CHIP Online | 05 Nis 2009 01:18
striking sormuş: Arkadaşlar 6 adet 750 GB lık Harici aldım.5 tanesi Fat 32 çıktı ve bunları NTFS olarak sorunsuz biçimlendirdim.Son Harici hard diskim,bilinmeyen dosya biçimi olarak çıktı.Yani ne Fat 32 nede NTFS,ne olduğu bilinmeyen bişey.Normalde harici disk,Yerel Disk olarak gözükür.Ama bu çıkarılabilir disk olarak gözüküyor.İçine girmeye çalıştığımda sürücüye bir disk yerleştirin uyarısı alıyorum.Bu yüzden hdd yi biçimlendiremiyorum.Makinadaki bütün usb leri denedim olmadı,reset attım olmadı.Format cd si denedim olmadı.Bir türlü hdd yi biçimlendiremiyorum.Ne yapmam gerekiyor.Bu arada hdd adaptörden beslemeli.Yardımarınız içim şimdiden teşekkürler
Soru Türü: Donanım İşletim Sistemi: Windows XP Sistem Özellikleri: Intel core duo 2,8 GHZ işlemci 512 mb Palit 7100 GS ekran kartı 1 GB 533 mhz ram Foxxonn anakart
İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1) |
Üye - Mesaj
- 5517
Blog Sayfası Kişisel Sayfası
| 05 Nis 2009 01:37
Nomalde ya biçimlenmiş ve içerisinde üretici fimanın ücretsiz yazılımlarının olması yada biçimlenmemiş olması gerekir ki biçimlendirilmediyse bilgisara taktığınız anda biçimlenmemiş dik uyarısı ile biçimlendrmeniz istenir. Diski taktıktan sonra en azında disk yönetiminde gözüküp ordada sağ tıklayına biçimlendir seçeneği çıkmıyorsa disk okuma propleminden şüphe etmek gerekir. Sorunu ordanda çözemiyorsanız servise göndermenizi en azından telefonla görüşmenizi öneririm. No comments
|
Üye - Mesaj
- 13100
Blog Sayfası Kişisel Sayfası
| 05 Nis 2009 02:46
Bilgisayarıma sağ tıklayın/yönet/disk yönetimi eğer burdan biçimlenmesse benim tavsiyem başak bir pc de deneyin... AMD Phenom II X4 B50 3.2 ghz / / Kingston 4 GB DDR3 1333 Mhz / / ATI Radeon 5670 1 GB DDR5 128 bit OC / / Seagate 500 GB 7200 rpm Sata II / / Gigabyte GA-770T-D3L / / Windows 7 Home Premium x64 / / TX SONIC 460W / / LG DVD-RW
|