Sınıfında en iyi dijital fotoğraf makineleri

CHIP Online
09-09-2008, 04:02   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Sınıflarına göre en iyi dijital fotoğraf makinelerini bir araya getirdik ve sizler için inceledik.

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Sini ... akineleri_8478.html

En iyi dijital fotoğraf makineleri arasında kimi modeller, test şampiyonu olmasalar dahi bazı güçlü özellikleri veya uygun fiyatları ile ışıldarlar. CHIP Online, bu modelleri sizler için tek tek buldu ve sınıflarına göre ayırarak inceledi.

Bir dijital fotoğraf makinesinin iyi puan alması için birçok kriter vardır. Test birincilerimiz, tüm kriterlerden "iyi" not almayı başaran modeller olur. Ancak çoğu zaman, fotoğraf makinesi almak isteyenler, bazı özelliklerden (kutu içeriği gibi) feragat ederek, daha yüksek bir fiyat / performans veya daha kaliteli bir görüntü bekler. Yüzü aşkın dijital fotoğraf makinesi ve DSLR arasında, tam da bu tanıma uygun bazı modeller mevcut. Rakiplerine göre bazı konularda daha güçlü olmayı başaran, ancak farklı noktalarda puan kaybeden bu modelleri, sizler için bir araya getirdik ve sınıflarına göre inceledik. Şık ve küçük ultrakompaktlar, kullanışlı ve her ortama uygun kompaktlar, yüksek yakınlaştırma (zoom) özelikli megazoom'lar ve harika fotoğraflar için performans şampiyonu DSLR'lar; hepsi incelememizde yer alıyor.


Tüm konu: Sınıfında en iyi dijital fotoğraf makineleri


Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Sizin önereceğiniz dijital fotoğraf makineleri...

TuncaBozkurt
10-09-2008, 22:02   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4,805 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2006

Şu anda Kodak Easyshare DX7590 kullanıyorum. 10x optik zoom'a sahip. 3-4 sene önce almama karşın halen oldukça iyi özelliklere sahip. Tek farkı 5 MP algılayıcısı, zaten poster basmayacağım için o da gerekli değil.

Kodak ve Nikon önereceğim markalardır. Eğer bütçeniz çok düşük değilse, kompakt makinalardansa yüksek zoom'lu makinaları tercih edin. Daha yüksek bütçeler için ise DSLR'lar idealdir.

Bu arada fotoğraf makinaso alırken dış malzeme kalitesine dikkat edin. Yoksa iki ay sonra senelerce kullanılmış görünümlü bir makinaya sahip olabilirsiniz. Ayrıca kaliteli dış malzeme; insanda fotoğraf çekme isteğini, fotoğraf çekerken alınan hazzı artırır. En azından benim içın böyle.

Banned
10-09-2008, 22:09   |  #3  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 2
5,024 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2008

galiba herkes hangi makinayı kullanıp memnun kalıyorsa onu öneriyor.bende fujiyi önereceğim çünkü şu anda onu kullanıyorum ve tek kelimeyle süper diyebilirim.

Optimum
17-09-2008, 12:59   |  #4  
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
73 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2008

Bir şey önermek diğer arkadaşlarında dediği gibi kendi kullandığı makineyi övmek gibi bir şey. Neyseki ben şanslıyımda kullandığım Fotoğraf makinesi EISA 2008 Avrupa ödülünü kazanmış.  

Tabiki insan makineyi görmeyince inanamıyor. Şimdi şu özellikler hangi makinede var diye sorsam bir tane cevap gelmez çünkü araştırmalarıma göre hiç bir makinede yok.

Makinam : Olympus 1030 SW
Kazandığı ödül : Ultra kompakt Kamara

Ödülü görmek hatta diğer dallardaki ödülleri görmek için aşağıdaki linki kullanabilirsiniz.


Kimsede olmayan bir kaç özelliği.
- 100 kg ağırlıkta ezilmeye dayanıklı
- 10 metre su derinliğine dayanıklı (Korumasız kendi haliyle)
- Çamura ve her türlü pisliğe dayanıklı
- 2 metreden düşmelere dayanıklı
- -10 derece düşük havaya dayanıklı

Yüz tanıma, güneş ışığında çekim gibi özellikleri yazmıyorum bile.

Anlayacağınız tam bir macera kamerası.