Kullanıcı:
Parola:
Tüm Forumlar Sıkça Sorulan Sorular Parola Hatırlat Kayıt Olun!

Seçenekler
Paylaş

Bilgisayar kasasından gelen sesler

Yeni Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink28 Oca 2012  20:10

Merhaba arkadaşlar, bilgisayarımda şöyle bir sorun var; Öncelikle bilgisayar Windows XP. Birazdan özelliklerini sizlere yazacağım. Yaklaşık 6 ay önce bilgisayarım formattan geldiğinde bir haller oldu. Bilgisayarımı bakım yapan kişi kasanın çok fazla ısındığını söyledi ve kasanın bir yanını açtık ve şu an kasada 2 tane fan var. Şu an kış mevsimindeyiz kasanın ısınması mümkün değil. Fakat son günlerde bilgisayarımdan bir oyun sildim, şimdi tekrar yüklemek istiyorum ama nafile. CD'yi taktığımda kasadan; ''dın dın dın,dın dın'' şeklinde bir ses geliyor ve bu ses normalde 5 dakikada bir yaparken; CD'yi taktığımda dakika başına 6 kere falan tekrarlıyordur. Sesin kasanın neresinden geldiğini bilemiyorum arkadaşlar. Bu ses daha da arttığında bilgisayar kendini yeniden başlatıyor ve çoğu kez yaptığım işlem yarım kalıyor. Bilgisayar kendini yeniden başlatırken ekrana ''Windows Disk Doğrulama'' diye birşey çıkıyor. İnşallah yardımcı olabilirsiniz arkadaşlar, yorumlarınızı bekliyorum..

Sistem Özellikleri
Sistem:
Microsoft Windows XP Proffesional
Versiyon 2010 V2
Service Pack 3
1,50 GB Ram

İletişim için:Facebook Hesabım
En üste gitBu mesajı bildir

Yeni Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink30 Oca 2012  12:17

Cevap yokmu arkadaşlar?
En üste git

Yeni Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink30 Oca 2012  20:47

sana yapilacaklarini söyleyim eğer aynisini yaparsan sorun düzelecektir..

1- bilgisayarını kapat kasasindan 2 tane fan oldugunu söylemiştin fanlarini güzel bir temizle hafif nadir şekilde temizleyeceksin.. muhtemelen 2 fanlardan biri güç kaynagi digeri ise sogutmali fandir..
2- temizlik bittikten sonra Bilgisayarıma tikliyorsun C üstüne sag tiklayip özelliklere geliyorsun özelliklerden araçlara gel birleştir yapacaksın.
3- birleştirme bittikten sonra Denetleme var denetlemeyi yapacaksın denetleme geldiginde iki şık isaretlerini tıklamayi unutma.

en sonunda bilgisayarini kapatip tekrar acicaksin cdlerini caliştir eğer olmazsa isletim gücü zayiftir o yüzden SES yapiyodur.
En üste git

Yeni Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink30 Oca 2012  21:41

Tamam arkadaşım cevap verdiğin çok teşekkür ederim.
En üste git

Yeni Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink03 Şub 2012  12:30

Arkadaşım, fanları temizledim sorun biraz yarıya indi gibi. Ama CD'yi taktığımda rar dosyasını çıkartırken 'okuma hatası' veriyor. Bu CD'den kaynaklanan birşey mi yoksa bilgisayardan mı?
En üste git

Yeni Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink09 Şub 2012  10:41

cd okuyucunda sıkıntı var ömrü bitiyor. fazla bişey değil 35-40 tl
En üste git

İlgili Konular

Konu Başlığı Gönderen Yanıt Son Mesaj
 bilgisayar kasasından gelen sesHPQ-User 3 18 May 2008  23:16
 Bilgisayardan gelen garip seslerHPQ-User 4 27 Oca 2010  08:39
 Bilgisayardan gelen garip seslerHPQ-User 3 28 Oca 2010  16:06
 bilgisayar kasasından çok yüksek sesHPQ-User 1 27 Mar 2011  15:54
 Bilgisayar açılırken gelen Siyah Ekran!thermalshock 2 18 Ağu 2010  14:21
Bu sayfa 0,66 saniye içinde hazırlandı.

Cep telefonları | Ekran kartları | Masaüstü | Notebook | Ses kartları | Webcam | Klavye & Fare | Yazıcılar | Tablet Ev Sineması
Mp3 Player | Usb Bellekler | Video kameralar | Fotoğraf Makinesi | Taşınabilir diskler | LED & LCD Tv | Monitörler | OEM | PDA
Navigasyon | Oyun Konsolu