Kullanıcı Adı :Parolamı hatırla
Parola :
Foruma kayıt olmak için tıklayın
Tüm ForumlarEn Çok Okunanlar(24saat)Bugünün Mesajları  S.S.S  AramaParolamı unuttumKayıt Olun!
 

Sinsi virüsler: Rootkit'leri tanıyın ve silin
CHIP Online
www.chip.com.tr



9 Mesaj

Kayıt: 06 Oca 2004
Mesaj Tarihi : 24 Tem 2008  02:47:00
Alıntı yaparak Yanıtla Konuyu Yanıtla
Kendilerini saklamak konusunda profesyonel olan rootkit'leri CHIP Online yardımıyla bulun ve silin.

Okumak için: http://www.chip.com.tr/konu/Sinsi-v...in_7633.html

Rootkit'ler Windows dünyasında pek tanınmış bir fenomen değildir; işin kötü tarafı ise çok tehlikelidirler. Bu programlar zararlı yazılımları sisteme o kadar iyi saklarlar ki, birçok virüs tarayıcı onları bulamaz. Burada özel Anti-Rootkit araçlarına başvurmanız gerekiyor. CHIP Online bu sinsi düşmanların izini nasıl sürmeniz gerektiğini size gösterecek.

Bir rootkit tek başına tehlikeli değildir. Fakat virüs, solucan ve Truva atları ila beraber cidden şeytani bir potansiyele sahiptirler: Rootkit'ler ne kullanıcının ne de anti-virüs yazılımlarının dijital zararlıların varlığından haberdar olmamasını sağlıyor. Genellikle Windows'un derinliklerine yerleşirler ve oradan sistem fonksiyonlarını kontrol ederler. Böylece Windows Explorer, görev yöneticisi veya virüs tarayıcının dosya sistemine ilişkin sorgularını yakalar, kendilerine ilişkin tüm izleri siler ve sonrasında sorguya sahte bir yanıt verirler. Sonuç: En azından standart araçlarla rootkit'lerin izini sürmek mümkün değil. Burada özel araçlar devreye girmek zorunda.

Önemli:
Rootkit avına çıkmadan önce tüm kişisel dosyalarınızın (dokümanlar, resimler, müzikler) yedeğini alın. Zararlı yazılımları herhangi bir yan etki oluşmadan ortadan kaldırmak her zaman mümkün olmuyor.


Tüm konu: Sinsi virüsler: Rootkit'leri tanıyın ve silin


Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Virüs, solucan ve trojanlara dikkat ettiğiniz kadar rootkit'lere de dikkat eder misiniz?

CHIP Online'nin profilini görüntüle
Sayfanın en üstüne git

ASUS MK241H 24" LCD

ASUS Rampage Extreme

Portable TV 10.2" LCD

ASUS MK241H 24ASUS, elimizdeki modeliyle 24 inç piyasasındaki az sayıda örnek arasından sıyrılmaya çalışmış.
ASUS Rampage ExtremeAsus'un performans konusunda en başarılı anakartlarından olan ürün, üzerinde Intel'in X48 yonga setini taşıyor.
ASUS Rampage ExtremePhilips yeni taşınabilir televizyonu ile TV keyfini her yere taşımayı hedefliyor.
Coşkun OLCA
Deneyimli Üye
REP: 520REP: 520REP: 520REP: 520
REP: 520


1738 Mesaj
Kayıt: 05 Eyl 2007

Mesaj Tarihi : 24 Tem 2008  11:47:08
Alıntı yaparak Yanıtla Konuyu Yanıtla
Dikkat etmeye çalışıyorum:)
Coşkun OLCA'nın profilini görüntüle Coşkun OLCA'ya özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git
supercocuk
Üye
REP: 15REP: 15REP: 15REP: 15
REP: 15


472 Mesaj
Kayıt: 17 Ağu 2007

Mesaj Tarihi : 24 Tem 2008  12:00:13
Alıntı yaparak Yanıtla Konuyu Yanıtla
Allah'a emanet gidiyoruz valla :)




Trance 4 Life ;)
supercocuk'un profilini görüntüle (Çevrimdışı) supercocuk'a özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git
hiko91
Deneyimli Üye
REP: 81REP: 81REP: 81REP: 81
REP: 81


1201 Mesaj
Kayıt: 14 Oca 2008

Mesaj Tarihi : 24 Tem 2008  12:58:31
Alıntı yaparak Yanıtla Konuyu Yanıtla
walla sımdıye kadar hicbi rootkıt araı kullnmadım .sızın onrecegınız kullanısı kolay vistayla uyumlu bısey warsa kullanıyım:)
hiko91'in profilini görüntüle (Çevrimdışı) hiko91'e özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git
gicir
Yeni Üye


11 Mesaj
Kayıt: 23 Tem 2008

Mesaj Tarihi : 24 Tem 2008  16:06:57
Alıntı yaparak Yanıtla Konuyu Yanıtla
Avira AntiVir Premium Security kullanıyorum, ne trojan, ne virüs, ne rootkit vız geliyor hepsi. webde özgürce dolaşıyorum bu kadar güvende olmaz diosunuz dimi olur olur çünkü avira antivir size güvenlikten daha fazlasını veriyor.

http://dl1.antivir-pe.de/down/windo...nt_en_hp.exe 1 aylık demo kullanıp test edebilirsiniz daha sonra 3 aylık promosyon yakalarsanız benim gibi mutlu bir şekilde kullanabilirsiniz.:)
gicir'in profilini görüntüle (Çevrimdışı) gicir'e özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git
Ahmet DOĞAN
Üye


171 Mesaj
Kayıt: 28 Ara 2005

Mesaj Tarihi : 25 Tem 2008  12:33:05
Alıntı yaparak Yanıtla Konuyu Yanıtla
supercocuk'tan alıntı:
Allah'a emanet gidiyoruz valla :)


valla ben kaspersky kullanıyorum buna ek olarak ta şu sezgisel tarama yöntemini kullanan Norton Antibot u kullanıyorum ama yinede bilgisayarım çok güvenli diyemiyorum arada Panda ve McAfee nin rootkit tarayıcılarını indiripo tarattığım oluyor
PoWeReD_By_DeeP_BluE_SeA
Ahmet DOĞAN'ın profilini görüntüle (Çevrimdışı) Ahmet DOĞAN'a özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git
minnoş_97
Deneyimli Üye
REP: 140REP: 140REP: 140REP: 140
REP: 140


1031 Mesaj
Kayıt: 17 Şub 2008

Mesaj Tarihi : 25 Tem 2008  14:10:43
Alıntı yaparak Yanıtla Konuyu Yanıtla
valla anti-virüs,anti spyware ve anti-malwareyi biliyorum.vistaya uyumlu anti-rootkit varsa kullanalım.
minnoş_97'nin profilini görüntüle (Çevrimdışı) minnoş_97'ye özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git
Hızlı Geçiş:
Snitz Forums 2000