Kullanıcı:
Parola:
Tüm Forumlar Sıkça Sorulan Sorular Parola Hatırlat Kayıt Olun!

Seçenekler
Paylaş

Vista'yla geliyor, XP'ye dönüyor!

www.chip.com.tr

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink20 Ağu 2008  00:02

Yeni sistemler Vista ile satılıyor. Peki ama daha sonra da yollarına Vista ile devam ediyorlar mı?

Okumak için: http://www.chip.com.tr/konu/Vist ... e-donuyor_8313.html

Microsoft, yeni satılan PC'lerin neredeyse tamamının Vista'yla satılmasından hareketle Vista kullanıcı sayısının günbegün arttığını söylerken, bağımsız araştırmalar farklı bir gerçeğe işaret ediyor.

Satın alınan her 3 yeni PC'den birinin Windows Vista'dan XP'ye "downgrade" edildiği ortaya çıktı. Devil Mountain Software adlı ölçüm firmasınca açıklanan rakamlara göre kullanıcıların kayda değer bir kısmı Windows XP'den vazgeçmeye niyetli değil.

Yaklaşık 3 bin yeni sistemin analiz edilmesinin ardından açıklanan rapora göre yeni bir sistem alan kullanıcıların yüzde 35'i işletim sistemlerini Windows XP'ye bizzat kendileri çeviriyor veya bunu sistem üreticisinden talep ediyor. Vista'nın sunduğu downgrade opsiyonunun kullanıcılar ve sistem üreticilerince değerlendirildiğini söyleyen Devil Mountain yetkilisi Craig Barth, araştırmanın son 6 ayda satılan bilgisayarları kapsadığına dikkat çekerek "bu sistemler Dell veya HP gibi üreticiler ya da kullanıcının kendisi tarafından Windows XP ile çalışır hale getiriliyor" şeklinde konuştu. Bilindiği gibi Windows Vista'nın Business ve Ultimate sürümleri istenildiğinde Windows XP Professional'a downgrade edilebiliyor.

Vista'nın kullanıcı sayısının Microsoft'un sattığı lisans sayısıyla örtüşmemesine dikkat çeken Barth, XP'nin belirgin performans avantajı ile kullanıcılar arasında popülerliğini koruduğunu sözlerine ekledi. XP'nin popülerliğine kayıtsız kalmayan üreticilerden HP'nin 2009 yılının Temmuz ayına kadar iş amaçlı kullanılan sistemlerinde XP'yi opsiyon olarak sunacağı da gelen bilgiler arasında.

Tüm konu: Vista'yla geliyor, XP'ye dönüyor!

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Vista yüklü olarak aldığınız bilgisayarı XP'ye downgrade ettiniz mi?

En üste gitBu mesajı bildir

Üye
REP: 231, 3,67

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink20 Ağu 2008  00:16

hayır vista olarak aldım pc yi vede vista olarak kullanıyom (bir ara xp d sürücüsüne kurmayı düşündüm ama)
FORUMUN BİLGİN ÖGRENCİSİ

yardım edebilecegim bir konu olursa
waybe_forum@hotmail.com

En üste git

Üye

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink20 Ağu 2008  00:25

sistemde vista kurulu geldi fakat sildim ve xp kullanıyorum
HP Pavilion dv6-1115et (NU744EA) Notebook - Intel Core 2 Duo P8700, 2.53 Ghz, 1066 Mhz, 3 MB l2 ön bellek - 4GB DDR2 800 mhz ram - 500GB 5400rpm sata hdd - 1GB harici belleğe sahip ATI Mobility Radeon HD 4650 - Windows Vista Business 64bit
En üste git

Üye

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink20 Ağu 2008  00:38

Notebook da Vista kurulu geldi. Sp1 olmadığı zamanlarda xp ye kısa bir dönüş denedim ama vista beni etkilemişti bi kere. Sp1 olunca vista ya geri dönüş oldu.

En üste git

Üye
REP: 91, 3,50

Kişisel Sayfası

PermaLink20 Ağu 2008  00:50

nasıl geldiyse öle gidiyo xp den yeterince çektim vistaya dewam (he ben fazla kurcaladığımdan ilk mavi ekranımı aldım ama cs1.5 oynıcam diye sxe mi dir nedir o zamazingodan :) ama şimdi hiç bişiy yok :D) kardeşimde war xp yüklü isitem formatı gelmiş gene şişmiş yapsammı yapmasammı diyo 2 ayda bi format atçaksak nabam ben o sistemi :D ocaktan beri vista da hiç bişiy yok bigün açmam bile demedi :)
En üste git

Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink20 Ağu 2008  08:51

bilgisayarım eski olduğu için xp ile gelmişti sonra bi arkadaştan vista yükledim ama beğenmedim pek sistemim eski olduğu için bazı sürücülerin programlarını desteklemiyor vista.şu an xp kullanıyorum memnunum yeni bir sistem alırsam da yine xp kullanmayı düşünüyorum
En üste git

Yeni Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink20 Ağu 2008  10:26

Bir sene önce Casper Omega diye bir bilgisayar aldım.Vista kurulu olarak gelmişti.Çok zorlanıyordum çünki Casper 512mblık ve çok düşük ekran kartı ile vista kurulmuştu.Neyse bir sebepten XP kurdurduk.LOGO diye muhasebe prog. var o yüzden.Sonra ben yerimde duramayarak birazds orjinal olduğu için Vistada kurdum.İkisi birlikte uzun zaman kullandım.Arada Linux kurdum.Onlar çok iyi olsalarda bir kere ben windowsa alıştığım için tekrar Windowsa geri döndüm.XP lisanssız olduğu için internetten ing etkinleştirilmiş bir kopya indirdim.Onu kullanıyordum.Çok iyiydi.Hiç problem olmuyordu.Türkçeleştirme paketide vardı.Sonra yine merakıma yenilip yeni Xp Sp3ler aradım.İki tane indirdim fakat ikiside arızalı çıkınca tekrar Vista kurdum.Eskiden kullandığım İngilizce XP SP2 ise şimdi kurulmuyor.Bende tabiki Vista kullanıyorum.Artık SP1 de oldu.Fazla problemi yok.Ivır zıvır birşeyler yüklemedikten sonra bence çok iyi.Sistem yetersizse ayarları değiştirip daha düşük grafikle kullanıyorum.Bence en güzeli Vista.En son Web Cam aldım.Sıkıntı olmadan sürücüsünü inidirip kurdu.Artık Vista hakkında daha dikkatli konuşulmasında fayda var.Bütün Chip Okuyucularına çağrım Lisanslı Windows kullanın.Vista kulanın.
En üste git

Yeni Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink20 Ağu 2008  11:27

Evde dört adet pc var ve hepsinde xp çalışıyor. En son aldığımız Acer laptopda Vista Home Premium geldi bunun üzerine Acer'ı aradık xp ye dönüş yapmak istediğimizi söyledik, karşımızdaki yetkili bunun mümkün olmadığını söyleyince bizde vista'yı kendimiz sildik ve xp'ye dönüş yaptık.
En üste git

Yeni Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink20 Ağu 2008  11:53

yeni aldıgım laoptop ile vista ile devam etmeye çok çalıştım fakat performans sorunlarından dolayı devam edemedim.Bence vista kabul etselerde etmeselerde microsoft'un büyük bir başarısızlığı.Kendilerinin bu başarısızlıgın farkında olmamalarının imkanı yok.Buyuk ihtimalle bu başarısızlıklarını yeni windows sürümü çıkışından sonra kabul edecekler.Ceo'lar ozaman yorum yapmaya başlıyacak.Aslında Sun yada IBM'den niçin bir işletim sistemi alternatifi gelmiyor çok merak ediyorum.Bu kadar büyük bir pastanın sadece microsoft tarafından sömürülmesine tüm dünya seyirci.Linux'u burda hesaba katmıyorum çünkü hala son kullanıcı için karmaşık bir sistem ve bunu program desteklerinin olmamamsı(ki bence buda bir microsoft destekli büyük firma politikalrı)daha trajik hale getiriyor.
Malesef alternatifler türemedikçe eninde sonunda vistaya geçiş yapacağız.Ve eninde sonunda beğenmek zorunda kalacağız.
En üste git

Üye
REP: 338, 3,78

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink20 Ağu 2008  11:58

Ben şahsen vşsta kulanmam hem sistem gereksinimleri çok hemde karışık bir kullanımı var

Yaşasın xp en büyük xp
En üste git

Üye

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink20 Ağu 2008  11:58

xp kuranlar duyuyorum ve görüyorum ama hepsine de gülüyorum sağlam bir işletim sistemi kullanmak varken insanlar alıştıkları işletim sistemine bel bağlıyorlar
En üste git

İlgili Konular

Konu Başlığı Gönderen Yanıt Son Mesaj
 D'YE XP C'YE VISTA KURDUM XP AÇILMIOfatih513 39 29 Nis 2011  13:04
 C YE VİSTA D YE XP NASIL ATILIRmurat188 2 30 Ara 2008  15:47
Xp Korumalı Laptop'u Vista'dan XP'ye ÇevirmekJ@N_BerK 5 31 Ağu 2009  15:42
 Güvenlik Vista'yla mümkün!CHIP Online 0 30 Eyl 2008  00:02
 vista kurdum xp gitti xp kurdm vista yokHPQ-User 4 17 Haz 2009  13:23
Bu sayfa 1,31 saniye içinde hazırlandı.

Cep telefonları | Ekran kartları | Masaüstü | Notebook | Ses kartları | Webcam | Klavye & Fare | Yazıcılar | Tablet Ev Sineması
Mp3 Player | Usb Bellekler | Video kameralar | Fotoğraf Makinesi | Taşınabilir diskler | LED & LCD Tv | Monitörler | OEM | PDA
Navigasyon | Oyun Konsolu