Kullanıcı:
Parola:
Tüm Forumlar Sıkça Sorulan Sorular Parola Hatırlat Kayıt Olun!

Seçenekler
Paylaş

TOP 10: En çok bunlara kızıyoruz

www.chip.com.tr

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink31 Tem 2008  05:50

Hayatımızı kolaylaştıran teknoloji ve hizmetler, bazen bizi sinirlendirmekten de geri kalmıyor...

Okumak için: http://www.chip.com.tr/konu/TOP- ... kiziyoruz_7990.html

Teknoloji dünyası dünden bugüne çok yol kat etti. İnsanların hayatını kolaylaştıran, fiziksel gücün kullanımını en aza indirgeyen, kısacası insan hayatını her şekilde pratikleştiren teknolojiler sayesinde insanların yaşam standartları hiç olmadığı kadar yükselmiştir.

Teknoloji insan hayatına her ne kadar faydalı olsa da, teknolojinin gelişmesi, getirdiği sorunları hiçbir zaman göz ardı etmemize de engel olamıyor maalesef. Bazı cihazlar, yazılımlar ve bunun gibi teknolojiye dair ne varsa bazen insanın canını fazlasıyla sıkabiliyor.

Biz de CHIP Online olarak, bu makalemizde PC kullanıcılarını çileden çıkaran, canından bezdiren ve bilgisayarlarıyla aralarının açılmasına neden olan bazı teknolojik gelişmeleri bir araya getirdik.

Microsoft Windows

Microsoft Windows. Bugün dünya genelinin tercih ettiği ve kullandığı, Microsoft'un bugünkü pozisyonuna gelmesine neden olan itici güç Windows işletim sistemleridir.

Diğer yandan, PC kullanıcıları için hayati önemde olan ve böylesine rağbet gören Windows, insanların nasıl olur da sinirlerini bozucu bir rol oynayabilir? Aslında bu sorunun cevabını çok düşünmemize de gerek yok; zira Windows ile başı derde girmeyen, türlü hatalarda uğraşmayan, saç baş yolmayan pek fazla PC kullanıcısının olduğunu sanmıyoruz.

Windows'un hataları nedeniyle sık sık yayınlanan güncellemeleri nedeniyle 'yamalı bohça' tabiri sıkça yakıştırılan Windows'ta yaşanan sorunların büyüklüğünü görmek için çok uzaklara da gitmenize gerek yok. İnternette 'Windows problemleri' şeklinde ufak bir arama yaptığınızda karşınıza sayısız sayfa açılacaktır.

Bunun yanında Windows problemleri bu denli ciddi bir boyutta olduğundan dolayı 'Windows uzmanları' da aramıza katılmıştır. Registry temizleyici, disk birleştirme araçları, sistem iyileştirme araçları ve bunun gibi daha birçok ufak çaplı araç, Windows'un daha iyi işlemesi için geliştirilir.

Belki de Microsoft, Windows'u gerektiği gibi ortaya çıkarabilseydi, bugün pek çok firma kapılarını kapatmış olacaktı.

Tüm konu: TOP 10: En çok bunlara kızıyoruz

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Sizi en çok sinirlendiren teknoloji ve hizmetler...

En üste gitBu mesajı bildir

Üye

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink31 Tem 2008  15:52

Telekom... Telekom... Telekom...
Güncelleme: frozen (31 Tem 2008 15:53)
En üste git

Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink01 Ağu 2008  00:07

"Tartışıyoruz: Sizi en çok sinirlendiren teknoloji ve hizmetler..."

hizmet denirse bunlara ttnet ve turkcell =)
kasalar,kablolar ve çağrı merkezleri sorunlarına da katılıyorum...
En üste git

Yeni Üye

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink01 Ağu 2008  10:04

Elbette aldığımız cep telefonu 6 ayda, bilgisayar 3-4 ayda eskir. Bu, içinde yaşadığımız ekonomik sistemin getirisi. İçinde yaşadığımız ekonomik sistem olan kapitalizm tüketim üzerine kurulmuştur. Bir tür doymak bilmez canavar olan kapitalizm (ki en vahşisini ülkemizde yaşıyoruz) tüketim arttıkça yaşar ve büyür.

Bunun için de satışların daima artarak sürmesi, tüketimin canlı kalması ve sermayenin zenginleşmesi lazımdır. Tüketim nasıl hızlandırılır ya da aynı seviyede bırakılır: Çeşitli ürünlerin yeni modellerinin art arda piyasaya sürülüp tüketilmeye özendirilmesiyle.

Allah aşkına bir düşünelim... Şu cep telefonlarındaki bütün fonksiyonlar gerekli mi? Sırf kamerası 1 MP daha yüksek diye cep telefonlarını değiştirenler var. Ya bilgisayar kullanıcıları? Sadece internete bağlanan, kelime işlemci ve tablo programında çalışmalar yapan ve birkaç basit oyun oynayan kullanıcılara satıcılar ne tavsiye ediyor? 3,00 GHz hızında, 4 GB bellekli bir bilgisayar tavsiye ediyorlar. Yahu o adam işini 1 GHz'lik hızda, 1 GB'lık bellekle halledemez mi? Olmaaaaz... Olur da o zaman adam bilgisayarını 20 yl kullanır ve tüketim düşeeer...
En üste git

Yeni Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink02 Ağu 2008  01:38

bakın burda kablolarla ilgili bişeyler sölemek isterim çünkü ben elektrik okudum ve okulda bize öğretilen şeylerin arasında kabloları sevmemiz gerektiği de vardı şimdi diceksiniz ki sen elektrikçisin tabi sevicen hayır aslında öle değil çünkü elektirkçi kabloyu sevmez ama mecburdur neyse günümüzde kablosuz data transferi gerçekten çok ilerledi ve ilerlemeye de devam edicektir ama kablosuz enerji transferi diye bişi yok ve çoook uzun bi sürede olcağını zannetmiyorum bu yüzden kablolar ve kablo karmaşası ile yaşamayı öğrenin derim umarım ne demek istediğimi iyi anlatabilmişimdir...
En üste git

Yeni Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink05 Ağu 2008  00:30

hepiğnize katılıyorum çok güzel yorumlar
kaganz sana gelince senin yorumunda çokl güzel fakat bilgisayarını iş için kullanan var birde eğlence için kullanan var o yüzden böyle
o zmn microsorf vistayı 1 sürüm yapardı dimi herkez vista ultimate ve ya herkez vista home basic alırdı yanılıyormuyum? ;)
------------------------------------------------------------
ops son kısmı ditkatli okumamışım tamamen haklısın
Güncelleme: Cemx (05 Ağu 2008 00:34)
En üste git

Yeni Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink09 Ağu 2008  22:10

Blu-ray hakkında yapılan yorumlar dışındakilere katılıyorum. ikisininde birbirine karşı üstünlükleri vardı,ancak genel olarak isteği daha iyi karşılayan ve hala daha iyi olmaya çalışan blu-ray yarışı kazandı. umarım daha güzel olur..
En üste git

Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink05 Kas 2009  19:44

Telekominikasyon Daire iletişim Başkanlığı...
En üste git

Üye
REP: 117, 3,40

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink05 Kas 2009  20:34

Alıntı: frozen31.07.2008 15:52:45Alıntı yapılan Mesaja git
Telekom... Telekom... Telekom...
Alkış
En üste git

İlgili Konular

Konu Başlığı Gönderen Yanıt Son Mesaj
 Bu TOP 10, başka TOP 10!CHIP Online 4 06 Ara 2010  13:54
 TOP 10: İnternette en çok aranan cihazlarCHIP Online 1 19 Kas 2008  23:17
 CHIP Online Top 10: En çok bunları okudunuz!CHIP Online 0 01 Oca 2011  00:01
 TOP 10: En iyi iş telefonları burada!CHIP Online 2 14 Eki 2008  11:36
 TOP 10: Filmi yapılması gereken 10 oyunCHIP Online 11 17 Mar 2010  13:38
Bu sayfa 4,28 saniye içinde hazırlandı.

Cep telefonları | Ekran kartları | Masaüstü | Notebook | Ses kartları | Webcam | Klavye & Fare | Yazıcılar | Tablet Ev Sineması
Mp3 Player | Usb Bellekler | Video kameralar | Fotoğraf Makinesi | Taşınabilir diskler | LED & LCD Tv | Monitörler | OEM | PDA
Navigasyon | Oyun Konsolu