Kullanıcı Adı :Parolamı hatırla
Parola :
Foruma kayıt olmak için tıklayın
Tüm ForumlarEn Çok Okunanlar(24saat)Bugünün Mesajları  S.S.S  AramaParolamı unuttumKayıt Olun!

Windows Server 2003 ve ISA Server Yapilandirmasi
experiencedd
Yeni Üye

3 Mesaj

Mesaj Tarihi : 11 Eki 2008  08:57:55
Alıntı yaparak Yanıtla Konuyu Yanıtla
Herkese Merhaba

Arkadaslar ben yazilimci oldugumdan ve ilk defa server kurdugumdan biraz bilincsizce ve anlamsizca isler yapmaktayim. Bu konuda ciddi yardimlariniza ihtiyacim var.

1. Windows Server 2003 Enterprise Edition
Kampta kurulu olan WAN ve LAN aglarini yonetmek kisitlamak icin kuruldu fakat bunlari yonetmek ve kisitlamak icin gerekli ayarlarin nereden nasil yapilacagina dair bir fikrim yok, internetten epeyce bir yazi okumama ragmen ihtiyaclarima tam karsilik gelen cevabi bulamadim.

Server 2003 Ayarlari (Active Directory, DNS, DHCP gibi)
ISA Server Ayarlari

Kampta soyledigim gibi wan ve lan agi kullanilmakta, internet baglantisi Uydu anten ile ADSL modeme veriliyor ordan WAN agi icin Linksys Router a ordan da LAN agi icin switche cikis yapiliyor.
Bu baglanti semasinda server nereye kurulmali, Cift ethernetmi kullanilmali? ADSL modemden direk servera baglanti serverdanda routera cikis mi verilmeli gibi turlu cevap bekleyen sorular var kafamda,
Bu konularda bana yardimlarini esirgemeyecek sistem uzmani arkadaslar varsa cok mutlu olurum.

experiencedd'in profilini görüntüle (Çevrimdışı) experiencedd'e özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git

Microsoft SideWinder X6

QNAP TS-109II

OCZ Diesel

Microsoft SideWinder X6Microsoft'un Sidewinder X6'sı özellikle online oyuncular için büyük avantaj sağlayan tüm ayrıntıları düşünülmüş bir klavye.
QNAP TS-109IIKurumu son derece kolay olan Qnap TS-109II, özellikle ev kullanıcıları için ideal.
QNAP TS-109IIDüşük kapasitesine rağmen kabul edilebilir veri aktarım hızı ve darbelere dayanıklı gövdesiyle öne çıkan bir USB bellek.
sah1n
Deneyimli Üye
REP: 234REP: 234REP: 234REP: 234
REP: 234

1592 Mesaj

Mesaj Tarihi : 11 Eki 2008  09:34:21
Bu konu benide aşar server kurulumu yapmadığımdan en ufak bir fikrim yok ama şu link e tıklarsan sana ep ey yardımı olacağını düşünüyorum.
http://eagleone.byethost13.com/proje2/
Bilginin kralı olmak için öğrenmenin kölesi olmak lazım
sah1n'in profilini görüntüle (Çevrimdışı) sah1n'e özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git
mcseyavuz
Üye
REP: 67REP: 67REP: 67REP: 67
REP: 67

216 Mesaj

Mesaj Tarihi : 11 Eki 2008  21:02:10
ısa serverde çift ethernet olması gerekir.server ortamınızda bulunan client bilgisayarların olduğu tarafa kurulmalıdır.server kuracağız bilgisayarda ısa server ve server işletim sistemlerinden bir işletim sistemi kurulmalıdır.
mcseyavuz'un profilini görüntüle (Çevrimdışı) mcseyavuz'a özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git
experiencedd
Yeni Üye

3 Mesaj

Mesaj Tarihi : 11 Eki 2008  23:15:05
Yavuz ve Sahin bey tesekkür ederim. Yavuz bey anladığım kadarıyla o zaman adsl modemden çıkan bağlantıyı linksys router yerine server kurulu makineye vericem, serverdan da linksys router a çıkış yapıcam(wan ağı için) ve routerdan da switchlere çıkış vericem(lan ağı için) doğrumu?
experiencedd'in profilini görüntüle (Çevrimdışı) experiencedd'e özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git
mcseyavuz
Üye
REP: 67REP: 67REP: 67REP: 67
REP: 67

216 Mesaj

Mesaj Tarihi : 12 Eki 2008  21:33:53
evet izlediğiniz yöntem doğru.sorununuza çözüm bulabildiysem ne mutlu bana
ben teşekkür ederim..
çalışmalarınızda başarılar dilerim
mcseyavuz'un profilini görüntüle (Çevrimdışı) mcseyavuz'a özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git
djelil
Yeni Üye

10 Mesaj

Mesaj Tarihi : 13 Eki 2008  09:35:35
arkdaşım wan bacağın senin internete çıkacak kısmın lan bacağın ise landa ki. sen serverdaki wan bacağına modem ipsini ayarlayacaksın.lan ipne ise ağdaki bilgisayarları ayarlayacaksın.ağdaki bilgisayarlara default gatewayı kendi isaserver olarak verirsen işin dahada kolaylaşır.
djelil'in profilini görüntüle (Çevrimdışı) djelil'e özel mesaj gönderin
Sayfanın en üstüne git
experiencedd
Yeni Üye

3 Mesaj

Mesaj Tarihi : 13 Eki 2008  09:53:50
Tesekkur ederim djelil
Sayfanın en üstüne git
Hızlı Geçiş:
Snitz Forums 2000