Kullanıcı:
Parola:
Tüm Forumlar Sıkça Sorulan Sorular Parola Hatırlat Kayıt Olun!

Seçenekler
Paylaş

bilgisayarım çok ısınıyor. fan çalışma yüzdesi %30

Yeni Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink28 Oca 2012  17:27

Alıntı: Hayalet 2628.01.2012 15:52:43Alıntı yapılan Mesaja git
Everest olsun,speedfan olsun bu tür programlara çok fazla güvenmeyin.Benim masaüstünüde alalı daha 2 hafta oldu.Everest programı anakart sıcaklığını devamlı 65C olarak gösteriyordu.Bu sıcaklık hele daha bu mevsimde anakart için oldukça fazladır.Fakat derece hiç değişmiyordu bu nedenle fazla önemsemedim.Dün anakart cd sinden fan hızları ve sıcaklıkla ilgili bir program kurdum.Bu program doğrudan chipsetle bağlantılı ve fan hız ayarlarını bile yababiliyorsunuz.ayrıca anakart ısısıda 32 c olarak gözüküyor ki doğru olan ölçüm bu.Kısaca bu tür programlar çok sağlıklı ölçüm yapamıyor,eğer anakart cd niz varsa mutlaka buna benzer bir programcık da vardır,buradan daha sağlıklı ölçümlere ulaşabilirsiniz.Yoksa da bios üzerinde gerçek algılayıcı sonuçları vardır en sağlıklısını oradan görebilirsiniz.
Şu ihtimalde olabilir everestte sadece GPU fanı gözüküyor,işlemci fanını görememiş.Yani işlemci fanı hiç çalışmıyorda olabilir çünkü ısı değerleri laptop için bile oldukça yüksek.Arkadaşların dediği gibi bir temizlik ve fan kontrolu yapılması faydalıdır.

Bilgisayardan neredeyse hiç fan sesi gelmiyor. Garantisi dolmuş sanırım bilgisayarın. Herhangi bir bilgisayarcıya götürsem bu dediklerinizi yapabilirler mi? Kendim açmaya çekiniyorum, sonradan toplamak sorun olabilir.
En üste git

Üye

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink28 Oca 2012  18:24

Bilgisayarcıya götürüp temizlettir. Fanına falan da baksınlar.

En üste git

Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink30 Oca 2012  11:22

ekran kartınıda işlemciyide temizle hwmonitor var onu indir o güzel bi program genelde doğru gösteriyo veya garantisi bitmesin diyorsan götür yetkili servis'e temizlettir olmassa birinden ödünç bi fan al pc'n için(belki fan'ın düzgün çalışmıyordur ondan)olmassada garantiye ver çok ısınıyor diye
En üste git

Yeni Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink31 Oca 2012  01:06

Bilgisayarın garantisi bitmiş malesef. Bu sabah bilgisayarın fan deliğine elektirikli süpürgeyi soktum :D Sonra bilgisayarı açtım ve oyuna girdim. İlk defa fan sesi duydum bilgisayardan. Ama 1 dakikadan az sürdü çalışması. Artık kesin kanaat getirdim tozdan dolayı çalışmıyor fan. Bilgisayarcıya götürüp temizlettirmeyi düşünüyorum.
En üste git

İlgili Konular

Konu Başlığı Gönderen Yanıt Son Mesaj
 Cepte ''alo'' yüzde 30 ucuzluyortolter 2 13 Nis 2009  20:22
 WiFi bağlantıları yüzde 30 daha yavaş!CHIP Online 1 11 Tem 2011  11:49
 Firefox 9, yüzde 30 daha hızlı olacak!CHIP Online 0 05 Eyl 2011  13:30
 fan cok ama cok calısıyor cokta ısınıyorHPQ-User 4 06 Eyl 2011  12:57
 Bilgisayarım çok yavaş ve çok ısınıyorHPQ-User 4 02 Tem 2011  17:55
Bu sayfa 0,41 saniye içinde hazırlandı.

Cep telefonları | Ekran kartları | Masaüstü | Notebook | Ses kartları | Webcam | Klavye & Fare | Yazıcılar | Tablet Ev Sineması
Mp3 Player | Usb Bellekler | Video kameralar | Fotoğraf Makinesi | Taşınabilir diskler | LED & LCD Tv | Monitörler | OEM | PDA
Navigasyon | Oyun Konsolu