Apple, çok stratejik bir şirketi alıyor!

CHIP Online
20-11-2013, 16:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Şu anda Microsoft için kritik öneme sahip olan bu şirket, çok yakında Apple'ın eline geçebilir!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/app ... i-aliyor_43813.html

Resimlerle: Şirketini batmaktan kurtaran 7 ürün!

İsrail'li sensör üreticisi PrimeSense'in ortaklarından bazıları geçtiğimiz aylarda hisselerini satmış ve bu hisse satışına göre şirketin toplam değeri 250 milyon dolara çıkmıştı.


Microsoft'un hareket algılayıcı oyun cihazı Kinect'in çiplerini de üreten İsrail'li teknoloji şirketinin diğer ortakları da boş durmadı, yeni yatırımlar yapmak amacıyla şirketi satın almak isteyen yatırımcılarla görüşmeye başladılar.


Birden çok kameradan gelen görüntüleri analiz ederek hareketi, derinliği ve rengi ayırt edebilen sistemler üreten PrimeSense ile ilgilenen sürpriz bir şirket de ortaya çıktı. Apple, PrimeSense yöneticileri ile yaptığı toplantıdan 345 milyon dolar teklifle çıktı. PrimeSense henüz teklifi kabul etmedi ancak Apple fiyatı daha fazla arttırmayacağını söyleyerek pazarlıktan çıktı.


Piyasa dedikoduları, PrimeSense'in Apple'ın teklifini kabul edeceğini söylüyor. Eğer bu evlilik gerçekleşirse, Microsoft'un önemli bir ürünü olan Kinect'in geleceğinin ne olacağı bilinmiyor ancak Apple'ın rakibi Microsoft'un pazar payı kazanması için Kinect çiplerini seve seve satmayacağını da tahmin edebiliriz.


Söylentiler, Apple'ın PrimeSense teknolojileri sayesinde, mobil cihazların içine küçük hareket ve derinlik sensörleri yerleştirmek istediğini fısıldıyor. Böylece yeni iPhone'larda, rakiplerinin asla sahip olmadığı yetenekler olabilecek ve telefon ev içindeki hareketi takip eden, çevredeki her türlü hareketi, değişimi analiz edebilen farklı bir cihaza dönüşecek.

Tüm Konu: Apple, çok stratejik bir şirketi alıyor!

Resimlerle: Şirketini batmaktan kurtaran 7 ürün!

Kaynak: www.chip.com.tr