Kullanıcı Adı :Parolamı hatırla
Parola :
Foruma kayıt olmak için tıklayın
Tüm ForumlarEn Çok Okunanlar(24saat)Bugünün Mesajları  S.S.S  AramaParolamı unuttumKayıt Olun!

Vista'da "GEÇERSİZ DİZİN" uyarısı
barcuk
Yeni Üye

9 Mesaj

Mesaj Tarihi : 07 Eki 2008  09:30:37
Alıntı yaparak Yanıtla Konuyu Yanıtla
arkadaşlar bilgisayarımda Vista yüklü. ama son zamanlarda bilgisayara herhangi bir şey yüklemek istediğimde "geçersiz dizin" veya "dizin adı geçersiz" uyarısı veriyor. bilgisayarıma hiç bir şey kuramıyorum. hatta exe doyası ya da autorun ile çalışan cd'leri bile çalıştıramıyorum.

çalıştırmaya çalıştığım dosyalarda herhangi bir hata olmadığından eminim. geçersiz dizin uyarısı saçma çünkü o dosya orada. yani dizin doğru değil mi? doğru.dosyalarda hata var desem o da değil. hepsi mi hatalı yani o dosyaların? zaten hatalı olmadıklarını biliyorum.

antivirüsten olabilir diyorlardı. antivir programını kaldırdım bir şey değişmedi. sistem geri yükleme yaptım ama antivir çalışmıyor. yeni antivirüs de yükleyemiyorum :)

yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar. teşekkürler.

edit: imla hataları düzeltildi
Güncelleme: barcuk [07 Eki 2008 13:32:50]
barcuk'un profilini görüntüle (Çevrimdışı) barcuk'a özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git

Microsoft SideWinder X6

QNAP TS-109II

OCZ Diesel

Microsoft SideWinder X6Microsoft'un Sidewinder X6'sı özellikle online oyuncular için büyük avantaj sağlayan tüm ayrıntıları düşünülmüş bir klavye.
QNAP TS-109IIKurumu son derece kolay olan Qnap TS-109II, özellikle ev kullanıcıları için ideal.
QNAP TS-109IIDüşük kapasitesine rağmen kabul edilebilir veri aktarım hızı ve darbelere dayanıklı gövdesiyle öne çıkan bir USB bellek.
muammerturkmen
Üye
REP: 10REP: 10REP: 10REP: 10REP: 10
REP: 10

291 Mesaj

Mesaj Tarihi : 07 Eki 2008  09:55:05
onarma yapmayı deneyin, sistemi cd den çalışan antivirüs özelliği olan bi linux dağıtmıyla taratın,nod32 kullanın
muammerturkmen'in profilini görüntüle (Çevrimdışı) muammerturkmen'e özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git
suat666
Deneyimli Üye
REP: 209REP: 209REP: 209REP: 209
REP: 209

1144 Mesaj

Mesaj Tarihi : 07 Eki 2008  10:19:50
Arkadaşım

Başlat/çalıştır/arama kutusuna / cmd /yaz sağtıkla yönetici olarak çalıştır seçeneğini seçiyoruz.sfc /SCANNOW /Yazıyoruz enter.sistem dosyalarının bütünlüğünü kontrol etsin değişmiş bütün sistem dosyalarını gerekli (ORJİNAL)dosyalarla değiştirir.,Görsellerde dahil.
suat666'nın profilini görüntüle (Çevrimdışı) suat666'ya özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git
barcuk
Yeni Üye

9 Mesaj

Mesaj Tarihi : 07 Eki 2008  10:26:20
sorunlu bilgisayar şu anda yanımda değil. ancak öğle paydosunda ya da akşam yazdıklarınızı uygulayacağım. konuyu takip ederseniz sevinirim. böylelikle sorun çözülmezse yeni önerilerinizi alabilir çözülürse de ekstra teşekkürlerimi sunabilirim.

ilginiz için teşekkürle. umarım illalah dedirten bu sorundan kurtulabilirim.
Sayfanın en üstüne git
barcuk
Yeni Üye

9 Mesaj

Mesaj Tarihi : 07 Eki 2008  12:59:01
yönetici olarak çalıştır komutunu vermek için neyi sağ tıklayacağım? bulamadım.

başlat/çalıştır-->çıkan kutuya cmd yazdım
açılan dos benzeri pencereye sfc/scannow komutunu yazdım. buraya gelinceye kadar her yerde sağ tıklayıp yönetci olarak çalıştır komutunu bulmaya çalıştım (ya da atladığım bir yer var ben farkında değilim.) ama bulamadım.

nerede sağ tıklamam lazım?
suat666'dan alıntı:
Arkadaşım

Başlat/çalıştır/arama kutusuna / cmd /yaz sağtıkla yönetici olarak çalıştır seçeneğini seçiyoruz.sfc /SCANNOW /Yazıyoruz enter.sistem dosyalarının bütünlüğünü kontrol etsin değişmiş bütün sistem dosyalarını gerekli (ORJİNAL)dosyalarla değiştirir.,Görsellerde dahil.
Sayfanın en üstüne git
barcuk
Yeni Üye

9 Mesaj

Mesaj Tarihi : 09 Eki 2008  10:10:47
sysytem 32 klasörünün içinden sağ tıklayarak cmd'yi yönetici olarak çalıştırdım. scannow komutu ile tarama yaptırdım. bir dosyanın düzeltildiği raporunu verdi bilgisayar. ancak setup dosyalarını kurmayı tekrar denediğimde "yine geçersiz dizin uyarısı ile karşılaştım. değişen hiç bir şey yok. hala daha bilgisayarıma hiç bir şey kuramıyorum.

yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar.
Sayfanın en üstüne git
muammerturkmen
Üye
REP: 10REP: 10REP: 10REP: 10REP: 10
REP: 10

291 Mesaj

Mesaj Tarihi : 10 Eki 2008  22:30:25
aga üstüne yükleme yap windows un yada onarma, cd tak yükselt de windows açıkken, yada cd den başlat üstüne yükle
muammerturkmen'in profilini görüntüle (Çevrimdışı) muammerturkmen'e özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git
barcuk
Yeni Üye

9 Mesaj

Mesaj Tarihi : 10 Eki 2008  22:49:17
o yolu denedim. ancak dediğim gibi setup dosyalarını ve autorun'ları çalıştırmıyor. vista cd'si içerisinde autoron ya da setupları kullanmadan yükleme yapabileceğim bir yer var mı? sanırım yok?

muammerturkmen'den alıntı:
aga üstüne yükleme yap windows un yada onarma, cd tak yükselt de windows açıkken, yada cd den başlat üstüne yükle
Sayfanın en üstüne git
barcuk
Yeni Üye

9 Mesaj

Mesaj Tarihi : 13 Eki 2008  14:55:19
arkadaşlar ota çöpe format atmayayım diyorum. ama başka seçeneğim kalmadı galiba. son kez soruyorum format harici çözüm önerebilecek birisi var mı?
Sayfanın en üstüne git
Hızlı Geçiş:
Snitz Forums 2000