayarı ana dil ingce.

Diğer ayarları yaptığım gibi yaparsanız sağlıklı olur.

Kurulum ekranı. İlerliyoruz

Online activasyonu devre dışı bırakın.

Ve ilerleyin. Gelen cevaha no ile devam edin.

Sürüm seçimi. En sağlıklı ve kapsamlı olanı enterprise sürümü. Sakına sakın core sürümleri kurmayın. Yoksa Kurulum bitince bir dos ekranı ve komut satırları görürsünüz.

Standartta bazı fonksiyonlar yok.

Enterprise En kapsamlısı dediğim gibi.

Datacenter ise 500 GB Ram vb sistemler için :D

Lisans sözleşmesi. Okudum kabul ettim hadi hadi öbür pencereye geç :D

Kurulacak hdd.

Ben sanal olarak yaptığım için hdd biçimlendirilmemiş gözüküyordu. Bende new butonuna bastım. Resimde aktif değil çünkü partition yaratmıştım o yüzden. Format butonuna basıyoruz kendi seçtiğiniz diski ntfs olarak formatlıyor hızlı ve tutarlı biçimde. Ve İlerliyoruz

İşte bütün ayarlar ve ilerlemeler tamamdır. Buraya kadar herşey doğru yapıldıysa yaklaşık 20 dk da kuruyor.

Ben imaj ile 10 dk da kurdum sanal olarak.

İlk önce şifre oluşturmanızı istiyor.

Onaylayıp şifre girin.

KArışık şifreleme istiyor. Mesela: 1.admin.1 gibi bir şifre verin

Masaüstüne Sağ tıklayıp Eski alıştığınız özellikler kısmına tıklayıp Girebiliyorsunuz.

Ekran çözünürlüğünü ayarlama.

Masaüstü iconlarını ayarlama.

Şimdi asıl mesele dil seçeneği.

http://www.microsoft.com/downloads/...e4d4750397ff

Bu linkleki kısma girip:

6001.18000.080118-1840_x86fre_Server_LP_5-KRMSLP5_DVD.img
225.7 MB
İsimli imaj dosyasını indiriyoruz. uzantısını iso yapıp yada winrarla açıp içinde tr klasorunu çıkartıyoruz masa üstüne ve klasorun ismini değiştiriyoruz.

ben dil olarak değiştirdim.

Resimdeki yolları takip ediyoruz.

Denetim masası / bölge ve dil seçenekleri / Dil ayarları / Dil ekle kaldır. TR olarak çevirdim k bakmayın.

Dil ekle kaldır a geldiğinizde Sizden dil dosyasının nerede olduğunu soruyor. Masaüstündeki dil klasorunu gösteriyorsunuz. Ve eğer dil dosyasını görürse Yukarıdaki resimdeki gibi dilin adını yazıyor.

Dili ekledik. Ve sözleşmeyi okuyup kabul ediyoruz :P Beklemeyin işte accept bitti :D

Yükleme başladı. bu uzun sürebiliyor makina hızına bağlı olarak. 10 dk da sürüyor 5 dk da ama belli olmuyor. Sabır.

Mutlu son. Buradaki seçenekleri aynen yapıp kullanıcıyı logof yapıyor ve sistemin oturumunu açıp kapatıyor ve dil değişmiş oluyor.

Oturum açma ekranı geliyor.

Ve Bilgisayarıma sağ tıklayıp özelliklerine girdiğimizde gördüğümüz Ekran la işi tamamlıyoruz.

Server 2008 TR :D

Şimdi Driverlarınızı kurmanız gerekiyor.

Vista driverlarınızı kurup devam edebilirsiniz.

DirectX in son güncellemelerinide indirip microsofttan en son oyunları dx 10 destekli (crysis gibi) zevkle oynayabilirsiniz.

Vista teması, Windows media player, resim gösterici bunlar kurulu değil normalde kuruyoruz bunlarıda.

Server yönetiminden özellik ekle kısmından seçilileri etkinleştirin.

İlerleyin. Sizden yeniden başlatma isteyecek.

Yeniden başlat butonuna tıkladığınızda güncellemeler yükleniyor uyarısı gelecektir.

Kapatmayın bu kısımda pc yi kendi haline bırakın.

Yeniden başlattığınızda Pencerede işlemler başarılı uyarısı olacaktır.

Seçtiğiniz özellikler yüklenmişse gösterecektir.

Temaları çalıştıralım.

Resmi dikkatlice izleyin. Sunucu yönetiminden Yapılandırma Kısmından Hizmetleri ÇAlıştırın.

Bulamazsanız burayı windows logo tuşu + R tuşuna aynı anda basın karşınıza çalıştır gelecek. services.msc yazıp enterlayın. Hizmetler penceresinden temaları bulup çift tıklayın.

Başlangıç türünü otomatik yapın.

Başlat butonuna basın ve tamamla pencereyi kapatın.

Yukarıdaki herşeyi yaptıysanız Tema seçiminde windows aero ve windows temel temaları görüncektir. Sanal çalıştığım için ekran kartımı sevmedi windows aero temeası yok. ekran kartınız ı tanıttıysanız aero tema görünecektir. İşareteyip tamam butonuna basın.

Bir dk ya kadar temanız aktif.

Saatin ordaki kısımda ses simgesine sağ tıklayıp ses özelliklerine girin. Hemen bir uyarı gelecek. Ses hizmetini etkinleştirme diye. Onaylayın. Artık sesler de tamamdır.

-------------

Ben burda sadece Kurulum ve TR yapmasını anlattım arkadaşlar. 240 günlüğü yakında anlatırım. zamanım buna yetti.

Bir teşekkürü çok görmezsiniz umarım ;)

Resimlerin üstüne yazıyı bilerek yazdım arkadaşlar. Alıntı yapılıyor fakat nereden alıntı yapıldığı belirsiz oluyor.

Böyle daha iyi ;) Anlayışla karşılarsanız sevinirim.
Güncelleme: PcMaKeR [16 Tem 2008 02:04:51]

Eğer Sisteminizde bir hata oluştuysa ve bunun hakkında yardım almak istiyorsanız: Kullandığınız işletim sistemini, donanımı ve nasıl hata oluştuğunu belirtiniz Lütfen...
Vista ve XP Pro 64 Bitte çalışan programlar.

http://www.chip.com.tr/forum/Window..._t70012.html

Arkadaşlar Emeğe Saygı Gösterelim. Hepimizin Emeği var alıntı yaparken yada başka siteden burda bilgi yazarken lütfen alıntı olduğunu belirtelim...

http://www.vsportal.net

PcMaKeR'in profilini görüntüle (Çevrimiçi) PcMaKeR'e özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git

ASUS MK241H 24" LCD

ASUS Rampage Extreme

Portable TV 10.2" LCD

ASUS MK241H 24ASUS, elimizdeki modeliyle 24 inç piyasasındaki az sayıda örnek arasından sıyrılmaya çalışmış.
ASUS Rampage ExtremeAsus'un performans konusunda en başarılı anakartlarından olan ürün, üzerinde Intel'in X48 yonga setini taşıyor.
ASUS Rampage ExtremePhilips yeni taşınabilir televizyonu ile TV keyfini her yere taşımayı hedefliyor.
santiagoramon
Yeni Üye
48 Mesaj

Mesaj Tarihi : 16 Tem 2008  10:59:30
Gerçektende oldukça başarılı iş yapmışsın,ki bende''Türkçe Dil Seçeneği Yok Diyenlerdenim''.Teşekkür ederim bir vista sever olarak.Fakat bana ilginç gelen dil peketini dil olarak kaydedip,dosya ve dil seçeneklerinden kabul ettirmen.
Ben bir ara İngilizce Vista Ultimate_x86_32 bit indirmiştim(Serial girmeden Dell logolu Activasyon gerektirmeyen sürüm)ingilizce ama maalesef Türkçe dil seçeneğini tanımlattıramamıştım.En kısa sürede deneyeceğim.
Güncelleme: santiagoramon [16 Tem 2008 11:07:48]
santiagoramon'un profilini görüntüle (Çevrimdışı) santiagoramon'a özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git
07BENER07
Deneyimli Üye
REP: 166REP: 166REP: 166REP: 166REP: 166
REP: 166

1397 Mesaj

Mesaj Tarihi : 16 Tem 2008  11:01:26
çok güzel bir çalışma olmuş tebrik ederim ...
İŞTE BÖYLE , HER SENE BÖYLE 6414T454R4Y4 BÖYLE...

07BENER07'nin profilini görüntüle 07BENER07'ye özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git
Coşkun OLCA
Deneyimli Üye
REP: 520REP: 520REP: 520REP: 520
REP: 520

1738 Mesaj

Mesaj Tarihi : 16 Tem 2008  11:13:32
Evet gerçekten çok teşekkürler bende MCSE sertifikası hayalleriyle dur bir kurcalayayım demiştim ama bende dili tanıtamamıştım sonra dedim sen daha bir dil paketi yükleyemedin MCSE nasıl olacaksın ama şimdi gördüm tekrar heveslendim en iyisi azimle çalışmalara devam edeyim:)Bu arada Server 2008 kurulumu Vista'dan basit yahu yoksa bana mı öyle geldi sadece kurulum tabi yapılandırmayı bilmem karışmam:D neyse saygılar...
Coşkun OLCA'nın profilini görüntüle Coşkun OLCA'ya özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git
PcMaKeR
Katılımcı Üye
REP: 46REP: 46REP: 46REP: 46REP: 46
REP: 46

807 Mesaj

Mesaj Tarihi : 16 Tem 2008  12:20:18
Sertifika almıyacağım. Daha erken. Bütün bilgilerimi geliştirip çoğaltığ alacağım sertifikaları. Allah ne verdiyse diyip gitcem alacam bütün ms sertifikalarını :D

Umarım yararlı olmuştur.

Not: Hiç bir yerde ne ingilizce ne tr olarak okuyup kurdum bu tr paketini tamamen kendim araştırarak ;)

Eğer Sisteminizde bir hata oluştuysa ve bunun hakkında yardım almak istiyorsanız: Kullandığınız işletim sistemini, donanımı ve nasıl hata oluştuğunu belirtiniz Lütfen...

Arkadaşlar Emeğe Saygı Gösterelim. Hepimizin Emeği var alıntı yaparken yada başka siteden burda bilgi yazarken lütfen alıntı olduğunu belirtelim...

Sayfanın en üstüne git
PcMaKeR
Katılımcı Üye
REP: 46REP: 46REP: 46REP: 46REP: 46
REP: 46

807 Mesaj

Mesaj Tarihi : 16 Tem 2008  12:50:40
Bu arada Server 2008 kurulumu Vista'dan basit yahu yoksa bana mı öyle geldi sadece kurulum tabi yapılandırmayı bilmem karışmam:D neyse saygılar...

---

Yapılandırma karışık. vista daha basit :D (Göz korkutmayalım şimdi TR PAketini yükleyince daha rahat anlaşılıyor.)

Sayfanın en üstüne git
ersinbakar
Deneyimli Üye
REP: 70REP: 70REP: 70
REP: 70

1180 Mesaj

Mesaj Tarihi : 16 Tem 2008  12:55:00
başarılarının devamını dilerim geçekten güzel bir işe imza atmışsınız dahası için allah yolunu açık etsin başarılar
ersinbakar'ın profilini görüntüle (Çevrimdışı) ersinbakar'a özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git
Coşkun OLCA
Deneyimli Üye

1738 Mesaj

Mesaj Tarihi : 16 Tem 2008  12:55:48
Vallahi şimdi kurup geldim yahu Vista'daki aktivasyon sorunu falan çıktı üstelik format atmama rağmen daha önce kurup kaldırmıştım şimdi tekrar kurdum süresi doldu işte yok yeni bir anahtar yok online aktivasyon hevesim gene kırıldı zaten bu Server 2008 bana göre zor ben şey yapacağım Adobe yazılımlarına çalışacağım tasarım falan hem daha fazla eğitim kaynağı bulunuyor bu arada bu sertifika merakıda ben sözel öğrencisiyim ama bilişim sektörüne atılmak istiyorum o yüzden böyle ilgileniyorum ama MCSE epey zor birde ÖSS'de aldığım puanla yerleşebileceğim bir bölüm buldum iletişim tasarımı orasıda web ve multimedya tasarımıyla epey yakın hem o bölümü okuyup hem Adobe yazılımlarına çalışırsam halkla ilişkiler sorumlusu:)yerine web tasarımcısı olabilirim diye düşündüm bu arada kusura bakmayın konuyuda dağıttım ama kafamı kurcalıyordu anlattım rahatladım neyse paylaşım için çok teşekkürler inşallah hakettiğiniz sertifikaları alırsınız herkese kolay gelsin ben sustum:)
Güncelleme: Coşkun OLCA [16 Tem 2008 12:58:52]
Sayfanın en üstüne git
Disguisting
Yeni Üye

1 Mesaj

Mesaj Tarihi : 16 Tem 2008  13:02:46
çok güzel anlatmışsınız umarım yüklemede soprun yaşayan arkadaşlara yardımcı olmuşsunuzdur
Disguisting'in profilini görüntüle (Çevrimdışı) Disguisting'e özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git
santiagoramon
Yeni Üye
48 Mesaj

Mesaj Tarihi : 16 Tem 2008  13:31:27
lk önce şifre oluşturmanızı istiyor.

Onaylayıp şifre girin.

KArışık şifreleme istiyor. Mesela: 1.admin.1 gibi bir şifre verin????

Ev kullanıcıları için şifresiz bir metod yok mu?Babam bu şifreyi asla yazamaz.Söküp atar makinayı!:)Normal şifresiz yok mu ?Pc maker vereceğin yanıta göre downloada başlıyacağım bi zahmet ilgilenirsen:)
santiagoramon'un profilini görüntüle (Çevrimdışı) santiagoramon'a özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git
Coşkun OLCA
Deneyimli Üye

1738 Mesaj

Mesaj Tarihi : 16 Tem 2008  14:37:29
Malesef şifresiz olmuyor.Size tavsiyem açıkçası Server 2008 ev kullanıcıları için ideal değil yani normal kullandığınız sistemin yanına kurun derim...
Sayfanın en üstüne git
/ 2  Sonraki sayfaya git
Hızlı Geçiş:
Sayfa 1 / 212Sonraki >
Snitz Forums 2000