- Alıntı: Hayalet 2628.01.2012 15:52:43

Everest olsun,speedfan olsun bu tür programlara çok fazla güvenmeyin.Benim masaüstünüde alalı daha 2 hafta oldu.Everest programı anakart sıcaklığını devamlı 65C olarak gösteriyordu.Bu sıcaklık hele daha bu mevsimde anakart için oldukça fazladır.Fakat derece hiç değişmiyordu bu nedenle fazla önemsemedim.Dün anakart cd sinden fan hızları ve sıcaklıkla ilgili bir program kurdum.Bu program doğrudan chipsetle bağlantılı ve fan hız ayarlarını bile yababiliyorsunuz.ayrıca anakart ısısıda 32 c olarak gözüküyor ki doğru olan ölçüm bu.Kısaca bu tür programlar çok sağlıklı ölçüm yapamıyor,eğer anakart cd niz varsa mutlaka buna benzer bir programcık da vardır,buradan daha sağlıklı ölçümlere ulaşabilirsiniz.Yoksa da bios üzerinde gerçek algılayıcı sonuçları vardır en sağlıklısını oradan görebilirsiniz.
Şu ihtimalde olabilir everestte sadece GPU fanı gözüküyor,işlemci fanını görememiş.Yani işlemci fanı hiç çalışmıyorda olabilir çünkü ısı değerleri laptop için bile oldukça yüksek.Arkadaşların dediği gibi bir temizlik ve fan kontrolu yapılması faydalıdır.
Bilgisayardan neredeyse hiç fan sesi gelmiyor. Garantisi dolmuş sanırım bilgisayarın. Herhangi bir bilgisayarcıya götürsem bu dediklerinizi yapabilirler mi? Kendim açmaya çekiniyorum, sonradan toplamak sorun olabilir.