Avea Çok yaşa-bir de kurabilsem

eryilmaz
02-09-2014, 16:36   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 2
53 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2014

Merhaba,

Bir iki kez kullandım ve kenara attım. Daha doğrusu nişanlım laptopundan internete girebilsin diye Avea JetModem aldık, bir kaç kez kullanabildik. Isındı mısındı derken kullanmadık.

Tekrar kullanmaya karar verdiğimizde, modemin sisteme tanıtılamaması gibi tanıdık bir problemle karşılaştık. Çağrı Merkezi ile de modemin arızalı olduğu konusunda mutabakata vardık. Ama modem onların değilmiş, sorumluluk alamazlarmış, modem tamirde olduğu süre için yedek modem veremezlermiş.

Yani biliyoruz, burası Türkiye.

İki yıl boyunca desktopumdan çıkarmadığım "Jetmodem" niye ısınmadı, arıza yapmadı bilmiyorum. Herhalde kutuplara yakın bir ülkede kullandığım içindir. Türkiye'de olsa o da kafayı yerdi. Yemedi, kullandım.

Siz büyük bir firmasınız, modem sağlayıcınıza adam gibi modem vermesini söyleyin, diyorum çağrı merkezinden beni arayan bayana. O da mahçup, ben sadece size aboneliğinizin devamı için indirim yapma yetkisine sahibim, diyor. Avea'da kim yetkili? Bayide kıh kıh kendi aralarında muhabbet yapan satış elemanları sanırım öğle tatillerinde sigara molası verdiklerinde işte olduklarını hatırlıyor.

Sorun şu.

AVEA Jetmodem, yani TZE 667 tipi cart curt modem kurulamıyor.

Hayır bu işten zerre kadar anlamayan biri olsam, yutacağım. Modemi tamire de gönderdim. Hakkaten bozukmuş abi ya durumları oldu.

Bir daha mı Avea'ya gidip, ama siz kendiniz göndereceksiniz diyen satış görevlisine, hoppala kardeşim, ben müşteriyim, ben size verdiğim sözü tutuyor ve parayı ödüyorum, siz bana verdiğiniz sözü tutup hizmet sunamıyorsunuz, alınız ve tamire gönderiniz ve bana en kısa sürede iade ediniz, mi diyeyim yine?
Avea bağlantı yöneticisinin yeni sürümünü kurunuz, diyorlar. Niye olmasın, kuralım.
Aslında iyi de gidiyor. Jetmodemi takınız, takıyorum. 

Installing driver 2/5, 3/5 derken tamam ve Windows kardeşin modemi algılaması bekleniyor diyor. Bu bekleme işlemi sırasında sanırım emekliliğim de gelir benim.

Başka bir forumda bir arkadaş, Zte modem kurulum ve işletim programı önermiş. Hakkaten de güzel. Ama o da bilgisayarın bir yerinde bir modem algıladım ama onunla sohbete geçemiyorum diyor. Yahu Facebook'ta bir arkadaş olun bari, sinemaya filan gidin, bir kahve için ...

Yine en akıllısı Windows Update çıktı. O da Zte neyde usb bilmem ne driverlarını buldu. Yüklemeye geçiyor. Abi ben çok istedim ama yapamıyorum diye pes ediyor.

Bilgisayardan Avea'nın kökünü kazıyıp, yeniden deneyeceğim. Yine olmazsa noter kanalıyla protesto çekeceğim, hatta kimse engel olmasa Taksim'e stand açıp, Avea Avea diye bağıracağım, ama yanlış anlaşılırım diye korkuyorum :) Yaz günü basınçlı su iyi gider aslında, bakarsınız dünyaya küsmüş ayaklarına yatan modem çalışmaya başlar...

Ne diyordum? Avea modem kurulamıyor.

Merak etmeyin Youtube'deki videolara kadar izledim. 

Kutupların yakınlarında kullandığım modemi (vın, jetmodem neyse) takıp, sim kartı taktım, yine yemedi çünkü Avea bağlantı yönetememecisi sadece Zte istiyor. Bendekiler ise Huawei.. A evet ben bir şey yaptım. Desktop'da wireless connectionı (kablosuz bağlantı) "disable" ettim. Ondan olabilir mi? Yok bence havaların sıcak ve nemli geçmesindendir? Bu da Türkcell'in sıcak ve nemli ülkede Sim kartımın çalışmamasına getirdiği açıklamaydı. O ülkedeki diğer Sim kartları nasıl çalışıyor? Neyse o da başka bir hikaye.

eryilmaz
03-09-2014, 14:30   |  #2  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 2
53 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2014

Merhaba,

Kurulum işlemi tekrar tekrar denendi.

Sim kartını cep telefonuna taktım ve gördüm ki, Avea'nın sinyal seviyesi bulunduğum odada çok çok düşük. Başka odada ise yok. Balkonda var :)  Laptop geldiğinde kurulumu deneyip sonucunu yazarım.