Windows XP ADSL hızının sadece %80 ini kullanır. Bunu %100 yapmak içi Başlat->Çalıştır->gpedit.msc yazılır ve enter a basılır açılan pencereden (Grup İlkesi)
Bilgisayar Yapılandırması->Yönetim Şablonları->Ağ->Qos Paket Zamanlayıcısı->Ayrılabilir Bant Genişliğini Sınırla Seçilir
Açılan Pencereden "Etkin" seçilir ve Bant Genişliği Sınırı %0 Yapılır Uygula+Tamam
Bunu daha önceden de duymuştum. Bildiğim kadarıyla XP Professional'da oluyor sadece. Ama şöyle bir durum var. Bu %80'de tutulduğuna göre bir sebebi vardır. Belki de güvenlikle ilgilidir. Birileri açıklasa da sebebini bilsek.
PEDE senin bu dediğini bende bizaman düşünmüştüm,Ank.Mavi Bilgisayar dan(teknik elemanlar) bana o kadar bandı açar\genişletirsen,bir o kadarda virüslere kapıyı genişletmiş\açmış olursun demişler idi, hiç unutmam.Ben de vazgeçmiş idim o vakitler. Elçiye zeval olmaz:) edit:demek ki herzaman\herşeyin %100 olması iyi\olumlu sonuç vermiyebiliyor(muş).
PEDE senin bu dediğini bende bizaman düşünmüştüm,Ank.Mavi Bilgisayar dan(teknik elemanlar) bana o kadar bandı açar\genişletirsen,bir o kadarda virüslere kapıyı genişletmiş\açmış olursun demişler idi, hiç unutmam.Ben de vazgeçmiş idim o vakitler. Elçiye zeval olmaz:) edit:demek ki herzaman\herşeyin %100 olması iyi\olumlu sonuç vermiyebiliyor(muş).
Güzel atalarımız boşuna dememişler: 'Bir şeyin azı karar, çoğu zarar.'
Güncelleme: make-believe (26 Ağu 2007 21:39)
AMD Phenom II X4 955 Black Edition, Gigabyte GA-MA790FXT-UD5P mainboard, 8 GB Corsair DDR3 1600 MHZ RAM, WD Caviar Black 500GB HDD, Zotak GTX 275 Graphics Card, Cooler Master HAF 932 Chassis, Windows 7 32/64 bit operating systems.
Crazyboy2099 Sen kapıyı\bandı boşver de,ben sana TCP Optimizer'i öneririm. http://www.speedguide.net/downloads.php http://www.chip.com.tr/forum/konu.asp?TOPIC_ID=26106 CHİP/ÖZEL SAYI/NASIL YAPILIR 2/Sayfa:92-93 den bilgi alabilirsiniz.
ama ben bu işlemi yaptım sonra adsl testine girdim eski sonucun aynısı çıktı sizcede böyle internet hızlandırıyorsa bu hızı niye o programda etki etmiyo
püfff adsl testi senin bağlantı hızını ölçer sisteminin internet performansını değil.en basidi xp 2048 adsl bağlantıda bir dosyayı en fazla 8kb ile indirirken flashget son sürümde bu denen sistem ayarıda birlikte geliyor ama sadece flashget indirirken aynı dosyayı indirme hızı 160 ila 185 arasında değişiyor.tabi bunun haricinde xplerde internet hızı sorununun bir sürü sebebi var saymaklan bitmezzz.