Agatha Christie'nin sırrı!

Rose of Dark Winter
11-01-2014, 03:24   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
497 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2009

Saat 12.00... Yer Pera Palas Oteli... Oda numarası 411... Cinayeti kim işledi? Agatha Christie'nin hayaletinin orada ne işi vardı? Ahmet Ümit Hürriyet Pazar için yazdı, M.K. Perker çizdi.

Ahmet Ümit yazdı: Agatha Christie'nin sırrı
Loş ışıkta iyice koyulaşan kahverengi gözleri Agatha Christie'ye takılmıştı; sanki hapsedildiği çerçeveden fırlayıp kalbine bıçağı saplayan oymuş gibi alıngan bir ifadeyle bakıyordu siyah beyaz fotoğrafa.
"Hemen ölmüş" diye mırıldandı maktulü incelemekte olan Zeynep: "Sanırım damarları kesilmiş."
İlgimi maktulün kolundaki pahalı saat çekmişti. Camı parçalanmış, akreple yelkovan tam 12.00'de durmuştu.
"Belli ki katiline direnmiş." Ali'ydi bu fikri ileri süren: "Çıplak olması da manidar. Adam iş üzerindeymiş galiba?
Burçin Pera Palas'ta 411 Nol'u odada beni bekliyordu. Sanki Agatha Christie'ymişim gibi karşıladı beni. Komikti ama renk vermemeye çalıştım. Yedik içtik, o dönemin müziklerini dinledik, tuhaf danslar ettik. Saat 23.45 gibi sevişmeye başladık, amacını gerçekleştirmek için tam saat 24.00'ü hedeflemişti. Fakat Burçin gergindi, bir türlü sertleşemiyordu. Sakinleşmesini söyledim. Yeniden denedik, yine başaramadı. 'Agatha Christie yüzünden' diyecek oldum, 'Sen sus' diye azarladı. 'Aklının ermediği işlere karışma.' Sustum, ne isterse yapmaya başladım. Bütün maharetimi kullandım fakat nafile, erkekliği bir türlü uyanmıyordu. Şefkat göstermek istedim. 'Takma kafanı, başka bir zaman deneriz' diye saçlarını okşayacak oldum. Elimi itti. 'Senin yüzünden' diye çıkıştı. 'Senin yüzünden orospu, iyi oynayamadın Agatha rolünü.' O öyle deyince ben de kendimi kaybettim. 'Sen kaldıramıyorsan, neden ben suçlu oluyormuşum' diye bağırdım. Birden üzerime saldırdı, suratıma sert bir tokat indirdi, daha da vuracaktı ki, komodinin üzerinde duran meyve bıçağını kaptığım gibi sapladım göğsüne. Evet, öylece yığıldı yatağın üzerine. Galiba o anda öldü. Ama tuhaftır ölmeden önce, suçlayan bakışlarını bana değil, o ünlü yazara çevirmişti."

sezeryazıcı
17-03-2014, 01:25   |  #2  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2014

tatmin edici bir yazı.

teknolojimeraklisi
20-01-2015, 17:07   |  #3  
teknolojimeraklisi avatarı
Üye
Teşekkür Sayısı: 1
51 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2014

Harika bir yazıBeğendim