CHIP Forum
Haber
İnceleme
Makale
CHIP TV
Galeri
Kategoriler
Forum
Canlı Yayın
Konu Seçenekleri

Asus wireless sorunu

Yeni Üye
UID
143347
Mesaj
6
Kayıt
22 Tem 2009

Kişisel Sayfası
Engelle

22 Tem 2009 23:02     #1
Merhabalar,
 
internete kablosuz olarak baglanıyorum.Normalde giriyordum fakat bu sabahtan itibaren giremedim kablosuz olarak.Wireless acıp kapatma düğmesinden wireless i acıyroum fakat sadece bluetooth gözüküyor.Wireless LAN acılmıyor.Asus un kendi sitesinden driver indirdim kurdum+yine asusun sitesinden wireless console 2 programını indirdim tekrardan kurdum fakat sorunum yine düzelmedi.Bir ağa bağlan ı tıklayınca bir ağ bulunamadı diyor fakat modem acık ve ethernet kablosu takınca sorunsuzca baglanbiliyorum.Sorunum nedir?Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler...
 
Bildir
Teşekkür et Yanıtla Alıntıla
Üye
REP: 380, 3,78
UID
109559
Mesaj
2752
Kayıt
10 Şub 2009

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası
Engelle

22 Tem 2009 23:10     #2
kablosuz bağlantınız devre dışı kalmış olabilir. kablosuz ağınızı silip yeniden kurunuz. ayrıca şifre ile ilgili sorununuzda olabilir.
 
Bildir Teşekkür et Yanıtla Alıntıla
Yeni Üye
UID
143347
Mesaj
6
Kayıt
22 Tem 2009

Kişisel Sayfası
Engelle

22 Tem 2009 23:20     #3
Devredışı değil.Gecen de de aynısı olmustu fakat 1 saat sürmüştü tekrardan kablosuz girebilmiştim.Ben de modemsel bir sorun yok ondan eminim.Çünkü kablolu olarak baglanabiliyorum.Benim sorunum wireless i düğmeden acınca eskiden 4 şık geliyordu.Wireless Lan Aç-Kapat,Bluetooth Aç-Kapat seçenekleri vardı.Şimdi ise 2 şık var Bluetooth Aç-Kapat.
 
Bildir Teşekkür et Yanıtla Alıntıla
Üye
REP: 380, 3,78
UID
109559
Mesaj
2752
Kayıt
10 Şub 2009

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası
Engelle

22 Tem 2009 23:42     #4
modemi kastetmemiştim makinada devre dışı kalmış olmasıdır. Bende hp compaq makina vardı ve benzer sorunu biostan açarak çalıştırabilmiştim. doğrusu nasıl biotan devre dışı kaldığını da anlamadım ama oradan açılınca çalışmıştı. sürücülerle ilgili sorun değil.
 
Bildir Teşekkür et Yanıtla Alıntıla
Yeni Üye
UID
143347
Mesaj
6
Kayıt
22 Tem 2009

Kişisel Sayfası
Engelle

23 Tem 2009 00:09     #5
Bios da sorun yok gibi gözküyor.Hayret ya asus aldıgıma pişman oldum :S
 
Bildir Teşekkür et Yanıtla Alıntıla
Üye
REP: 380, 3,78
UID
109559
Mesaj
2752
Kayıt
10 Şub 2009

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası
Engelle

23 Tem 2009 00:16     #6
durun hemen pişman olmayın. önerim biosu fabrika ayarlarına getirip denemenizdir. eğer yapabilirseniz bios resmini de koyarsanız tam yerini de söyleyebiliriz.
 
Bildir Teşekkür et Yanıtla Alıntıla
Yeni Üye
UID
143347
Mesaj
6
Kayıt
22 Tem 2009

Kişisel Sayfası
Engelle

23 Tem 2009 02:22     #7
OnlyMann:
Bios u fabrika ayarlarına getirdim ve senin dediğin olaya yine baktım.Modem/audio : unblocked, Lan :unblocked ..... Yani hepsi unblocked secili idi.Kaydedip tekrardan bilgisayarı baslattım fakat sonuc değişmedi.
 
TBCMagic:
 
Aygıt yöneticisinde şu an için görünmüyor.Fakat kablosuz bağlanırken sorunsuz şekilde görünüyordu.

 
Evet WLAN ile kendi modemime bağlanıyordum ve adsl hattımdan giriş yapıyrdum.
WLAN Wep şifreli idi.Bana böyle yapmam söylendi modem firmasından.
Sorun SSID den kaynaklanıyorsa nasıl düzeltebilirim ?
 
Bildir Teşekkür et Yanıtla Alıntıla
Yeni Üye
UID
143347
Mesaj
6
Kayıt
22 Tem 2009

Kişisel Sayfası
Engelle

23 Tem 2009 03:12     #8
BIOS da wireless ile ilgili birşey yok.Sadece aşağıdaki secenekler var :

 
Bu arada ilgisi oldugunu sanmıyorum ama Onboard LAN Boot ROM=Disabled diye birşey vardı.
 
Bildir Teşekkür et Yanıtla Alıntıla
Üye
REP: 380, 3,78
UID
109559
Mesaj
2752
Kayıt
10 Şub 2009

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası
Engelle

23 Tem 2009 09:55     #9
biosta radio ile ilgili bir şeyler bakmalısınız. Görüldüğü gibi kablosuz ağ bağlantısı sürücüsü de yüklü değil. zaten olması da beklenemez. duruma göre makinada kablosuz ağ cihazı yok. kısacası dediğim gibi kablosuz ağ için biostan kapalı olmalı.

Onboard LAN Boot ROM=Disabled  ise makinadaki kablolu LAN bağlantısının devre dışı olduğunu söylüyor.
 
Bildir Teşekkür et Yanıtla Alıntıla
Üye
REP: 91, 3,50
UID
67691
Mesaj
1424
Kayıt
21 Mar 2008

Kişisel Sayfası
Engelle

23 Tem 2009 11:42     #10
arakdaşım başlat çubuğunda sağda mavi renkte yuvarlak üstünde buletoot un simgesi olan bişiy varmı ona çift tıkla zıplayan balonlar çıkar orada wireless buletoot yazıyormu belki oradan devre dışı olmış olabilir arada bende de kendi kendine kapanıyo :D bende de asus var F3sv
 
Bildir Teşekkür et Yanıtla Alıntıla