Kullanıcı:
Parola:
Tüm Forumlar Sıkça Sorulan Sorular Parola Hatırlat Kayıt Olun!

Seçenekler
Paylaş

Amd mi İntel mi...??

Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink07 Şub 2012  23:00

TEK CÜMLE İLE ANLATIYORUM SANA

İNTELE VERİPTE ALICAĞIN İŞLEMCİNİN PARASINI AMDYE VERSEN ÇOK DAHA İYİ PERFORMANS ALIRSIN.

ÖRNEĞİN İNTELDEN 500 LLİK BİR İŞLEMCİ ALDIĞINI DÜŞÜN.AMD ALSAN AYNI PERFORMANSTAKİ İŞLEMCİYİ 350 YE ALIRSIN.GERİ KALAN 150 TLYİ BANA VERİRSİN BENDE HARÇLIK YAPARIM D

Ben Amd Fx 4100 İşlemci Asus Anakartla KUllanıyorum.Ekran Kartım amd hd 6670.Orta Seviye Bir Kart Ama Rahat Oynuyorum.

250 TLYE AMD FX4100 ALIRSIN AMA AYNI PERFORMANSI SUNAN BİR İNTEL İŞLEMCİ ALAMAZSIN ÇÜNKİ

İNTEL KALİTEYİ PAHALIYA
AMD KALİTEYİ UCUZA      SUNAR.
En üste git

Üye

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink07 Şub 2012  23:04

Alıntı: cafergokhan3707.02.2012 23:00:46Alıntı yapılan Mesaja git
TEK CÜMLE İLE ANLATIYORUM SANA

İNTELE VERİPTE ALICAĞIN İŞLEMCİNİN PARASINI AMDYE VERSEN ÇOK DAHA İYİ PERFORMANS ALIRSIN.

ÖRNEĞİN İNTELDEN 500 LLİK BİR İŞLEMCİ ALDIĞINI DÜŞÜN.AMD ALSAN AYNI PERFORMANSTAKİ İŞLEMCİYİ 350 YE ALIRSIN.GERİ KALAN 150 TLYİ BANA VERİRSİN BENDE HARÇLIK YAPARIM D

Ben Amd Fx 4100 İşlemci Asus Anakartla KUllanıyorum.Ekran Kartım amd hd 6670.Orta Seviye Bir Kart Ama Rahat Oynuyorum.

250 TLYE AMD FX4100 ALIRSIN AMA AYNI PERFORMANSI SUNAN BİR İNTEL İŞLEMCİ ALAMAZSIN ÇÜNKİ

İNTEL KALİTEYİ PAHALIYA
AMD KALİTEYİ UCUZA      SUNAR.
Ben kaliteyi pahalıya alacam varmı itirazı olan...
kaç yıldır kullanıyorum memnunum intel anlıyor bu işten

En üste git

Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink07 Şub 2012  23:30

kesko arkadaşım bende senin bütün sözlerine katılıyorum ama amd'yi bende küçümsemiyorum amd fakir insanlar için çalışıyor intel ise zengin insanların istediğini vermek için çalışıyor bence....en iyisi 100-150 TL için gidip amd işlemci almayalım bencede intel i7 alıcaktım ve şimdi tam kararımı verdim intel alıcam ama hangisini alıyım i5 mi i7 mi..aslında i7 iyi ama arada kaldım....ATI ekran kartlarını hep beğeniyordum ama herkes  Nvidia ile inteli kullansınlar deyince bradada arada kaldım ...bence en iyisi ATI ekran kartı alıyım..aranızda intel ve ATI'yı birlikte kullanan var mı...?
En üste git

Üye

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink07 Şub 2012  23:33

Alıntı: LENO707.02.2012 23:30:24Alıntı yapılan Mesaja git
kesko arkadaşım bende senin bütün sözlerine katılıyorum ama amd'yi bende küçümsemiyorum amd fakir insanlar için çalışıyor intel ise zengin insanların istediğini vermek için çalışıyor bence....en iyisi 100-150 TL için gidip amd işlemci almayalım bencede intel i7 alıcaktım ve şimdi tam kararımı verdim intel alıcam ama hangisini alıyım i5 mi i7 mi..aslında i7 iyi ama arada kaldım....ATI ekran kartlarını hep beğeniyordum ama herkes  Nvidia ile inteli kullansınlar deyince bradada arada kaldım ...bence en iyisi ATI ekran kartı alıyım..aranızda intel ve ATI'yı birlikte kullanan var mı...?
Arkadaşım ben burda amd yi kötülemiyorum hepimiz insanız allah katında fakir sözüne katılmıyorum intel veya amd herkesin zevki farklıdır
Ama işlemci işinde intel bana göre iyi diğer arkadaşlara görede amd'nin iyi yönleri vardır
SAnallaştırma işinde intel en öne çıkıyor en basiti...
İ5 kullanıyorum ati ekran kartı var bugüne kadar bir sorun çıkartmadı oyunlarda olsun bazı sistem isteyen programlarda olsun  bana göre işlemcide intel ekran kartında amd iyi
Amd işlemcileri neden sevmediğime gelince 
1.si ben mac'ın her sürümünü takip eden bir insanım yeni bir sürüm çıkınca hemen kurar bakarım nasıl bişey diye amd işlemci olsa uraş dur sorunlarla ama intel'tabanlı bir sistemde mac kurmak windows kurmak kadar basit
2.si ise ısı amd işlemciler ısınıyor 
3.sü ise amd bulldozer işlemci çıkaracak bilmem kaç GHZ olacak dediler hatta tv'de haberlerde bile geçti konusu 2 yıl olacak hani nerde işlemciler fos çıktı...
Bende her insan gibi her zaman en iyisi olsun isterim..
Kullandığım İ5 sistemi toplayalı 3. yılına girecek ati ekran kartı mevcut bugün piyasadaki oyunların hepsini oynuyom hatta bitirdim bile bazılarını metro 2033 bu oyuna güçlü bir sistem lazım oynadım elimdeki ekran kartı ve işlemci ile 3 yıldır arıza sorun çıkarmadı halende kullanıyorum gittiği yere kadarda kullancam..
Güncelleme: kesko (07 Şub 2012 23:48)

En üste git

Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink07 Şub 2012  23:46

birde dünyadaki ilk işlemciyi hangi marka üretti biliyormusunuz amd mi intel mi ikisi arasında sadece 1 yıl fark var dünyada ilk işlemciyi intel 1968 yılında çıkarmış  amd ise 1969....
En üste git

Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink07 Şub 2012  23:46

Alıntı: LENO707.02.2012 23:30:24Alıntı yapılan Mesaja git

http://www.youtube.com/watch?v=wfis7_buOMo

Yukarıdakı lınktekı orneğı ıncelersen ASUS G53SX-DH71 notebook'un 4 çekırdeklı I7 ışlemcısı ve GTX 560M ekran kartı var. MSI GT685'ın ıse 2 çekırdeklı ışlemcısı ve GTX580M ekran kartlı notebook'u var. Vıdeoyu ızlersen I5 ışlemcılı notebook'un oyundan aldığı FPS değerının daha fazla olduğunu goreceksın. Yanı ışlemcının etkısı var ama en buyuk etkı ekran kartından. O yuzden I5 2500K yeter sana I7 almana gerek yok. Boşuna fazla para verme I7'ye
Güncelleme: Tekno_Loji (07 Şub 2012 23:49)

En üste git

Üye

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink07 Şub 2012  23:50

Alıntı: Tekno_Loji07.02.2012 23:46:29Alıntı yapılan Mesaja git
http://www.youtube.com/watch?v=wfis7_buOMo

Yukarıdakı lınktekı orneğı ıncelersen ASUS G53SX-DH71 notebook'un 4 çekırdeklı I7 ışlemcısı ve GTX 560M ekran kartı var. MSI GT685'ın ıse 2 çekırdeklı ışlemcısı ve GTX580M ekran kartlı notebook'u var. Vıdeoyu ızlersen I5 ışlemcılı notebook'un oyundan aldığı FPS değerının daha fazla olduğunu goreceksın. Yanı ışlemcının etkısı var ama en buyuk etkı ekran kartında. O yuzden I5 2500K yeter sana I7 almana gerek yok. Boşuna fazla para verme I7'ye
Evet buna katılıyom fazla ücret ödemenede gerek yok...
Ama ileriye dönük sistem kurmak istiyorsanda İ7 düşünebilirsin..

En üste git

Üye
REP: 444, 3,67

Kişisel Sayfası

PermaLink08 Şub 2012  00:24

Bilgisiz tartışma kavgayı,
Bilgi ile tartışma ise bilgilenmeyi doğurur.
Her işlemcilerin anladığı komut yapısalları vardır. Bu yapısallar üretici firmalar tarafından geliştirilir ve test edildikten sonra piyasaya sürülür. Bu yapısalların basitçe açıklaması CPUZ programında görülebilmektedir. Ben örnek olarak P4 işlemcisinin komut yapısallarını işaretledim. Yeni nesil işlemcileri incelersek bu yapısalların daha fazla olduğu gözlemlenmektedir. İşte bu durum da o işlemcinin hem hızına etki etmektedir hem de yapısaldaki komutların işleme kabiliyetleri geliştirilmiştir.
Basit bir kıyaslama yapacak olursak
Önceki nesil işlemcilerden olan 3.0GHz P4 işlemcisinin komut yapısallarının azlığı dolayısı ile daha sonra çıkmış olan core2 duo işlemcilerden 2.0GHz olanından bile yavaş çalışmaktadır. Çünki işleyebildiği komut kümecikleri daha azdır.
Yeni nesil İ5 ya da İ7 gibi işlemcilerin ise bu yapısalları daha fazladır Bu yüzden eski nesil işlemcilerden daha hızlıdır.
İşte AMD ya da İntel işlemcilerin bu komut yapısalları birbirine benzer olsa da aralarında komut işleme farklılıkları bulunmaktadır. Bu komutları bizler kendi basit uygulamalarımızda kullanmaya ihtiyaç duymasak ta profesyonel sistemlerde bu komut kümecikleri çok önem taşımaktadır.
3.0 GHZ 4 çekirdekli XEON işlemcisi ile 3.0 GHz İ5 işlemcisi bu yüzden asla aynı paraya satılmadığı gibi komut dizinlerinde belli farklar olan AMD işlemcileri de fiyat ve uygulama olarak farklıdır.

Yine de kavgaya gerek yok çünki zamanının MOTOROLA işlemcileri gelişmiş olsaydı bu gün İNTEL ya da AMD kavgası olmayacak herkes tek bir iyi işlemcide buluşacaktı.
Güncelleme: Mr_YAMYAM (08 Şub 2012 01:01)
En üste git

Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink08 Şub 2012  01:31

ya arkadas programlarla ugrascaksan İNTEL al kimse yalan diyemez AMD de iyidir ama intel i programlarda geçmek biraz zor he ama çoklu işlemler yapcaksan online oyun oynarken müzik dinler nette gezerim diyosan amd ye laf yok
En üste git

Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink09 Şub 2012  18:27

artık intelden hiç vazgeçmicem....intele devam edicem...
En üste git

İlgili Konular

Konu Başlığı Gönderen Yanıt Son Mesaj
Ekran Kartında Bit mi GB mı işlemcide AMD mi İntel3xhanq3 12 07 Ağu 2011  15:28
 İntel mi AMD mi ?emoozkan97 42 15 May 2012  17:24
 AMD mi? İNTEL mi?HPQ-User 6 05 Eyl 2011  22:50
 AMD Mİ İNTEL MİHPQ-User 3 22 Kas 2009  23:18
 AMD mi yoksa İNTEL mi TERCİH EDEYİMHPQ-User 3 16 Nis 2010  18:36
Bu sayfa 0,84 saniye içinde hazırlandı.

Cep telefonları | Ekran kartları | Masaüstü | Notebook | Ses kartları | Webcam | Klavye & Fare | Yazıcılar | Tablet Ev Sineması
Mp3 Player | Usb Bellekler | Video kameralar | Fotoğraf Makinesi | Taşınabilir diskler | LED & LCD Tv | Monitörler | OEM | PDA
Navigasyon | Oyun Konsolu