Fattur
Deneyimli Üye
|
Mesaj Tarihi : 06 Eyl 2008 00:36:35
|
|
|
|
|
| Güncelleme: Fattur [16 Kas 2008 18:32:51] |
|
|
| |
 |
XviD codec'i güncellendi |
Dikkat, izleniyorsunuz! |
2008'de ne aradık? |
 Video sıkıştırmayla uğraşanların vazgeçilmez codec'i XviD yeni bir güncelleme ile geliyor... |
 İş yerinizde internete girerken iki kere düşünün. Neden mi? Bu araştırma her şeyi açıklıyor... |
 Yahoo, 2008 yılında yapılan aramaların TOP-10 listesini yayınladı, zirvenin sahibi yine değişmedi. |
|
Fattur
Deneyimli Üye
    REP: 44
|
|
| |
|  |
DaRWeLL
Katılımcı Üye
    REP: 73
|
Mesaj Tarihi : 06 Eyl 2008 00:47:58
|
|
|
|
Vista nın ve yapanları bu kadar kötülemesi emğe saygısızlık olur.Sonuçta ortada büyük bir emek var ve yapmanın da kolay olmadıgı güzelce açıklanmış.Paylaşım için teşekkürler...
|
|
| |
|  |
PsK_Pc_06
Üye
|
Mesaj Tarihi : 06 Eyl 2008 23:06:20
|
|
|
|
Paylaşım için sağol...
|
Ne Saraylarda Doğduk Nede Fransız Olduk 1907'de Biz Halkın Bağrından Koptuk ... |
|
| |
|  |
minnoş_97
Deneyimli Üye
    REP: 140
|
Mesaj Tarihi : 07 Eyl 2008 11:03:01
|
|
|
|
Windows Vistaya yavaş diyorlar.ram in tümünü yiyor diyorlar.xpde 1gb ramin varsa 500 ünü kullanıyorsun gerisi kalıyor.vista ise kalan ramleri alıyor dedim böylece hızlanıyor.UAC ise sistemi güvenli yapıyor.
|
|
| |
|  |
ssinanyil
Yeni Üye
|
Mesaj Tarihi : 07 Eyl 2008 19:08:42
|
|
|
|
Evet gerçekten yazıları güzel toparlamışsın. Herkes için yararlı olacağını sanıyorum.
|
|
| |
|  |
Fattur
Deneyimli Üye
    REP: 44
|
Mesaj Tarihi : 09 Eyl 2008 19:04:00
|
|
|
|
bende yararlı olsun diye bekliyorum ama... Sizde bulursanız buradan paylaşalım.
|
| Güncelleme: Fattur [15 Eyl 2008 21:32:30] |
|
|
| |
|  |
akay15
Üye
|
Mesaj Tarihi : 18 Eyl 2008 00:03:08
|
|
|
|
Hepsi de güzel bilgiler, sağolasın. Özelikle RAM konusu ile ilgili olan çok hoşuma gitti, aydınlattı beni bu konuda. Artık arkadaşlara vistayı daha iyi bi şekilde savunabilecem. Bende E6750 işlemci OCZ 2GB 800 MHz RAM olduğundan (1 yıldır kullanıyorum) daha şu ana kadar bi sorun olmadı. İlk başlarda Vista'yı, alışamadığımdan herhalde, sevmemiştim ama şimdi de XP'ye dönme fikri yok kafamda.
|
|
| |
|  |
codeguru
Yeni Üye
|
Mesaj Tarihi : 18 Eyl 2008 14:18:18
|
|
|
|
Vista Ram'i fazla kullaniyor. Elbette, kullanilmayan hafizayi cache icin kullanmasini bu fazlaliga saymiyorum, eski windows versiyonlari sadece kullanilan dosyalar icin bu hafizayi kullanirken, vista gelecege yonelik de kullanabiliyor.
Fakat, Ram'i etkin kullanmakla fazla kullanmak arasinda fark var. Etkin kullanmak, bosta kalan kismin daha yararli islere kullanilmasi. Fazla kullanmak da, ek bir cok servis, yeni gui vb uygulamalarla, daha fazla hafizayi kullaniyor olmasi. Sonuc, Vista hem etkin hem fazla hafiza kullaniyor. Kullanmamasini da beklemiyorum, bundan daha dogal bir sey olamaz. Her yeni isletim sisteminin, bir oncekinden daha fazla disk alani kullanmasi, daha fazla ram kullanmasi daha iyi cpu'lara ihtiyac duymasi, anormal bir durum degil cunku. Daha fazla konfor, daha fazla kaynaga ihtiyac duyabilir.
|
|
| |
|  |
selomany19
Yeni Üye
|
Mesaj Tarihi : 20 Eyl 2008 15:12:04
|
|
|
|
bencede vista çok güzel emeklerle ortaya çıkmış bir işletim sistemi Xp den daha gelişmiş ve haksızlık yapılıyor
|
|
| |
|  |
gloster
Yeni Üye
|
Mesaj Tarihi : 29 Eki 2008 20:48:04
|
|
|
|
arkadaşlar yaklaşık bir yıldır laptopunda vista kullanıyorum defalarca xp yükledim ve tekrar vistaya geri döndüm ne kadar beğenmesemde vistasız yapamadım şimdi kafama göre bir masaüstü pc hazırladım lisans almadığım için mecburen xp kullanıyourm gerçekten vistanın tadını vermiyor hele aero özelliği yokmu gerçekten beni çekiyor donanımı iyi olan arkadaşlara sesleniyorum hiç düşünmeye gerek yok vista derim ve en yakın zamanda bir lisans alacağım
|
|
| |