"Akıllı telefon fiyatları yarıya düşecek"

CHIP Online
14-07-2011, 16:45   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Akıllı telefon almak istiyorsunuz ama fiyatlar çok mu yüksek geliyor? O halde Microsoft'u bekleyin!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/akil ... -dusecek_28033.html

Resimlerle: A'dan Z'ye Windows Phone 7

Akıllı telefon almak isteyip de fiyatları çok yüksek bulanlar için Microsoft tarafından sevindirici bir açıklama geldi. 2012'de Microsoft'un mobil platformlar için hazırlamış olduğu Windows Phone 7'li telefonların fiyatının yarı yarıya düşeceğini ve ortalama akıllı telefon fiyatının 200 dolar seviyesinde olacağı belirtildi.

Geçtiğimiz gün düzenlenmiş olan Microsoft Uluslar Arası Ortaklık Konferansı'nda konuşan Windows Phone'un başkanı Andrew Lees, şöyle bir açıklamada bulundu: "Windows Phone 7'yi çalıştırabilecek kapasitede olan bir akıllı telefon, 2012'nin sonlarına doğru yaklaşık 100 ile 150 dolar fiyat seviyesinden sunulacak. Bu da çok büyük bir indirim söz konusu olduğunu gösteriyor."

Lees ayrıca sistemlerini birleştirmekten de bahsetti: " PC, telefon, TV gibi ürünlerimizi özellikle Xbox ile uyumlu ve tutarlı bir hale getirmeye çalışıyoruz. Bu sayede kullanıcıların deneyimlerini geliştirmek ve değiştirmek istiyoruz."

Bütün bunların yanında tabletleri kısmen normal bir bilgisayar olarak gördüklerini de söyleyen Lees, insanların PC'den beklediklerini tablet bilgisayarlarda da yapabilmeleri için uğraş gösterdiklerini ekledi.

Tüm konu: "Akıllı telefon fiyatları yarıya düşecek"

İzleyin: WP7 Mango ve Kinect dostluğu!

Resimlerle: A'dan Z'ye Windows Phone 7

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Sizce bir akıllı telefonun fiyatı ortalama ne olmalı?

adjuster
14-07-2011, 22:12   |  #2  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2011

bir örnek vereyim, blackberry 8520 romanya'da 45.-EUR ücrete satılıyor, aylık blackberry hizmet ücreti de 5.-EUR. ben şahsen cebimde 1.000.-TL değerinde telefon ile dolaşmaya çekiniyorum çünkü işimin büyük bir bölümü dışarıda ve telefonu düşürme riskim çok. 200 dolarlık akıllı telefonları alabilsek güzek olur diye düşünüyorum.

tekhnofollower
15-07-2011, 14:39   |  #3  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2011

sana katılıyorum. Zaten teknoloji de sürekli eskiyen birşey bu nedenle çok para vermek ne derece doğru. Mesela benim telefonum hala smartphone kategorisine giren bir telefon değil ve ne zaman bir telefona milyarlar vericem de böyle bir telefona sahip olucam diye düşünüyorum. Telefon fiyatları bu kadar düşerse gerçekten çok iyi olur ama açıkçası pek de inanılası değil. Ben de şu sıralar aklıma yatan bir telefon üzerinde duruyorum. General mobile da smartphone çıkartmış piyasaya fox diye hem de 499 tl böylece çok fazla paraya kıymadan güzel bir smartphone'a sahip olabiliyorsunuz.