Kullanıcı:
Parola:
Tüm Forumlar Sıkça Sorulan Sorular Parola Hatırlat Kayıt Olun!

Seçenekler
Paylaş

Aradığım cihaz Samsung Chronos mu, Hp envy mi?

Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink23 Oca 2012  23:19

Arkadaşlar malumunuz bir önceki açtığım konuda ( http://www.chip.com.tr/forum/ust ... angisi_t228658.html ) bazı ihtiyaçlarım olduğunu ve bu ihtiyaçlar doğrultusunda bir ürün alabilmek için sizden yorumlar ve tavsiyeler istemiştim.
    ihtiyaçlarımı gözönünde bulundurarak, yani tasarım ve güce odaklı bi şekilde kararımı verdim. 
Samsungun Chronos modeli var, bizzat kullanma şansı yakaladığım için şanslıyım nitekim her açıdan kendine hayran bıraktı. Teknik kısımla ilgili ben ancak bir yere kadar değerlendirebilirim ama kullanmaktan dolayı zevk alacağınız bir alet. Önceliğim olan tasarımda daha iyi bir cihaz görmedim.
i7 2675QM işlemciye sahip, 300 nite kadar ekran parlaklığı veriyo ki benim için çok önemli bi detay. Cihazda ince çerçeve var, güzel ve şık bir detay.
Hp envy henüz yeni bir model, multimedya özellikleri ile ön plana çıkıyor ama marka olarak problemlerim vari zaten 5 yıldır hp kullanıyorum. şimdi makineler güzel yaklaşık 15 modeline baktım ama hem çevremden, hem de şikayetvar.com dan araştırm yaptım, tonla satış sonrası olsun, teknik olsun, kalite olsun şikayet var ve ciddi şikayetler bunlar.
Özellikle hp'de sıkıntı yaşayanlar varsa lütfen söylesin, kimse bilgide mahrum kalmasın.

Asus’un serisi var, bu konuda değerlendirme bekliyorum sizden http://sonicmaster.asus.com/GLOBAL/en/HomePage.html
Arkadaşlar son aşamaya geldik sayılır, artık ürünü seçip alacağım, heyecan bastı Yorumlarınızı sabırsızlıkla bekliyorum.
Güncelleme: tufanerciyas (24 Oca 2012 15:36)
En üste gitBu mesajı bildir

Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink23 Oca 2012  23:38

Bu yeniler nasıldır bilmiyorum ama HP'nin DV6 serisi çok sorunluydu. O yüzden ben olsam Samsung'u seçerdim.

Chronos'un teknik özellikleri çok iyi ama ekranı 1920X1080 full HD olsaydı daha iyi olurdu ama 8 saat pil süresi çok iyi. Samsung dışında Asus'un N55SF modeli var onada bakabilirsin

En üste git

Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink24 Oca 2012  15:39

Alıntı: Tekno_Loji23.01.2012 23:38:25Alıntı yapılan Mesaja git
Bu yeniler nasıldır bilmiyorum ama HP'nin DV6 serisi çok sorunluydu. O yüzden ben olsam Samsung'u seçerdim.

Chronos'un teknik özellikleri çok iyi ama ekranı 1920X1080 full HD olsaydı daha iyi olurdu ama 8 saat pil süresi çok iyi. Samsung dışında Asus'un N55SF modeli var onada bakabilirsin

Ben de zaten uzun süredir teknolojiyi takip edemediğim ve yeniliklerden habrdar olamadğım için açtım konuyu renkdaş;) 

Pil süresi olayı benim için çok önemli. aslında süresinden ziyade pilin genel kullanım ömrü, bu konuda çok iddialılar,mediamarc'daki satış elemanı da samsung'u baya övdü.

Asuslara da baktım ama daha önceki başka smsung cihazlar kullanmam ve satış sonrası ciddi hizmet almam nedeniyle gönlüm biraz daha samsunga kayıyo.

Bu arada bu model için ekran kartını nasıl değerlendirrisin? Bir de nit değerlerimiz çok yüksek diyolar, hakkaten yüksek ışıklı ortamda etkili olur mu?
En üste git

Üye

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink24 Oca 2012  16:48

samsung Chronos gerçekten çok güzel bir ürün özellikle klavye kısmı görüntüsü falan çok hoşuma gitti.klavye ışıklandırması muhteşem işlemci ve ram çok iyi.alıcaksan iyi bir üründür ben al derim bana sorarsan.
En üste git

Üye

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink24 Oca 2012  16:52

HP noteookların zaten hepsi sorun bence alternetif olarak ASUS,MSI,LENOVO gibi markalara bak.Acer de iyidir.Ama o samsung un yeri ayrı tabi görünümü muhtem gerçekten çok hoşuma gitti.
En üste git

Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink24 Oca 2012  17:10

Alıntı: ekox24.01.2012 16:52:48Alıntı yapılan Mesaja git
HP noteookların zaten hepsi sorun bence alternetif olarak ASUS,MSI,LENOVO gibi markalara bak.Acer de iyidir.Ama o samsung un yeri ayrı tabi görünümü muhtem gerçekten çok hoşuma gitti.

Msi hiç aklımd ayokkken aklıma soktun dostum haftasonu gidince gözlerimi kaçırmadım dedim hepsine bakayım, hepsini inceledim;) sağlam ve kapasiteli cihazlara benziyorlar. 

Samsung chronos ağır basan model, oradaki satış elemanı çok az şikayet geldiğini söylemişti. bu benim için önemlidir. Şikayetcar.com da felanda pek şikayet yok. 

tasarımını hiç söylemiyorum zaten harikabir cihaz olmuş. Hoş dell'inde benzer bir modeli vardı o da iyiydi:)
En üste git

Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink24 Oca 2012  19:03

Pil ömrü önemliyse Samsung'u al 8 saat pil ömrü veren bir notebook görmedim ben daha. Ekran kartıda bütün oyunları yüksek (high) ayarda oynatabilecek seviyede.  Güzel cihaz hoşuna gittiyse al bencede
Güncelleme: Tekno_Loji (24 Oca 2012 19:06)

En üste git

Üye

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink24 Oca 2012  19:40

aynen tasarımı bile insanı almak konusunda ikna ediyor ne kadar çok oyun oynadığını bilmiyorum ama seni götürür oyun kousunda da Tknolojinin dediği gibi high de oynarsın
En üste git

Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink25 Oca 2012  13:42

Alıntı: Tekno_Loji24.01.2012 19:03:08Alıntı yapılan Mesaja git
Pil ömrü önemliyse Samsung'u al 8 saat pil ömrü veren bir notebook görmedim ben daha. Ekran kartıda bütün oyunları yüksek (high) ayarda oynatabilecek seviyede.  Güzel cihaz hoşuna gittiyse al bencede

kesinlikle önemli, taşınabilir diye aldığım bir cihaz 6 ay sonra prize bağımlı yaşayacaksa bundan çok rahatsız olurum. zaten oluyorum da mevcut bilgisayarımda. 
Samsung bu konuda ne kadar ciddi bilemiyorum ama 3 adet tekno mağazada da aynı şeyi söyledilr, pil ömrünün uzun olduğundan bahsettiler.

Ekran kartı hakkındaki yorumun da beni fazlasıyla mutlu etti. hiç anlamadığımdan çok tedirgin olduğum bir konuydu.
En üste git

Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink25 Oca 2012  14:27

Alıntı: ekox24.01.2012 19:40:47Alıntı yapılan Mesaja git
aynen tasarımı bile insanı almak konusunda ikna ediyor ne kadar çok oyun oynadığını bilmiyorum ama seni götürür oyun kousunda da Tknolojinin dediği gibi high de oynarsın

hangi marka olurs aolsun, bana sorunsuz çalışma imkanını, oyunları high oynatma imkanını sağlasın, gönlüme taht kurar o kadar net söylüyorum. 

sizin modeller hakkındaki fikirleriniz beni çok yönlendirdi.
En üste git

Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink25 Oca 2012  14:46

kesinlikle hp alma asus al dell al tavsıyemdır) 10 yıllık notebook tamırıcısı olarak soyluyorum alma..
En üste git

İlgili Konular

Konu Başlığı Gönderen Yanıt Son Mesaj
 Asus G73S mi Hp Envy 17 miHPQ-User 0 24 Mar 2011  09:54
 Samsung mu, Apple mı yoksa Nokia mı?CHIP Online 0 12 Eki 2011  13:30
 Hangi Monitor, Samsung mu LG mi yoksa BenQ mu?man on the moon 6 09 Nis 2010  07:24
 Dell mi Samsung mu? Asus mu?MEDENİBARLAS 30 24 Şub 2011  14:26
 Samsung galaxy gio mu samsung galaxy fit mi ?xNorthx 0 22 Eki 2011  20:41
Bu sayfa 1,03 saniye içinde hazırlandı.

Cep telefonları | Ekran kartları | Masaüstü | Notebook | Ses kartları | Webcam | Klavye & Fare | Yazıcılar | Tablet Ev Sineması
Mp3 Player | Usb Bellekler | Video kameralar | Fotoğraf Makinesi | Taşınabilir diskler | LED & LCD Tv | Monitörler | OEM | PDA
Navigasyon | Oyun Konsolu