Kullanıcı:
Parola:
Tüm Forumlar Sıkça Sorulan Sorular Parola Hatırlat Kayıt Olun!

Seçenekler
Paylaş

Chrome OS: Deneme sırası şimdi sizde!

www.chip.com.tr

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink23 Kas 2009  11:15

Google'ın işletim sistemi Chrome OS'un tadına bakma sırası artık sizde: İndirin, deneyin!

Okumak için: http://www.chip.com.tr/konu/chro ... di-sizde_16567.html

Resimlerle: İşte Chrome OS'tan ilk gerçek ekran görüntüleri

Google her kadar netbook işletim sisteminin beta sürümünü 2010'un sonunda yayımlamak istese de açık kaynak kodu sayesinde daha şimdiden sanal makinelerde kullanılabilecek bir imajı mevcut.

İmajı legal olarak download.chip.eu/tr platformumuzdan indirebilirsiniz. İşletim sistemi VMware disk formatında sunuluyor ve VirtualBox gibi diğer sanallaştırma çözümleriyle beraber de kullanılabiliyor. VirtualBox'ta yapılandırma ayarlarında işletim sistemi olarak "Linux", sürüm olarak "Ubuntu"yu seçmeniz gerekiyor.

Ayrıca VirtualBox'ta yeni bir sanal sabit disk oluşturmuyorsunuz; bunun yerine "mevcut sabit disk dosyası kullan" seçeneğini işaretlemelisiniz. Sonrasında indireceğiniz arşivin içerisinden çıkaracağınız dosyanın yerini programa göstermeniz yeterli.

Tüm konu: Chrome OS: Deneme sırası şimdi sizde!

İzleyin: Ve Chrome OS ortaya çıktı!

Resimlerle: İşte Chrome OS'tan ilk gerçek ekran görüntüleri

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Chrome OS'u denediniz mi? İlk izlenimlerinizi bizimle paylaşın.

En üste gitBu mesajı bildir

Yeni Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink23 Kas 2009  15:01

Merhaba arkadaşlar. Chrome OS' un HDD kalıbını indirdim ve VirtualBox'ta açtım. Kullanıcı adı ve parola sayfası geliyor. Kullandığım Google hesabıyla giriş yapmaya çalışıyorum ama hiç bir işlem yapmadan kullanıcı adı ve şifre sayfası tekrar geliyor. Klavyeden oluşabilecek bir problem mi diye baktım (noktanın yerinin değişik olması gibi) ama girdiğim bilgilerden kesinlikle eminim. Problem ne olabilir acaba?
En üste git

Üye

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink23 Kas 2009  17:48

İndiriyorum deniyeceğim.

En üste git

Yeni Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink24 Kas 2009  13:40

selam arkadaşlar bende  bi merak içinde virtual box'u kurdum açılmıyor hata nesajı veriyor. indirdim 200 küsür mb birşeydi o şekilde  virtual box görmiyor iso formatı istiyor tüm dosyalar  seçenegiyle  gösterttim virtual box a  bu seferde "no bootable medium format! system halted"  diye  hata verdi bende indirdigimde bz2 formatındaydı çıkarttım .vmdk formatında birşey çıktı 729 mb boyutunda onu gösterttim aynı hatayı veriyor  çalışmıyor. yardımcı olabilirmisiniz ???
not: virtual boxun en güncel sürümüne güncelledim, işletim isitemi win 7 ulitmate  ,AMD phenom X3 işlemci 2 gb ram sistemim yeterli ve güncel !!
En üste git

Üye

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink25 Kas 2009  01:25

Alıntı: selimreis23.11.2009 15:01:01Alıntı yapılan Mesaja git
Merhaba arkadaşlar. Chrome OS' un HDD kalıbını indirdim ve VirtualBox'ta açtım. Kullanıcı adı ve parola sayfası geliyor. Kullandığım Google hesabıyla giriş yapmaya çalışıyorum ama hiç bir işlem yapmadan kullanıcı adı ve şifre sayfası tekrar geliyor. Klavyeden oluşabilecek bir problem mi diye baktım (noktanın yerinin değişik olması gibi) ama girdiğim bilgilerden kesinlikle eminim. Problem ne olabilir acaba?

giriş yapmak isteyince girişin alt tarafında
network not connected......
yazıyor ise firewall kullanıyorsan Virtualbox ı engelliyordur ya da internet bağlantın yokturdur
Güncelleme: bycentrino (25 Kas 2009 01:30)

En üste git

Üye

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink25 Kas 2009  01:27

Alıntı: militan0424.11.2009 13:40:22Alıntı yapılan Mesaja git
selam arkadaşlar bende  bi merak içinde virtual box'u kurdum açılmıyor hata nesajı veriyor. indirdim 200 küsür mb birşeydi o şekilde  virtual box görmiyor iso formatı istiyor tüm dosyalar  seçenegiyle  gösterttim virtual box a  bu seferde "no bootable medium format! system halted"  diye  hata verdi bende indirdigimde bz2 formatındaydı çıkarttım .vmdk formatında birşey çıktı 729 mb boyutunda onu gösterttim aynı hatayı veriyor  çalışmıyor. yardımcı olabilirmisiniz ???
not: virtual boxun en güncel sürümüne güncelledim, işletim isitemi win 7 ulitmate  ,AMD phenom X3 işlemci 2 gb ram sistemim yeterli ve güncel !!

Virtualbox a   ".vmdk" uzantılı dosyayı HDD(SabitDisk) olarak göstereceksin

En üste git

Üye

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink25 Kas 2009  01:39

En üste git

Üye

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink25 Kas 2009  02:12

Denemek istiyorum ama karmaşık göründü bana. Daha önce hiç sanal işletim sistemi kurmamıştım. Chip Online bunun için adım adım bir galeri hazırlarsa güzel olur.
En üste git

Üye

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink26 Kas 2009  15:13

inmiyor bugün indirmeye baktığımda hatalı yaziyordu şimdi hiç inmiyor Beğenmedim
En üste git

Üye

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink26 Kas 2009  17:49

Hızlı mı bari ?
Farklı pencereden bak istiyorsan PC'ne -->" HERKESİ BEKLİYORUM  BLOGUMA"
[url=facebook.com/hasancep]facebook.com/hasancep[/url]
En üste git

Üye

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink26 Kas 2009  19:21

kalıp wmvare için yapılmış siz virtual box da çalıştırıyorsunuz ben wmvare de çalıştıramadım Şaşkın
En üste git

İlgili Konular

Konu Başlığı Gönderen Yanıt Son Mesaj
 Google Wave'i deneme sırası sizde!CHIP Online 2 15 Eki 2009  06:09
 Şov sırası şimdi de Chrome'da!CHIP Online 0 21 Şub 2011  11:15
 Bu Chrome OS başka Chrome OS!CHIP Online 0 30 Eki 2009  16:45
 Chrome OS'da Chrome tarayıcıdan görüntülerCHIP Online 5 18 Eki 2009  11:22
 Microsoft'a saldırma sırası şimdi Firefox'ta!CHIP Online 6 25 Ağu 2009  02:24
Bu sayfa 1,64 saniye içinde hazırlandı.

Cep telefonları | Ekran kartları | Masaüstü | Notebook | Ses kartları | Webcam | Klavye & Fare | Yazıcılar | Tablet Ev Sineması
Mp3 Player | Usb Bellekler | Video kameralar | Fotoğraf Makinesi | Taşınabilir diskler | LED & LCD Tv | Monitörler | OEM | PDA
Navigasyon | Oyun Konsolu