Kullanıcı:
Parola:
Tüm Forumlar Sıkça Sorulan Sorular Parola Hatırlat Kayıt Olun!

Seçenekler
Paylaş

Bütün Windows sürümleri hızlansın!

www.chip.com.tr

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink01 Eki 2009  00:45

Windows'unuz hızlı açılsın, hızlı çalışsın! Basit yöntemlerle ve bütün Windows sürümleri için...

Okumak için: http://www.chip.com.tr/konu/butu ... izlansin_15090.html

Resimlerle: Sistem belleğini rahatlatmanın 8 basit yolu

Bilgisayarınızı açtığınızda Windows yüklenmek bilmiyorsa, tam çalışırken birdenbire yavaşlayıp, iş göremez hale geliyorsa, kısacası Windows'unuzun performansından memnun değilseniz format atmanıza gerrek kalmayabilir. Oldukça basit bir şekilde ve çok kısa sürede sisteminizde büyük bir doping etkisi yaratabilirsiniz.

Bu rehberimizde hangi Windows işletim sistemini kullanırsanız kullanın, bilgisayarınızın performansını arttırmanızı sağlayacak teknikleri sizinle paylaşıyoruz...

Bütün Windowslar...
İş Windows'un performansını arttırmaya gelince, işlemci yükünü azaltacak ve Windows 7, Windows Vista ve Windows XP'yi hızlandıracak birkaç teknik var. İşletim sistemleri arasında küçük farklar olsa da makalemizi okuduktan ve biraz da sisteminizi kurcaladıktan sonra çözemeyeceğiniz bir şey yok.

Windows ile birlikte otomatik olarak yüklenen uygulamalar uzun yükleme sürelerinin başlıca suçlusu. Gereksiz bellek kullanımı ve genel performans düşüşüne sebep olan bu durumu ortadan kaldırmak mümkün. Kullanımdan kaldırmasanız bile kontrolü ele alarak bilgisayarınızı hızlandırabilirsiniz.

Ancak unutmamanız gereken şey, dikkatsizlik etmeniz veya gerekli uygulamaları kaldırmanız, iptal etmeniz durumunda ,sisteminizde sorun yaşayabileceğiniz gerçeğidir. Bilgisayarınızın ayarlarını değiştirirken her zaman böyle bir ihtimal olduğunu göz ardı etmeyin. Bu işlemler aslında kolaydır ve biraz dikkatli olmak sizi büyük baş ağrılarından kurtarır.

Tüm konu: Bütün Windows sürümleri hızlansın!

Resimlerle: Sistem belleğini rahatlatmanın 8 basit yolu

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Gereksiz sistem uygulamalarını kapatıyor musunuz?

En üste gitBu mesajı bildir

Denetmen
REP: 533, 3,59

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink01 Eki 2009  00:55

kapatmıyorum...

sistemim sağlıklı olması için bir kaç bişeyler yapıyorumda , o kadar incelemeye detaya girmeye gerek duymuyorum..alırsın 2gb ram..hiçbirine gerek duymazsın..
Dünyada ki insanlar 3 grupturlar.
Bir şeyi ortaya çıkartan ve yapan küçük seçkin bir grup. Bir şeyin yapılmasını seyreden büyükçe bir grup ve neyin olup bittiğini bilmeyen bilmeden yaşayan büyük bir kalabalık
En üste git

Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink01 Eki 2009  17:37

Bazılarını kapatmak (özellikle de servisleri) çok işe yarayabilir ama tabii ki alırsın 4 gb ram keyfine bakarsın. Bu kadar da basit olabiliyor.
En üste git

Denetmen
REP: 88, 3,86

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink03 Eki 2009  18:30

Evet kapatıyorum. 2 GB RAM'le olacak iş değil bu sadece. Ben 2 GB'lık RAM kullanıyorum, ama yine de halen kimi takılmalar ve yavaşlıklar olabiliyor.

En üste git

İlgili Konular

Konu Başlığı Gönderen Yanıt Son Mesaj
 Bütün Sürümleri İçeren Windows 7 DVD'si Oluşturmaknonpasaran 10 02 Haz 2011  12:26
 Microsoft: Windows 7 sürümleri açıklandıCHIP Online 6 04 Şub 2009  18:40
 Windows 7 ve Server sürümleriPcMaKeR 1 13 Oca 2009  14:55
 internet dolaşan windows 7 sürümlericamelot 2 23 Tem 2009  18:22
 Windows 7 sürümlericamelot 3 10 Eyl 2009  12:33
Bu sayfa 1,02 saniye içinde hazırlandı.

Cep telefonları | Ekran kartları | Masaüstü | Notebook | Ses kartları | Webcam | Klavye & Fare | Yazıcılar | Tablet Ev Sineması
Mp3 Player | Usb Bellekler | Video kameralar | Fotoğraf Makinesi | Taşınabilir diskler | LED & LCD Tv | Monitörler | OEM | PDA
Navigasyon | Oyun Konsolu