Kullanıcı Adı :Parolamı hatırla
Parola :
Foruma kayıt olmak için tıklayın
Tüm ForumlarEn Çok Okunanlar(24saat)Bugünün Mesajları  S.S.S  AramaParolamı unuttumKayıt Olun!

Sayfa 1 / 3123Sonraki >
Vista da format neden 30 sn sürüyor..
/ 3  Sonraki sayfaya git
mcafee23
Yeni Üye

41 Mesaj

Mesaj Tarihi : 17 May 2008  17:07:20
Alıntı yaparak Yanıtla Konuyu Yanıtla
Format atarken alıştığımız 1 den 100 e kadar sayan ekran ve yaklaşık 30 dakika bekleme süresi vista da neden yok.30 saniyede format işlemi bitiyor.Benim denediğim kadarıyla kurduğum programlara belirli ayarları yapmam gerekirken kurduğum programlar ayarlı geliyor.Bence Vista tam ve temiz bir format atmıyor arkadaşlar.

ve ayrıca windowsa format en iyi fdisk ile atılıyordu.Ama onu yeni windowslarda tarih ettiler yeniden dizayn edilip grafik arayüze kavuştursalardı fdisk en iyisiydi vista ya format atmak için yanımızda Win98 CDsi mi taşıyalım.Bilgisayarları artık çocuk oyuncağına çevirdiler.7 yaşında çocuklar teknik servislerde çalışıyor format atıyor disk bölümleme yapıyor."Tek Tıklama" ile format hoş değil ve tabi ki sağlıklı değil.Sırf bu yüzden Teknik servislerde gözünüz gibi baktığınız bilgisayarlarınıza neler yapılıyor kimlere emnet ediliyor bir bilseniz.
Güncelleme: mcafee23 [17 May 2008 18:08:25]
mcafee23'ün profilini görüntüle (Çevrimdışı) mcafee23'e özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git

Win 7'de slayt gösterisi

Gözünüz arkada kalmasın!

AMD Swift ne getiriyor?

20080808180800Microsoft, Vista halefi Windows 7'ye duvar kağıtlarını slayt olarak gösterme özelliği ekleyecek...
Ev-ve-is-yerlerinizi-koruma-altina-alinPanasonic'in yeni nesil network güvenlik kameraları, güvenlik çözümü arayanlar için biçilmiş kaftan.
Ev-ve-is-yerlerinizi-koruma-altina-alinGelecek sene piyasada olması beklenen AMD Swift, taşınabilir sistemlerde devrim yaratabilir mi?
silenceandsilence
Üye
REP: 31REP: 31REP: 31REP: 31
REP: 31

127 Mesaj

Mesaj Tarihi : 17 May 2008  18:16:16
Bir sabit diski en iyi üreticisi bilir değil mi ben vistadan önce seagate sea tools u disketten yükleyip sabit diskimi formatlıyordum sata sabit diskim en fazla 20 sn pata ise 30 sn sürüyordu format süresini görünce sorun var diyordum ama o formatlı sabit disklerle hiç sorunsuz bilgisayar kullanıyordum sonuçta vista sabit disk üreticlerinin yaptığı şeyi kendi yapıyor teknoloji bu kadar gelişmişken bir sabit diski formatlamak uzun sürerse o zaman sorun var sabit disk bozulmuş derim vistada aktarım hızlarına filan kızıyoruz bir dvd kopyalamak bu kadar uzun mu sürer diye sabit disk tamamen silinmişken teknoloji bu kadar gelişmişken uzun sürmesi garip olur 98'den bu zamana 10 sene geçti "mb"lı sabit disk döneminden "tb"lı sabit disk dönemine geçtik bence format teknolojisi gelişse iyi olur yoksa eski araçlarla bir gün ancak bir sabit diski formatlarız
silenceandsilence'nin profilini görüntüle (Çevrimdışı) silenceandsilence'ye özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git
mengu88
Üye
REP: 10REP: 10REP: 10
REP: 10

313 Mesaj

Mesaj Tarihi : 17 May 2008  21:26:29
Vista 10 saniyede format atıyor çünkü sadece NTFS dosya sistemini siliyor .
Aslında disk üzerinde bilgiler duruyor , ama ulaşmak mümkün değil dosyalara pek ...

Windows XP üzerinden format atarken fark etmişsinizdir .
Bir Hızlı(Quick) format var , Birde Full format var .
Vistanın kurulumda yaptığı bu Hızlı(Quick) formattır .
mengu88'in profilini görüntüle (Çevrimdışı) mengu88'e özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git
mcafee23
Yeni Üye

41 Mesaj

Mesaj Tarihi : 17 May 2008  22:00:26
mengu88'den alıntı:
Vista 10 saniyede format atıyor çünkü sadece NTFS dosya sistemini siliyor .
Aslında disk üzerinde bilgiler duruyor , ama ulaşmak mümkün değil dosyalara pek ...

Windows XP üzerinden format atarken fark etmişsinizdir .
Bir Hızlı(Quick) format var , Birde Full format var .
Vistanın kurulumda yaptığı bu Hızlı(Quick) formattır .

evet dostum katılıyorum
mcafee23'ün profilini görüntüle (Çevrimdışı) mcafee23'e özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git
Selçuk İslamoğlu
CHIP Online
REP: 13REP: 13REP: 13
REP: 13

1588 Mesaj

Mesaj Tarihi : 18 May 2008  09:58:48
Diskinde hata yoksa zaten gerek de yok dakikalarca beklemene.
Selçuk İslamoğlu
CHIP Online TR Internet Projeleri Uzmanı
Selçuk İslamoğlu'nun profilini görüntüle Selçuk İslamoğlu'ya özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git
baybars5
Yeni Üye

1 Mesaj

Mesaj Tarihi : 18 May 2008  10:56:23
offf
baybars5'in profilini görüntüle (Çevrimdışı) baybars5'e özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git
xxnamelessxx
Yeni Üye

2 Mesaj

Mesaj Tarihi : 18 May 2008  11:34:51
Kardeşim %100 haklısın ben 7 seneden beri format atmayı biliyorum.Yaşım 16 Windows98 de format atmak günleri alıyordu ve daha sağlıklı idi.Mesela en basitinden Xp kadar çabuk çöküp bozulmuyordu.Belki buna yeni programlarda neden olmuş olabilir.Ama katılmıyorum pek.Bence işi bu kadar cıvıtmamaları lazımdı.
xxnamelessxx'in profilini görüntüle (Çevrimdışı) xxnamelessxx'e özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git
xxnamelessxx
Yeni Üye

2 Mesaj

Mesaj Tarihi : 18 May 2008  11:41:40
Haklısın dostum Sabit disk konusunda bende 12 senelik bir PC vardı.Pc'nin hard disk teki alanı 8GB gibi birşey ve bu bilgisayar o kadar yavaştı ki ben sadece Ram den kaynaklanıyor zannetmiştim.Benim Hard disk'im hem Rpm çok yavaş hemde iyi bir marka değilmiş.Formatta bile çok zorlanıyordu desem yeri var yani.
xxnamelessxx'in profilini görüntüle (Çevrimdışı) xxnamelessxx'e özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git
swordmaster_65
Deneyimli Üye
REP: 124REP: 124REP: 124REP: 124
REP: 124

1804 Mesaj

Mesaj Tarihi : 18 May 2008  12:40:38
xxnamelessxx'den alıntı:
Kardeşim %100 haklısın ben 7 seneden beri format atmayı biliyorum.Yaşım 16 Windows98 de format atmak günleri alıyordu ve daha sağlıklı idi.Mesela en basitinden Xp kadar çabuk çöküp bozulmuyordu.Belki buna yeni programlarda neden olmuş olabilir.Ama katılmıyorum pek.Bence işi bu kadar cıvıtmamaları lazımdı.

Abi şu vistaya artık suç atmayı bi bırakın be...
İster 10snde atsın ister 30snde sonuç olarak pc ye format atılıyor yeni windows için yer acılıyorsa sorun yok demektir.
10Dk format atınca ne oluyorda vista 30sn atınca işi cıvıtıyorlar???

Selçuk İslamoğlu'dan alıntı:
Diskinde hata yoksa zaten gerek de yok dakikalarca beklemene.

www.bilisimkafe.com

Herkesi Bekleriz...
swordmaster_65'in profilini görüntüle (Çevrimdışı) swordmaster_65'e özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git
myxpowers02
Yeni Üye
1 Mesaj

Mesaj Tarihi : 18 May 2008  13:36:33
Formatı hızlandırmanın ve boot sector virüslerini temizlemenin kolay bi yolu var. Xp için anlatıyım. Bölüm sil diyosunuz d tuşuna basarak ilgili ekrande tüm bölümleri silmek 10 saniye bile almıyor sonra da yükle deyince otomatik olarak dosya sistemini ntfsye çevirip formatlamış oluyor ki quick deseniz bile toplamda 30 saniye sürüyor bu normal yani...
win9x mantığı ile
format c: /q komutu kullanınca da aynı şekilde 30 saniye sürede format atmak mümkün...
myxpowers02'nin profilini görüntüle (Çevrimdışı) myxpowers02'ye özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git
aslanov
Üye

101 Mesaj

Mesaj Tarihi : 18 May 2008  14:07:02
Vista Home Pre. İşletim sistemine sahip bir dizüstü bilgisayara Ultimate versiyonu bir sistem yükledim. Tamamen silip yeniden kurması için çalıştım. Ancak old windows adında bir klasörde eski windows duruyor. Silersem ne olur? Ayrıca Vistaya format atmayı adım adım göstersen bildiğiniz bir şema var mı? hatalırımı baştan bi gözden geçirsem iyi olur.
aslanov'un profilini görüntüle (Çevrimdışı) aslanov'a özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git
/ 3  Sonraki sayfaya git
Hızlı Geçiş:
Sayfa 1 / 3123Sonraki >
Snitz Forums 2000