Kullanıcı:
Parola:
Tüm Forumlar Sıkça Sorulan Sorular Parola Hatırlat Kayıt Olun!

Seçenekler
Paylaş

Vista gerçekleri: XP fanlarına Mojave tuzağı

www.chip.com.tr

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink25 Tem 2008  05:01

Microsoft'un başlattığı karşı reklam kampanyasında 2. hamle: XP kullanıcılarını tuzağa düşürmek!

Okumak için: http://www.chip.com.tr/konu/Vist ... ve-tuzagi_7943.html

Microsoft'un rakiplerine karşı geçtiğimiz günlerde başlattığı agresif reklam kampanyasının ikinci durağı ile ilgili çok ilginç iddialar ortaya atılıyor. News.com'un iddiasına göre bu kez hedefte Windows XP kullanıcıları var. Kullanılan yöntem ise biraz garip...

İddiaya göre Microsoft, San Fransisco'da Vista'yı beğenmediğini söyleyen bir grup Windows XP kullanıcısına kod adı "Mojave" olan yeni bir işletim sistemini test ettiriyor. Kullanıcıların yüzde 90'ı yeni işletim sisteminden çok etkilendiklerini söylüyor. Testin sonunda ise, kullanıcılara test ettikleri işletim sisteminin aslında Vista olduğu, Mojave kod adlı bir işletim sisteminin gerçekte var olmadığı açıklanıyor. Tabi bu arada test süreci dakika dakika filme alınıyor ve kayıtlar da muhtemelen reklam kampanyasının ikinci ayağında kullanılacak.

Microsoft'tan Bill Veghte, Vista'ya duyulan antipatinin aslında Vista'dan değil, özellikle Apple tarafından yürütülen reklam kampanyalarından ve basında çıkan taraflı yorumlardan kaynaklandığını söylüyor. Zaten Microsoft'un başlattığı karşı reklam kampanyasının amacı da bunu gösterebilmek. Bakalım ilerleyen günlerde "Mojave" sandıkları Vista'yı kullanan ve ne kadar memnun kaldıklarını heyecanla anlatan XP kullanıcılarını seyretme imkanı bulabilecek miyiz?

Tüm konu: Vista gerçekleri: XP fanlarına Mojave tuzağı

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Microsoft Vista'nın kötü ününü bu tip bir reklam kampanyasıyla ortadan kaldırabilir mi?

En üste gitBu mesajı bildir

Üye
REP: 455, 4,04

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink25 Tem 2008  09:09

Vistayı başka bir isimde kullandırttılar ve aslında vistayı sevmeyen kişiler Mojae adlı vistayı çokkk sevdi. Dil çıkarıyor

Ben böyle bir reklam kampanyasını windowsa yakıştırmamTerleme
En üste git

Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink25 Tem 2008  09:30

cok sacma ya vıstanın neden tercıh edıldıgı yada edılmedıgı ortada zaten sebep psıkolojık degıl xp karsısında henuz hazır olmaması
En üste git

Denetmen
REP: 657, 4,06

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink25 Tem 2008  10:51

Biraz saçma olmuş bence...
En üste git

Yeni Üye

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink25 Tem 2008  10:55

Bu kullanıcıları nereden bulmuşlar? Adamlar hem Vista'yı sevmiyor, hem de nasıl bir şey olduğunu bilmiyor.

Ne demek bu şimdi? Bir kişi bilmediği bir şeyi nasıl sevemez ki? Ortada bir terslik olduğu, olayın içinde ABD'ye yakışan bir ikiyüzlülük bulunduğu kesin.

İşin garibi bu kadar salakça bir reklam kampanyasına inanacak kadar salak olduğumuzu düşünmeleri. Belki de bu tür bir kandırmacayla insanları aldatacaklarını sandıkları için kendileri salaktır...

Bu arada gelişkin güncel bir sistemde Vista, XP'den çok daha güzel ve verimli (ve de teklemeden) çalışıyor.
En üste git

Üye
REP: 112, 3,88

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink25 Tem 2008  11:33

Vistanın sorunu çalışma şekli değilki.Xp'den Vistaya geçtim kullandım vede olmazsa olmaz donanımımı ve sürücüsünü desteklemediği için bıraktım.Yoksa ben aylarca kullanmaya razıydım.Şikayetim uyum sorunu ve sürekli mesajları.Desteklemiyor diyor tamam anladım fakat onlarca kez tekrar ediyor ve artık sıkılıyorsunuz.Vista,xp'de çalışan tüm programları çalıştırsın vede kullanıcıları o kadar rahatsız etmesin tamamdır işte.Piyasada karına kar katar.
En üste git

Yeni Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink25 Tem 2008  11:46

bende xp den vista ya geçtim 7-8 ay önce ilk zamalar sürücüleri bendede desteklemiyordu ancak daha sonra hepsi için vista sürücüleri çıktı ben şuanda gayuet iyi bir şekilde vista kullanıyorum şuandan snra xp geçecegimi sanmıyorum sorunsuz bir şekilde herşeyi destekliyor ve yüklüyor....... Bence reklam kampanyasıda mantıksız deil.Bazı xp kullanıcıların vistaya geçmemesinin nedenide bu bence o kullanıcıları etkilemek istemişler hiç mantıksız deil
Güncelleme: rainday62 (25 Tem 2008 11:48)
En üste git

Üye

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink25 Tem 2008  16:01

hehehe ilahi microsoft bunlar adamı öldürür Kahkaha

www.tavsanshop.com Tavşan & tavşan ürünleri....
En üste git

Üye
REP: 101, 3,72

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink25 Tem 2008  21:04

vistanın tercih edilmemesi tabii ki de psikoljoik ve kulaktan dolma saçma sapan vb. bilgiler
Xp den çok daha üstün. neden anlamak istemiyorsunuz ki?
En üste git

Üye

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink25 Tem 2008  23:21

Vista Harkulade bir işletim sistemi. 1 yıldır kullanıyorum tek bir şikayetim olmadı. Her donanımı destekliyor elimdeki, hiç bir mavi ekran dahi almadım bence Vistada uyum sorunlarından başka sorun yaşayıpta Vistaya kulp takanlar önce bir kendilerine bakmalılar...
En üste git

Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink26 Tem 2008  00:01

Alıntı: Kaganz
Bu kullanıcıları nereden bulmuşlar? Adamlar hem Vista'yı sevmiyor, hem de nasıl bir şey olduğunu bilmiyor.

Ne demek bu şimdi? Bir kişi bilmediği bir şeyi nasıl sevemez ki? Ortada bir terslik olduğu, olayın içinde ABD'ye yakışan bir ikiyüzlülük bulunduğu kesin.

İşin garibi bu kadar salakça bir reklam kampanyasına inanacak kadar salak olduğumuzu düşünmeleri. Belki de bu tür bir kandırmacayla insanları aldatacaklarını sandıkları için kendileri salaktır...

Bu arada gelişkin güncel bir sistemde Vista, XP'den çok daha güzel ve verimli (ve de teklemeden) çalışıyor.

Ne demek bu şimdi..? bu demek apple insanların beynini reklamlarla yıkıyo kafalarda ön yargı oluşturuyo.. Vistamı kesin kötüdür diye bir ön yargıyla kullanınca piskolojik olarak kötü geliyo bazı insanlara..Bunu yıkmak için böyle bi test yapmışlar sonucu ön yargısız beğenildiği..
En üste git

İlgili Konular

Konu Başlığı Gönderen Yanıt Son Mesaj
 XP Protector 2009: Virüs tarayıcı tuzağıCHIP Online 3 15 Eyl 2008  01:44
 vista kurdum xp gitti xp kurdm vista yokHPQ-User 4 17 Haz 2009  13:23
 Vista Mizer 2.1 (XP->Vista)Ø®H@Ñ™ 24 24 Oca 2010  18:50
 Ne dediysek o: İşte Microsoft'un Mojave planıCHIP Online 2 31 Tem 2008  09:53
 xp 32 bit mi; vista 32 bit mi; vista 64 bit mi?musmeh 5 27 Tem 2010  18:24
Bu sayfa 1 saniye içinde hazırlandı.

Cep telefonları | Ekran kartları | Masaüstü | Notebook | Ses kartları | Webcam | Klavye & Fare | Yazıcılar | Tablet Ev Sineması
Mp3 Player | Usb Bellekler | Video kameralar | Fotoğraf Makinesi | Taşınabilir diskler | LED & LCD Tv | Monitörler | OEM | PDA
Navigasyon | Oyun Konsolu