Kullanıcı:
Parola:
Tüm Forumlar Sıkça Sorulan Sorular Parola Hatırlat Kayıt Olun!

Seçenekler
Paylaş

Akıllı nano-işlemciler içimize giriyor!

www.chip.com.tr

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink20 Mar 2010  21:30

Bilgisayar işlemcilerini unutun; bu işlemciler vücudunuzun içinde çalışacak. Peki ama görevleri ne?

Okumak için: http://www.chip.com.tr/konu/akil ... -giriyor_18943.html

Resimlerle: Bilimin cevap bulamadığı 10 basit soru

Nano teknoloji daha önceden mümkün olmayan şeyleri gerçekleştirmek yolunda her geçen gün yeni bir adım daha atıyor. İspanya'daki bilim adamları şimdi de insan hücrelerine silikon bazlı işlemciler yerleştirmeyi başardılar. Bu sayede işlemciler insan bedenindeki hastalıklı hücreleri tek tek onarabilecek ve sadece tek bir hücreyi etkileyecek ilaçların kullanılması mümkün olabilecek.

Bu gelişme özellikle kanser gibi tedavisi zor ve hassas olan hastalıklara karşı çok büyük bir umut olarak nitelendiriliyor. Daha önce nano-robotlar da kullanılmıştı ama bu kez silikon tabanlı işlemci doğrudan tek bir hücreye yerleştirilebiliyor ve işlemci sadece içerisinde bulunduğu hücreye yönelik tedavi gerçekleştirebiliyor. Böylece hücre içerisindeki aktivitelerin analiz edilmesi, sadece o hücreye yönelik ilaç enjekte edilmesi ve hatta hücre yapısının tamiri bile mümkün olabilecek.

Tüm konu: Akıllı nano-işlemciler içimize giriyor!

Resimlerle: Bilimin cevap bulamadığı 10 basit soru

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Sizce kanser hastalığı bir gün yok edilebilecek mi?

En üste gitBu mesajı bildir

Üye
REP: 78, 3,45

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink21 Mar 2010  01:20

İspanya'daki bilim adamları şimdi de insan hücrelerine silikon bazlı işlemciler yerleştirmeyi başardılar. Bu sayede işlemciler insan bedenindeki hastalıklı hücreleri tek tek onarabilecek ve sadece tek bir hücreyi etkileyecek ilaçların kullanılması mümkün olabilecek.Çok değil bundan bir iki yıl önce bunu okusaydım imkanı yok derdim ama şu an inandırıcı geliyor.Teknoloji bu kadar mı hızlı ilerliyor yoksa artık bizler mi yetişemez hale geldik.
En üste git

İlgili Konular

Konu Başlığı Gönderen Yanıt Son Mesaj
 Akıllı telefonlar artık çok daha akıllıCHIP Online 1 01 Oca 2009  17:54
 Akıllı cebinizi daha da akıllı hale getirin!CHIP Online 1 14 Oca 2011  18:06
 Normal İşlemciler İle Mobile İşlemciler?ßarbarious 6 05 Nis 2009  22:23
 KİM GİRİYOR BENİM WIRELESS 'İME.....?HPQ-User 14 03 Nis 2007  19:50
 Ati redeon x600 sleeping moduna giriyorHPQ-User 4 26 Eki 2011  14:59
Bu sayfa 0,42 saniye içinde hazırlandı.

Cep telefonları | Ekran kartları | Masaüstü | Notebook | Ses kartları | Webcam | Klavye & Fare | Yazıcılar | Tablet Ev Sineması
Mp3 Player | Usb Bellekler | Video kameralar | Fotoğraf Makinesi | Taşınabilir diskler | LED & LCD Tv | Monitörler | OEM | PDA
Navigasyon | Oyun Konsolu