Kullanıcı Adı :Parolamı hatırla
Parola :
Foruma kayıt olmak için tıklayın
Tüm ForumlarEn Çok Okunanlar(24saat)Bugünün Mesajları  S.S.S  AramaParolamı unuttumKayıt Olun!

Sayfa 1 / 71234567Sonraki >
Sp1 Kuranlar Performans İçin Buraya!
/ 7  Sonraki sayfaya git
khramn
Deneyimli Üye

1717 Mesaj

Mesaj Tarihi : 16 Nis 2008  12:21:12
Alıntı yaparak Yanıtla Konuyu Yanıtla
SP1 paketini iki aydır kullanmaktayım. Eğer daha önceki yazılarımı takip ettiyseniz az çok bilgi sahibisinizidir, ancak tekrar etmekte fayda var diye düşünüyorum.

Sanırım herkes Xp işletim sistemi boyutundaki SP1 paketini ya kurmuştur yada kuracaklardır. Paketin bu denli büyük olması sistemde ne kadar kapsamlı değişiklikler yapıldığının göstergesidir.Bu büyük paket bizlere her ne kadar performans, güvenlik ve hız vaadetsede dosyanın büyüklüğü kayıt defteri parçalanmalarına, geride gereksiz kayıt grişleri kalmasına, kendi kurulum dosyası atıklarının kalmasına en önemliside dosyaların HDD de dağılmasına sebeb olmaktadır. Bunlarda vaattiği performans ve hız beklentilerinin suya düşmesi için yeterlidir.

Sp1 kurduk gelin hep beraber sistemi hızlandıralım, düzenleyelim.

1.) Öncelikle sp1 kurulumundan geriye kalan 700-800 mb lık atık dosyadan kurtulmak için ;Başlat-Çalıştır'a girin ve aşağıdaki komutu yazın.

vsp1cln.exe

Karşınıza çıkacak olan pencerede E tuşuna basın ve onay verin.Bu işlemin ardından sabitdiskinizde yer kaplayan yaklaşık 700-800 mb lık gereksiz SP1 kurulum sonrası atık dosyaları sisteminizden kalkacaktır.

2.) Bu aşamada kayıt defterne bakım gerekmektedir. Bunun için güvendiğiniz kayıt defteri temizleme progamlarından bir tanesini kullanarak kayıt defterinden gereksiz girişlerin kaldırılmasını sağlayın yelpaze geniş olduğundan program tavsiye etmiyorum.

3.)Bir sonraki aşamada parçalanmış olan kayıt defterini birleştirmelisiniz.Bunun içinde birçok yazılım var fakat bende yok diyenler aşağıdaki linkten NT yazılımını indirip, yönetici olarak çalıştırarak birleştirmeyi yapabilirler.
http://rapidshare.com/files/107904211/Nt.rar.html

4.) Bir sonraki aşama SP1 kurulumundan sonra paramparça olmuş HDD mizi birleştirmek. Bu işlem için ister saatelerce beklemeyi göze alıp vistanın kendi disk birleştirme aracını kullanarak ikinci sınıf bir birleştirme yapabilir, istersenizde Diskepeer 2008 veya perfectdisk gibi işinin ehli programlardan bir tanesi ile kısa zamanda tam bir birleştirme yapabilirsiniz.

Artık çok daha hızlı ve kararlı bir sisteme sahip oldunuz.Geriye tam performans için Sp1 tarafından silinmiş olan hazırda bekleme dosyalarımızın yeniden oluşturulana kadar sabretmeniz kalıyor.Bir haftalık bir kullanımdan sonra sisteminizin ne kadar performanslı çalıştığına sizde şaşıracaksınız.
Güncelleme: khramn [17 Nis 2008 19:18:15]
NEDİR ALLAHIM NEDİR? BU DİYARIN ŞU HALİ
BEZGİNLİKTEN RUHUNU KAYBETMİŞ BİR AHALİ
İSLAMA SERBEST OLAN CAMİLERDE MAHPUSLUK,
İMAN,FİKİR,RUH,LİSAN ,SUYU KESİLMİŞ MUSLUK
KALPLERİ DİNLER SAĞIR,KILAVUZLUK EDER KÖR,
DİNDARA ÇAĞDIŞI DER,ÇAĞ BİLMEZ PROFÖSÖR.
RUHSAL,PARASAL,SOYUT,BOYUT,YAŞAM,EĞİLİM
YA BUNLAR TÜRKÇE DEĞİL YAHUT BEN TÜRK DEĞİLİM.
OYSA HALİS TÜRK BENİM,BUNLAR İŞGALCİLERİM
ALLAH TÜRK'E ACISIN YALNIZ BUNU DİLERİM..
khramn'ın profilini görüntüle (Çevrimdışı) khramn'a özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git

Creative MuVo T200

Corsair Flash Voyager

Creative Gigaworks HD50

Creative MuVo T200Yüksek ses kalitesiyle sizi etkileyecek bir ürün olan T200, bir önceki modelinden çok daha iyi özelliklere sahip.
Corsair Flash VoyagerVerilerini fiziksel olarak güven altına almak isteyenler için düşünülmüş, yüksek kapasiteli şık bir bellek.
Corsair Flash VoyagerEtrafınızdakileri rahatsız etmeden müzik dinlemek istiyorsanız Creative HD50 tam size göre.
yelkowan
Üye
REP: 15REP: 15REP: 15REP: 15REP: 15
REP: 15

357 Mesaj

Mesaj Tarihi : 16 Nis 2008  12:34:26
Çok teşekkürler khrmn yine çok güzel bir çalışmaya imza atmışşsın.
yelkowan'ın profilini görüntüle (Çevrimiçi) yelkowan'a özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git
Alibaba
Üye
REP: 85REP: 85REP: 85REP: 85
REP: 85

394 Mesaj

Mesaj Tarihi : 16 Nis 2008  13:27:04
vistanın yavaşlık nedeni mikrosoftta akıllı adam kalmamasıdır. windowsun mimarı dave cutlar yıllar önce AMDye gitti, başmimar bu işlerden pek anlamayan gates oldu ve curcuna başladı. vista neden yavaş çalışıyor diyenlere: vista çok fazla multimedyatik özellik ve eklentilere, potansiyele sahip, donanımı sonuna kadar sömürüyor ve bütün bunlar için çok fazla proses, thread, obje çalışıyor. tüm bunlar da çok fazla disk IO işlemi doğuruyor. disklerin erişim hızı uzun yıldırdır değişmedi 1-2 milisaniyelik farktan başka, haala 10 milisaniye civarı. ve 20 senedir 4KB gibi güdük bir cluster alanı kullanılmasına rağmen programların fiziksel hacmi binlerce kat büyüdü. eskiden KBlar düzeyindeki programlar bugün MBlar düzeyinde. eskiden bir programı diskten yüklemek için 40-50 erişim yeterken bugün 1MB bir dosyanın diskten okunması 300 e yakın erişim gerektiriyor.
disklerin transfer hızları artsa da bu sadece diskin cache belleğinden okuma avantajları doğduğunda veya sıralı okuma durumlarında işe yarar. mikrosoftun yapması gereken şey XP yi default en az 8KB clusterlara Vistayı da en az 16KB clusterlara kurmak olmalıydı. bir diskteki %2-3 lük son cluster boşluğu alan israfı hiç kimsenin umrunda olmayacaktır herkes performansı tercih eder, diskler çok ucuz. Vista 4KB lık clusterlarla yüzlerce megabytelık açılışı, kapanışı nasıl yapacak? 4KB lık clusterların derhal dağınıklaşması kaçınılmaz bir durudur. üstelik kuruluşa da engel koymuşlar kendi formatladığım büyük clusterlı partisyona da kurdurtmadı sistemi. diskin kafası onbinlerce erişim çağrısıyla oraya buraya gider, okuyup-yazıp sisteme teslim ederken sistem tabi ki yavaşlar, tepkiler gecikir. disk daha fazla elektirk tüketir, ısınır vs vs..
benim bu soruna çözümüm, XP yi kurduktan sonra başka bir sistemle açıp dosyalarını başka yere taşımak, o partisyonu uygun clusterla yeniden formatlamak ve sistemi geri kopyalamaktı. 4KB yerine 16KB kullanmak disk kafa hamlelerini 4 kat azaltır ve dağınıklık oranı da çok düşer.
Alibaba'nın profilini görüntüle
Sayfanın en üstüne git
khramn
Deneyimli Üye
REP: 405REP: 405REP: 405REP: 405
REP: 405

1717 Mesaj

Mesaj Tarihi : 16 Nis 2008  13:33:51
Alibaba'dan alıntı:

benim bu soruna çözümüm, XP yi kurduktan sonra başka bir sistemle açıp dosyalarını başka yere taşımak, o partisyonu uygun clusterla yeniden formatlamak ve sistemi geri kopyalamaktı. 4KB yerine 16KB kullanmak disk kafa hamlelerini 4 kat azaltır ve dağınıklık oranı da çok düşer.

Ben bu sorunu hem xp hemde vista kurulu olan HDD min yedeğini diğer HDD ye altıktan sonra HDD yi formaylayıp, yedeği tekrar yükleyerek yapıyorum. Sistemimden oldukça memmunum.Xp yi sadece çocukların ayun oynaması için kullanıyorum ve vista xp den çok daha performanslı ve hızlı çalışıyor.
Güncelleme: khramn [16 Nis 2008 13:35:06]
NEDİR ALLAHIM NEDİR? BU DİYARIN ŞU HALİ
BEZGİNLİKTEN RUHUNU KAYBETMİŞ BİR AHALİ
İSLAMA SERBEST OLAN CAMİLERDE MAHPUSLUK,
İMAN,FİKİR,RUH,LİSAN ,SUYU KESİLMİŞ MUSLUK
KALPLERİ DİNLER SAĞIR,KILAVUZLUK EDER KÖR,
DİNDARA ÇAĞDIŞI DER,ÇAĞ BİLMEZ PROFÖSÖR.
RUHSAL,PARASAL,SOYUT,BOYUT,YAŞAM,EĞİLİM
YA BUNLAR TÜRKÇE DEĞİL YAHUT BEN TÜRK DEĞİLİM.
OYSA HALİS TÜRK BENİM,BUNLAR İŞGALCİLERİM
ALLAH TÜRK'E ACISIN YALNIZ BUNU DİLERİM..
khramn'ın profilini görüntüle (Çevrimdışı) khramn'a özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git
Emre G
Yeni Üye

4 Mesaj

Mesaj Tarihi : 16 Nis 2008  13:57:59
SP'yi kurduktan sonra denilenleri uygulayacvağım. Teşekkürler...
(Yaklaşık 5-6 saat alacaktor SP kurmak ve bunları uygulamak)
Emre G'in profilini görüntüle (Çevrimiçi) Emre G'e özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git
Alibaba
Üye
REP: 85REP: 85REP: 85REP: 85
REP: 85

394 Mesaj

Mesaj Tarihi : 16 Nis 2008  14:11:17
khramn'dan alıntı:
Alibaba'dan alıntı:

Ben bu sorunu hem xp hemde vista kurulu olan HDD min yedeğini diğer HDD ye altıktan sonra HDD yi formaylayıp, yedeği tekrar yükleyerek yapıyorum. Sistemimden oldukça memmunum.Xp yi sadece çocukların ayun oynaması için kullanıyorum ve vista xp den çok daha performanslı ve hızlı çalışıyor.

evet vista kesinlikle XP den daha performanslı ve verimli. tek sorun o verim ve performans artışına mekanik diski kullanım biçiminin ayak uyduramamasıdır. bende de artık antika olmuş bir desktop var ve vistayı kurup ayarladım, cihaz XP den çok daha güzel ve verimli çalışıyor, cihazı tekrar modern hale getirdi. yalnız, diskin clusterını büyüttükten sonra windowsun sistem ayarlarını da optimize etmek, paging boyu gibi ayarları yeniden optimize etmek iyi olur. bazı şeyleri kendi dinamik olarak ayarlayamayabiliyor.
Alibaba'nın profilini görüntüle
Sayfanın en üstüne git
خH@љ
Üye

222 Mesaj

Mesaj Tarihi : 16 Nis 2008  14:51:39
Ben de Vİsta Sp1 Türkçeyi kurdum gerçekten sistemde ciddi bir performans artışı sağladı programlardaki uyumluluk sorunu da büyük ölçüde azaltılmış . Bence Vista Kullananlar en kısa zamanda Vista Sp1 İ indirip Kurmaları Lazım ...

==> www.orhan-ay.tr.gg <==
[K]i[ş]i[s]e[l] Web Sitem

Ø®H@Ñ™'ın profilini görüntüle (Çevrimdışı) Ø®H@Ñ™'a özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git
swordmaster_65
Deneyimli Üye
REP: 124REP: 124REP: 124REP: 124
REP: 124

1804 Mesaj

Mesaj Tarihi : 16 Nis 2008  16:18:51
Süper anlatım olmuş ellerine saglık...
www.bilisimkafe.com

Herkesi Bekleriz...
swordmaster_65'in profilini görüntüle (Çevrimdışı) swordmaster_65'e özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git
elazigli
Forum Katibi
REP: 456REP: 456REP: 456REP: 456
REP: 456

3738 Mesaj

Mesaj Tarihi : 16 Nis 2008  19:57:47
gayet güzel bi calışma olmuş gercekten, saol
elazigli'nin profilini görüntüle (Çevrimdışı) elazigli'ye özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git
tiwiak
Yeni Üye

32 Mesaj

Mesaj Tarihi : 17 Nis 2008  18:04:10
Selam. çok güzel bir anlatım.

Benim de önemli olduğunu düşündüğüm bir ayrıntıyı paylaşmak isterim.

Vista'ya SP1 kurulunca arşiv dosyalar kopyalanır, bunun amacı şu; microsoft gibi dev bir firma kullanıcılara opsiyon sunmak zorunda, yani bir kurulumun uninstall yani hdd den silme, kaldırma seceneği cok önemli, siz de takdir edersiniz ki microsoft un başı mahkemlerden ve sayısız davalardan büyük dertte.
Adamlar şunu düşünmüş, kullanıcının biri SP1 i kurar, bir terslik olduğunu iddia eder de bizi mahkemeye verirse halimiz duman olur :) ne olur ne olmaz unistall seceneği, şansı da olsun ki böyle bir olaya maruz kalmayalaım mantığı yani.

VSP1CLN.exe komutunu kullanacaklar için Microsoft şu uyarıyı yapıyor;
eğer SP1 silmeyecekseniz, kaldırmayacaksanız bu komutu kullanarak arşiv dosyalarını silebilirsiniz, yok eğer ben SP1'i kaldırabilirim ya da kaldırırım diyenler varsa bu komutu kullandıktan sonra uninstall edemezler, yani kaldıramazlar.

Sevgi ve Saygılarımla.....
What A Wonderful World
tiwiak'ın profilini görüntüle (Çevrimdışı) tiwiak'a özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git
ssbnn
Üye

129 Mesaj

Mesaj Tarihi : 17 Nis 2008  20:28:25
Çok güzel bi çalışma olmuş eline sağlık teşekkürler

ssbnn'ın profilini görüntüle (Çevrimdışı) ssbnn'e özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git