BTK'dan "yasak kelimeler" açıklaması!

CHIP Online
28-04-2011, 19:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Dün  yayınladığımız "internetin yasaklı kelimeleri" haberine BTK'dan açıklama geldi. İçeride...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/btk- ... iklamasi_26657.html

Resimlerle: İnterneti hayatımıza sokan 10 isim...

Dün burada yayınladığımız haberde, BTK tarafından hizmet sağlayıcılara gönderilen ve alan adlarında kullanımı yasaklanan kelimeleri içeren tabliği sizlerle paylaşmıştık. İçerisinde bir çok "ilginçlik" barındıran bu tebliğle ilgili, BTK'dan resmi bir yazılı açıklama geldi.

BTK, açıklamasında sakıncalı kelimelerle ilgili bir yasaklama olmadığını, tebliğin hizmet sağlayıcılara bilgi amaçlı gönderildiğini söyledi.

Açıklamada, bazı alan adları ve bu alan adını taşıyan sitelerin içeriği hakkında vatandaşlardan çok sayıda şikayet alındığı, tebliğin de bu konuda önlem alınmasını sağlamak amacıyla gönderildiği söyleniyor. Açıklamada şöyle deniyor: "5651 sayılı yasa kapsamında yer sağlayıcılara 1 numaralı anahtar kelime grubunun geçtiği alan adlarının barındırılmaması, 2 numaralı anahtar kelime grubunun alan adından ve 3 numaralı anahtar kelime grubunun ise içerikten kontrol edilerek gerekli önlemlerin alınması amacıyla gerçekleştirilen bildirimden ibarettir."

Kısacası bu yeni açıklamaya göre işin içinde bir yasak yok; bu kelimeleri içeren alan adlarının sıkı bir biçimde kontrol edilmesi gerekliliği var. Ama ilk gruptaki kelimeler için açıklamada halen "bu alan adlarının barındırılmaması" ibaresi geçiyor. Bunun anlamını çözmek ise biraz da sizin hayal gücünüze kalıyor.

Açıklamanın tam metnini haberimizin ikinci sayfasında bulabilirsiniz...

Tüm konu: BTK'dan "yasak kelimeler" açıklaması!

Resimlerle: İnterneti hayatımıza sokan 10 isim...


Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Açıklama sizi tatmin etti mi?