|
Arkadaşlar benim normalde vista bir sistemim var bu ssitemin ekran kartı bozulduğu için ekran kartını servise gönderdim bende kullanmak için evdeki pentium4 lü pcyi çıkardım. O kasanın içinde hdd yoktu bende benim ana kasamın içindeki 2. olarak kullandığım içinde müziklerimin flimlerimin falan olduğu hdd yi bu kasaya taktım ilk başta ubuntu live cdyi takarak falan internete girdim sonra baktım ki böyle olmuyacak ben buna bi işletim sistemi kuruyum dedim ve ilk başta ubuntudaki gparted programından 120gb lik hdd nin boş olan 25 gblik kısmın 6gb sini ayırdım ve ntfsye dönüştür dedim dönüştürmeye başladı sonra kalan dakika 35 diyince ben acaba tüm hddyi mi biçimlendiriyor diye kapattım sonra baktım ki müziklerin falan olduğu kısım bilinmiyor olarak gösteriyor ama diyer kısmı ayırmış ve ntfsye dönüştürmüş. Nasıl olsa sonra o bilgileri kurtarırım diye düşündüm ve pc yi res attıp Windows Xp Sp 3 cd mi taktım partition bölümüne gelince tek bir seçenek vardı oda tüm hdd idi. Tüm hddyi biçimlendirmek istemediğimden ubuntu setupu açtım ve o 6gb lik bölümümü gördüğünden dolayı onu kurdum ama bir sürü sorun verdi birşeyler kurması çok zor çokçokçok sinirim bozludu güzelim windows kurmak istiyorum. Soru=1- O bozulan bölümdeki bilgileri kurtarabilirmiyim? 2- Nasıl Xp kurarım? Şimdiden cevap yazanın tuttuğu altın olsun herkese çok teşekkürler.
|