Kullanıcı:
Parola:
Tüm Forumlar Sıkça Sorulan Sorular Parola Hatırlat Kayıt Olun!

Seçenekler
Paylaş

Win 7 Beta 1: Deneme sürümünden fazlası...

www.chip.com.tr

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink07 Oca 2009  00:46

CHIP Online farkıyla Windows 7 Build 7000'i keşfedin. İşte ilk beta sürümün artıları ve eksileri...

Okumak için: http://www.chip.com.tr/konu/Win- ... -fazlasi_10347.html

Resimlerle: XP'ye Windows 7 makyajı

Microsoft, Vista halefinin ilk beta sürümünü dağıtmaya hazırlanıyor. CHIP Online da Windows 7 Build 7000'i gözden geçirdi. İlk izlenim: Aşırı derecede pozitif. Beta 1 beklenenden çok daha fazla eğlendiriyor.

Windows 7'nin kurulumu çok daha rahat geçiyor ve özellikle selefinden daha kısa sürüyor. Sebep: Kurulum sürecinde daha az soru soruluyor ve geliştiriciler Vista'nın kurulum sonunda gerçekleştirdiği performans testini devre dışı bıraktılar. Bunların sonucunda Pentium D 940 (3,2 GHz) ve 3 GB RAM ile çalışan bir sistemde kurulumun tamamı 20 dakika sürdü. Vista aynı sistemde 10 dakikaya daha ihtiyaç duyuyordu. Aynı zamanda Vista sabit diskte 10,5 GB ile 7'ye göre 1 GB daha fazla yer kaplıyordu.

Tüm konu: Win 7 Beta 1: Deneme sürümünden fazlası...

İzleyin: Aero Shake

Resimlerle: XP'ye Windows 7 makyajı

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Windows 7 Build 7000'i deneme şansınız oldu mu? Yorumlarınız...

En üste gitBu mesajı bildir

Üye
REP: 124, 3,73

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink07 Oca 2009  01:12

Çok güzel bir inceleme olmuş ellerinize sağlık ben 10 gündür windows 7 kullanıyorum ve hiç bir sorunla karşılaşmadım gayet güzel bir işletim sistemi olmuş görünüm olarak vista ile hemen hemen aynı diyebilirz ancak başlat cubugu gibi bazı yerler değişmiş hiçte fena olmamış.
Stabilize olarak çok sağlıklı ve hızı çalışıyor acılma süresi ve kapanma süresi baya hızlı diyebiliriz.
Sürücü yüklemelerinde hiç bir sorun yaşamadım suana kadar vistada çalışan herşey windows 7 dede sorunsuz bir şekilde çalışıyor.
Hoşuma giden özelliklerinden biriside sdibar ların altında oluşan sefaf bencerenin bunda olmaması kenar cucuklarını istedigin yere istedigin şekilde yerleştirebiliyorsun.
Diğer bir özellik olarakta vistada bazen zora geldigin hemen program yanıt vermiyor explorer.exe hataları gibi sorunlar oluyordu bunda kesinlikle öyle birşey yok.
Sonuç olarak ben çok memnunum gayet hızlı ve şık bir işletim sistemi olmuş.

Tek sorun sanal sürücü oluşturamıyorum deamon tools ve benzeri programlar çalışıyor ancak sürücü oluşturamıyorlar.
Güncelleme: swordmaster_65 (07 Oca 2009 09:27)
En üste git

Yeni Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink07 Oca 2009  13:43

bence beta 1 'in daha çok eksiği var.. Windows 7 beta 1 i yükledim 2-3 program açınca (mesela bende visual studio 2005 ve live messenger açıktı) ram %30 yiyor fakat cpu'yu %100 işgal ediyor ve makina donuyor.Process explorer ekranında "csrss.exe" denen windows dosyası %90 civarı cpu yu sömürüyor ve donmalar meydana geliyor.(Bilmiyorum belki benim sistemden kaynaklanıyordur) inşallah rtm sürümünde düzeltirler... ama normal halde bence windows 7 çok stabil ve kararlı bir işletim sistemi.En sevdiğim özelliklerinden birisi de Internet explorer tab'larından herhangi birinden dolayı internet explorer yanıt vermezse otomatik olarak sadece o tab kapatılıyor.Vistada ise bütün internet explorer tabları kapatılıyordu ve bu da sinir bozucuydu.Windows 7 ile bu da düzeltilmiş....
sonuçta Windows XP 'nin stabilliği ve kararlılığı, Vistanın görseliyle birleştirilmiş ve çok hoş bir işletim sistemi olmuş...
En üste git

Üye
REP: 101, 3,72

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink07 Oca 2009  16:40

Beta'daki bazı özellikler eleştiriye maruz kaldı ve bu eleştirileri tamamen haksız bulmak mümkün değil. Bunlar arasında yeni görev çubuğu var. Burada kullanıcı kısayol (Vista ve XP'deki hızlı başlat kısmında olduğu gibi) ve çalışan uygulamalar arasındaki farkı hemen anlayamayabiliyor. İkisi de tek bir ikon ile program ismi olmaksızın gösteriliyor. Pencerenin veya programın açık olduğu sadece ikonu etrafında ince bir çerçeve ile belli oluyor.

bu adamlar salakmı yoksa kullanmayı mı bilmiyorlar?
Onların hepsi ayarlanabiliyor.

Ayrıca alicans
En sevdiğim özelliklerinden birisi de Internet explorer tab'larından herhangi birinden dolayı internet explorer yanıt vermezse otomatik olarak sadece o tab kapatılıyor.Vistada ise bütün internet explorer tabları kapatılıyordu ve bu da sinir bozucuydu.Windows 7 ile bu da düzeltilmiş....

vista ya da ie8 yüklersen bu vistada da olur
Vista Hakkında bilinmeyenler, Yanlış bilinenler

http://www.chip.com.tr/forum/Vista-hakkinda-bilinmeyenler-yanlis-bilinenler_t71448.html
Ayrıca Vista ram düşmanı vbvb. diyenlere önemle bakmaları duyurulur

Her türlü habere itinayla yorum yapılır..
chip online haber benden sorulur.....:DDD
yaklaşanı yakarımKahkahahttp://www.chip.com.tr/forum/Usteki-uyenin-yerinde-olsaydiniz-imzaniz-ne-olurdu_t91899_wp2.html
En üste git

Üye
REP: 101, 3,72

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink07 Oca 2009  16:47

Oldu tabiiki de şu andda virtual pc de var ve çok güzel çalışıyor...
Vista Hakkında bilinmeyenler, Yanlış bilinenler

http://www.chip.com.tr/forum/Vista-hakkinda-bilinmeyenler-yanlis-bilinenler_t71448.html
Ayrıca Vista ram düşmanı vbvb. diyenlere önemle bakmaları duyurulur

Her türlü habere itinayla yorum yapılır..
chip online haber benden sorulur.....:DDD
yaklaşanı yakarımKahkahahttp://www.chip.com.tr/forum/Usteki-uyenin-yerinde-olsaydiniz-imzaniz-ne-olurdu_t91899_wp2.html
En üste git

Üye

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink07 Oca 2009  18:54

windows 98 en iyisi.
En üste git

Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink07 Oca 2009  20:28

arkadaşlar tr si nezaman cıkar
Güncelleme: seven44 (07 Oca 2009 20:28)
En üste git

Yeni Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink12 Oca 2009  12:17

Valla ben windows Vistayı da kullanmıştım Windows 7 ondan çok daha güzel çok kararlı ve stabil bir işletim sistemi laptop da çok daha iyi ve kararlı çalışıyor. 1 haftadır kullanıyorum. Vistada yaşadığım sorunların bir çoğu bu sistemde kararlı hale gelmiş. Oyunlara biraz daha hızlı girip çıkıyor kapanış ve açılışlar mükemelle denecek kadar hızlı. Görsel efektlere diyecek sözüm yok gerçekten çok güzel parlamalar falan windows biliyorsunuz efekt meraklısı programlarda güzel çalışıyor. bide yukarıda bir arkadaş yazmış snal sürücü oluşturamıyorum diye alchol ün vista sürümünde çalışan alchool le bunuda kurabilirsin sanal sürücüde yaratılıyor ben kullandım gayette memnunum.
En üste git

Yeni Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink13 Oca 2009  22:12

windows 7 yi yukledim.ama pek memnun olmadım.guvenlik diye herseye engel oluyor.cok karısık bi yaapıs var.format caktım bilgisayara xp ye geri dondum ve internetten zevk alıyorum.
En üste git

İlgili Konular

Konu Başlığı Gönderen Yanıt Son Mesaj
 deneme sürümünden tam sürüme nasıl geçerHPQ-User 1 30 Eyl 2008  12:13
 Windows 8 ön-beta sürümünden ekranlar sızdı!CHIP Online 1 19 Ara 2011  13:29
 Firefox 4 Beta 12 en son deneme sürümü olacakCHIP Online 2 27 Şub 2011  14:01
 Şifre Deneme Yanılınca Tekrar Deneme :)ceyhanATL 2 14 Oca 2009  18:31
Win 7 Deneme Sürümü Yazısıultra-durable 5 13 Ağu 2009  13:45
Bu sayfa 0,94 saniye içinde hazırlandı.

Cep telefonları | Ekran kartları | Masaüstü | Notebook | Ses kartları | Webcam | Klavye & Fare | Yazıcılar | Tablet Ev Sineması
Mp3 Player | Usb Bellekler | Video kameralar | Fotoğraf Makinesi | Taşınabilir diskler | LED & LCD Tv | Monitörler | OEM | PDA
Navigasyon | Oyun Konsolu