Üye | 13 May 2009 18:43
win 7 yi kurdum c ye d deki hiçbirşeye dokunmadım ama bilgisayarımda d gözükmüyo..neden? |
| |
|
|
| |
|
|
| |
|
|
| |
deleted - Mesaj
- 281
Blog Sayfası Kişisel Sayfası
| 13 May 2009 18:51
Muhtemelen önceden XP yüklüydü bilgisayarında. Çözüm:
Bilgisayarım'ın üzerine gelip sağ tıkla Yönet'e bas. Bilgisayar Yönetimi adında bir pencere açılacak. Depolama'nın altında Disk Yönetimi var. Ona tıkla. D'yi görmüyor demiştin. Sağ tarafta o partition'ı göreceksin. Partition üstüne gelip Sürücü Harfi ve Yolu Değiştir'e yıkla. Karşına gelen küçük penceredn Ekle'te tıkla. Sürücü harfi ata kısmı tikli olacak. yan tarafında bir sürücü harfi seç ve Tamam'a bas.
İşlem tamamdır.
Arkadaşlarınızın ve kendi e-posta adresinizin güvenliği ve güzel bir iletişim için e-posta göndermeden önce lütfen bunları yapın; 1.Eğer bir maili birden fazla kişiye gönderecekseniz lütfen BCC (Blind Carbon Copy) seçeneğini kullanın. 2.Eğer forward (fw) bir maili gönderecekseniz lütfen bu mail içerisinde artık fw edile edile birikmiş mail adresleri ve varsa ">>>" tipi işaretleri siliniz. 3.Bunu şu kadar kişiye gönder, bunu gönderirsen dileğin gerçekleşecek gibi spam mailleri lütfen göndermeyiniz. 4.Mail gönderirken lütfen Türkçemizi güzel bir şekilde kullanalım. $ yerine ş yazalım. BöYlE bÜyÜkLÜ kÜçÜkLü yazmayalım misal. 5.Eğer göndereceğiniz haber bir kurumu kötülüyor veya halkı galeyana getirecek türden bilgiler içeriyorsa lütfen doğruluğunu yetkili bir kaynaktan teyit etmedikçe göndermeyelim. (LCW olayı buna en güzel örnek mesela ya da şu Kandil'de olan fakat Diyarbakır'daymış gibi sözü edilen terör örgütü mezarlığı da buna başka bir örnek olarak verilebilir.)
|
| |
Yeni Üye - Mesaj
- 37
Kişisel Sayfası
| 13 May 2009 18:51
yönetten baktınmı disk görünüyomu |
| |
Üye - Mesaj
- 230
Kişisel Sayfası
| 13 May 2009 19:01
- Alıntı: Yaşar Tuna
Bilgisayarım'ın üzerine gelip sağ tıkla Yönet'e bas. Bilgisayar Yönetimi adında bir pencere açılacak. Depolama'nın altında Disk Yönetimi var. Ona tıkla. D'yi görmüyor demiştin. Sağ tarafta o partition'ı göreceksin. Partition üstüne gelip Sürücü Harfi ve Yolu Değiştir'e yıkla. Karşına gelen küçük penceredn Ekle'te tıkla. Sürücü harfi ata kısmı tikli olacak. yan tarafında bir sürücü harfi seç ve Tamam'a bas.
İşlem tamamdır.
aynı yöntem vistada da yapılıyo bunda da denedim gözükmüyodu hiç disk ler ama yeniden başlattım gözüktü sonra yaptım onu..tşkrlr yine de çok saol. |
| |
Yeni Üye - Mesaj
- 39
Kişisel Sayfası
| 13 May 2009 21:41
bu sorun bende olmadı acaba pc den pc ye değişen bi sorunmu ? sonuçta aynı işletim sistemini kurllanıyoruz bende herşeyi otomatik tanıdı ve d sürücüm bilgisayarımda olduğu gibi duruyordu harf falan atamadım disk yönetiminden bi ayar yapmadım herşey yerli yerinde vistadan alışageldiğim gibiydi yani. |
| |
|
|
| |
Üye - Mesaj
- 406
Kişisel Sayfası
| 13 May 2009 21:49
İşlem tamamdır.
Yaşar tuna arkadaşımızın dediğini yap sonra windows 7 açılmasın.bazen sistem önbellek ve dosya birimini d: atar yer değiştirisen boot etmez açılmayabilir. |
| |
Üye - Mesaj
- 406
Kişisel Sayfası
| 13 May 2009 21:54
Sen bence güzel bir format çek d: c: ye sonra temiz bir windows 7 yükle d: önemli dosyaların varsa ms-dos başlangiç bootcd leri var(xp Siyah inci gibi).ordan d: deki verileri kurtarabilirsin |
| |
deleted - Mesaj
- 281
| 13 May 2009 21:55
Bak arkadaşım bu sorun genellikle Sistemin primary non-active veya logical partition'a yüklenmesinden oluşur. Ve hayır. Ben işletim sisteminin bulunduğu disk için demedim göremediği diske harf ataması için söyledim. Hiç bir sorun olmaz. Güncelleme: n/a (13 May 2009 21:58) Arkadaşlarınızın ve kendi e-posta adresinizin güvenliği ve güzel bir iletişim için e-posta göndermeden önce lütfen bunları yapın; 1.Eğer bir maili birden fazla kişiye gönderecekseniz lütfen BCC (Blind Carbon Copy) seçeneğini kullanın. 2.Eğer forward (fw) bir maili gönderecekseniz lütfen bu mail içerisinde artık fw edile edile birikmiş mail adresleri ve varsa ">>>" tipi işaretleri siliniz. 3.Bunu şu kadar kişiye gönder, bunu gönderirsen dileğin gerçekleşecek gibi spam mailleri lütfen göndermeyiniz. 4.Mail gönderirken lütfen Türkçemizi güzel bir şekilde kullanalım. $ yerine ş yazalım. BöYlE bÜyÜkLÜ kÜçÜkLü yazmayalım misal. 5.Eğer göndereceğiniz haber bir kurumu kötülüyor veya halkı galeyana getirecek türden bilgiler içeriyorsa lütfen doğruluğunu yetkili bir kaynaktan teyit etmedikçe göndermeyelim. (LCW olayı buna en güzel örnek mesela ya da şu Kandil'de olan fakat Diyarbakır'daymış gibi sözü edilen terör örgütü mezarlığı da buna başka bir örnek olarak verilebilir.)
|
| |
deleted - Mesaj
- 281
| 13 May 2009 21:56
Ayrıcac bunu tamamen düzeltmesi için Hiren's Boot Cd ile bilgisayarı boot etmesi ve Hiren's boota girip Partition manager kısmından Paragon partition manager'a girerek logical olan veya non-active olan sistemn partitionını active ve primary yapması ile düzelir.
Arkadaşlarınızın ve kendi e-posta adresinizin güvenliği ve güzel bir iletişim için e-posta göndermeden önce lütfen bunları yapın; 1.Eğer bir maili birden fazla kişiye gönderecekseniz lütfen BCC (Blind Carbon Copy) seçeneğini kullanın. 2.Eğer forward (fw) bir maili gönderecekseniz lütfen bu mail içerisinde artık fw edile edile birikmiş mail adresleri ve varsa ">>>" tipi işaretleri siliniz. 3.Bunu şu kadar kişiye gönder, bunu gönderirsen dileğin gerçekleşecek gibi spam mailleri lütfen göndermeyiniz. 4.Mail gönderirken lütfen Türkçemizi güzel bir şekilde kullanalım. $ yerine ş yazalım. BöYlE bÜyÜkLÜ kÜçÜkLü yazmayalım misal. 5.Eğer göndereceğiniz haber bir kurumu kötülüyor veya halkı galeyana getirecek türden bilgiler içeriyorsa lütfen doğruluğunu yetkili bir kaynaktan teyit etmedikçe göndermeyelim. (LCW olayı buna en güzel örnek mesela ya da şu Kandil'de olan fakat Diyarbakır'daymış gibi sözü edilen terör örgütü mezarlığı da buna başka bir örnek olarak verilebilir.)
|
| |
Üye - Mesaj
- 406
Kişisel Sayfası
| 13 May 2009 21:59
işte bende sana onu diyorum ya bazen windows işletim sitemleri (önyükleme-açılış-boot) dosyalarını d: e: f: herhangibirine atabilir bu durumda yer değişirse d: e: olur e: ise D: ozaman windows sistem yolu ve boot yolu d:boot dosyalarını göremez ndrl.dll hatası ortaya çıkar windows 7 de oluyormu bilemem tabi. |
| |
|
|
| |
Üye - Mesaj
- 406
Kişisel Sayfası
| 13 May 2009 22:03
Ayrıcac bunu tamamen düzeltmesi için Hiren's Boot Cd ile bilgisayarı boot etmesi ve Hiren's boota girip Partition manager kısmından Paragon partition manager'a girerek logical olan veya non-active olan sistemn partitionını active ve primary yapması ile düzelir.
Arkadaşım ben bunu bildiğim halde anlmakta zorlanıyorum o arkadaş bu dediğini bilse zaten bize sormaz.O yüzden anlıyacagı şekilde anlatıyorum kolay. |
| |
|