Cep telefonuyla tahlil ve teşhis artık mümkün

CHIP Online
28-12-2010, 12:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Teknoloji hayatımızın her yönünde yaşam kalitemizi artırmak için çalışıyor. Sağlık alanına yansıması da bir başka oluyor...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/cep- ... k-mumkun_24360.html

Kaliforniya Üniversitesi (University of California Los Angeles / UCLA ) ve aynı üniversiteden bioteknoloji ve nanoteknoloji alanındaki çalışmalarıyla fark yaratan Dr. Aydoğan Özcan'ın sağlıkta yeni bir dönem başlatan çalışması, Avea'nın ortaklığı ve katkılarıyla Mobil Tahlil Projesi olarak hayat buluyor.  

Mobil Tahlil Projesi, yakın bir gelecekte zamandan ve büyük yatırımlardan tasarruf edilerek, kan sayımı gibi tahliller ile sıtma, AIDS, tüberküloz vb. hastalıklara cep telefonu kullanılarak uzaktan tanı ve teşhis konulmasını mümkün kılacak.

Türkiye'nin Ar-Ge Merkezi belgesine sahip ilk ve tek operatörü olan Avea, mobil teknolojinin hayatın her alanına katkı sağlayacak şekilde yayılması amacıyla çalışmalarına devam ediyor. Bu vizyonla Avea, dünyanın önde gelen üniversitelerden Kaliforniya Üniversitesi'nin yürüttüğü uzaktan teşhis sağlamaya olanak tanıyan bilimsel çalışmalarını mobil iletişimin sunduğu imkânlarla zenginleştiriyor. Sağlık alanında bir devrim niteliği taşıyan ve Mobil Tahlil Projesi adıyla Ar-Ge çalışmaları devam eden proje tamamlandığında, cep telefonu aracılığıyla bazı hastalıkların tetkiki için tahlil yapılabilecek, sonuçlar mobil iletişim yoluyla sağlık merkezlerine anında iletilebilecek.

Tüm konu: Cep telefonuyla tahlil ve teşhis artık mümkün

İzleyin: Teknoloji hayal gücünün emrinde


Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Teknoloji hayatımızın başka hangi yönlerinde yaşam kalitemizi artırabilir?   

Rlsr
28-12-2010, 15:12   |  #2  
Rlsr avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
235 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2010

Bu da uzun bir süredir vardı sonunda birileri tekrar el attı demek. . Güzel bi haber gerçekten. . .