Kullanıcı:
Parola:
Tüm Forumlar Sıkça Sorulan Sorular Parola Hatırlat Kayıt Olun!

Seçenekler
Paylaş

Yazılımcılar için çok kötü haber!

www.chip.com.tr

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink02 May 2009  21:30

ABD'de yapılan araştırmada yazılım profesyonelleri için iç karartıcı bir tablo ortaya çıktı.

Okumak için: http://www.chip.com.tr/konu/Yazi ... tu-haber_12466.html

Bilgi çağında artık bilgisayarlar hayatımızın her alanına girmişken günümüzün en gözde mesleklerinden birinin yazılım uzmanlığı olması şaşırtıcı değil. Hem iş bulmak, hem de iyi ücretler kazanmanın çok da zor olmadığı yazılım dünyasını ilgilendiren bir araştırma durumun değişmeye başladığını ortaya koydu. Tüm dünyadaki yazılım sektörünü etkileyen kriz, asıl yazılımcıları vuracak.

Tüm dünyadaki yazılımcıların durumunun incelendiği araştırmada, geçtiğimiz yıl itibariyle bir işyerinde çalışan profesyonel yazılımcıların 2009 yılında 15,2 milyon kişi olmasının ön görüldüğü belirtildi. Fakat şu anda kayıtlı yazılımcı sayısı 14,6 milyon kişi olarak saptanmış durumda. Rapor, yıl içerisinde bu rakamın daha da düşeceğini ve yazılımcıların krizden ciddi anlamda etkileneceğini ortaya koydu.

Rapora göre sadece Çin ve Hindistan'daki yazılımcılar bu duruda etkilenmeyecek. 2009 #8211; 2011 yılları arasında bu iki ülkedeki toplam yazılımcı sayısının %22 artması bekleniyor.

Tüm konu: Yazılımcılar için çok kötü haber!

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Sizce Türkiye de bu durumdan etkilenir mi?

En üste gitBu mesajı bildir

Denetmen

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink02 May 2009  21:49

Dünyanın En Büyük Grafikerleri Hindistanlılar Olduğu Bir Gerçek.
Bu Etap'ta İyi Bir Yükseliş Oranında Olması Son Derece Normal.

Keza Çin'de Baz Alırsak, Bu İki Ülkenin Nufus Oranına Kıyasla; Bu Yüzdelik Orana Gelebilmeleri Aslında Zoru Başardıkları Tezini Ortaya Çıkarıyor. Fakat Buda Bir Gerçekki; Çin Bilişim Yazılım ve Donanım Teknolojileri İçin İstenmeyen Ülke Aslında , Batıyla Pek Aynı Adımları Atmakta Karar Kılmıyor :)

En üste git

Denetmen
REP: 88, 3,86

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink02 May 2009  21:56

Zaten azıcık yazılım müh. var Türkiye'de. Onlar da işsiz kalırlar.

En üste git

Denetmen

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink02 May 2009  22:06

Alıntı: tuncab

İçinde Kızlarımızın da Olduğu 280 e Yakın Türk Bilgisayar Mühendisi , Amerika Birleşik Devleti - Seattle / Redmond WA . da Bulunuyor. Diğer Bir Çok Ülkede de Professional Düzeyde Etik Çalışanlarımız Bulunuyor. Aslında Durum Pek O Kadarda Kötü Değil...

En üste git

Üye
REP: 101, 3,72

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink02 May 2009  23:43

Katılıyorum...
Vista Hakkında bilinmeyenler, Yanlış bilinenler

http://www.chip.com.tr/forum/Vista-hakkinda-bilinmeyenler-yanlis-bilinenler_t71448.html
Ayrıca Vista ram düşmanı vbvb. diyenlere önemle bakmaları duyurulur

Her türlü habere itinayla yorum yapılır..
chip online haber benden sorulur.....:DDD
yaklaşanı yakarımKahkahahttp://www.chip.com.tr/forum/Usteki-uyenin-yerinde-olsaydiniz-imzaniz-ne-olurdu_t91899_wp2.html
En üste git

Üye
REP: 1316, 3,86

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink03 May 2009  07:59

Aynen...
AMD Phenom II X4 B50 3.2 ghz / / Kingston 4 GB DDR3 1333 Mhz / /  ATI Radeon 5670 1 GB DDR5 128 bit OC  / / Seagate 500 GB 7200 rpm Sata II / / Gigabyte GA-770T-D3L / / Windows 7 Home Premium x64 / / TX SONIC 460W / / LG DVD-RW

En üste git

Üye

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink03 May 2009  09:05

Doğru söze ne demeli?

En üste git

Üye

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink03 May 2009  11:29

Yazılımcıların krize girmesi demek internet ortamının kaosu demek. Resmen hack olayları artar. Büyük sitelere saldrılar artar. Karanlık internet çagı başlar.

Çünkü en iyi hackerlar yazılımcılardır.
Herkes, düşlerinin büyüklüğü kadar özgürdür...
En üste git

Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink03 May 2009  11:31

Haberdeki verilerin analiz yapmak için yeterli olmadığını düşünüyorum. Yazılım gibi katma değer yaratmanın çok yüksek olduğu bir alanda krizler doğru yönetilirse haberdeki olumsuz tablo tersine döner. Ben iyimserim.

Türkiye'ye gelince sayısı yetersiz olan ve her geçen gün daha çok ihtiyaç duyulan yazılım uzmanlarının üretim konusunda sıkıntısının olacağını düşünmüyorum. Krizden dolayı nakit yetersizliği her zaman her alanda olur. Ama yazılımcı her zaman üretebilir. Bir firmada çalışmasa bile bilgisi onun sermayesidir ve her zaman her dönemde proje üretip geliştirebilir.

emrekiyak.com
En üste git

Denetmen
REP: 88, 3,86

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink03 May 2009  16:20

Alıntı: Turkish Developer
İçinde Kızlarımızın da Olduğu 280 e Yakın Türk Bilgisayar Mühendisi , Amerika Birleşik Devleti - Seattle / Redmond WA . da Bulunuyor. Diğer Bir Çok Ülkede de Professional Düzeyde Etik Çalışanlarımız Bulunuyor. Aslında Durum Pek O Kadarda Kötü Değil...
Doğru gerçi. Ama yine de çok da fazla olduğu söylenemez "gerçekten işe yarayan, gerçekten doğru düzgün işler yapan" yazılım müh. veya bilgisayar müh. sayısının. Tamam, bol bol bilgisayar mühendisi mezun oluyor her sene. Ama ben bunların hepsinin iyi olduğunu düşünmüyorum açıkçası. Tabii ki bayağı büyük bölümü bir şeyler yapıyordur sektöre yararlı olarak. Ama ne bileyim? Eğer yazılıma yönelen bilgisayar mührndislerinin hepsi iyi birer bilgisayar müh. olarak mezun olsaydı(tabi beyin göçlerini dikkate almazsak-gerçi dikkate alınmayacak kadar az olduğunu sanmıyorum ya) Türkiye'de yazılım sektörü daha iyi durumda olabilirdi diye düşünüyorum.
Güncelleme: TuncaBozkurt (03 May 2009 16:20)

En üste git

Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink03 May 2009  18:26

Doğru gerçi. Ama yine de çok da fazla olduğu söylenemez "gerçekten işe yarayan, gerçekten doğru düzgün işler yapan" yazılım müh. veya bilgisayar müh. sayısının. Tamam, bol bol bilgisayar mühendisi mezun oluyor her sene. Ama ben bunların hepsinin iyi olduğunu düşünmüyorum açıkçası. Tabii ki bayağı büyük bölümü bir şeyler yapıyordur sektöre yararlı olarak. Ama ne bileyim? Eğer yazılıma yönelen bilgisayar mührndislerinin hepsi iyi birer bilgisayar müh. olarak mezun olsaydı(tabi beyin göçlerini dikkate almazsak-gerçi dikkate alınmayacak kadar az olduğunu sanmıyorum ya) Türkiye'de yazılım sektörü daha iyi durumda olabilirdi diye düşünüyorum.

Mezun olanlar ayrıca özel kurslara gidip yazılım eğitimi de alıyorlar malesef. Nicelik değil nitelik önemli. Ülke olarak yazılım konusunda yeni teknolojileri takip eden ve öğretecek uzmanlara çok ama çok ihtiyaç var. Bu konuda ben ümitliyim. 24 yaşındayım. Kendi lise yıllarıma kıyasla şimdiki liseliler ve ortaokuldakiler bizlere göre daha erken yaşlarda bilgisayar ve yazılıma merak duydular ve internetle tanıştılar. Genç nüfusumuza doğru rehberlik edilirse yazılım konusunda çok ciddi beyin potansiyeli var. Bizim sorunumuz rehberlik.
emrekiyak.com
En üste git

İlgili Konular

Konu Başlığı Gönderen Yanıt Son Mesaj
 Nokia için çok kötü bir haber daha geldi!CHIP Online 0 25 Kas 2011  10:30
 İyi Haber/Kötü Haberzrgnlr04 0 08 Mar 2010  10:40
 Microsoft ve Windows Mobile'a çok kötü haberCHIP Online 2 21 Eyl 2009  09:06
 Nokia'ya çok kötü haber!CHIP Online 4 23 Kas 2010  21:40
 Nokia'ya çok kötü haber!CHIP Online 0 18 Nis 2012  10:30
Bu sayfa 1,2 saniye içinde hazırlandı.

Cep telefonları | Ekran kartları | Masaüstü | Notebook | Ses kartları | Webcam | Klavye & Fare | Yazıcılar | Tablet Ev Sineması
Mp3 Player | Usb Bellekler | Video kameralar | Fotoğraf Makinesi | Taşınabilir diskler | LED & LCD Tv | Monitörler | OEM | PDA
Navigasyon | Oyun Konsolu