CHIP Forum
Haber
İnceleme
Makale
CHIP TV
Galeri
Kategoriler
Forum
Canlı Yayın
Konu Seçenekleri

CPU %100 çalışıyor

Yeni Üye
UID
35392
Mesaj
36
Kayıt
16 Eyl 2006

Kişisel Sayfası
Engelle

09 Eyl 2009 04:51     #1
İnternette misal myneti açınca işlemci kullanımı %100 lere çıkıyor. Daha bilgisayara yeni format attım virüs olması ihtimali yok. İşlemci ısısı 45 derece ısınma problemi de yok anakart sıcaklığı 34 derece onda da bir problem yok. Sizce sorun ne olabilir çok ince bi çizgideyim kafayı yiyecem Deli
 
Sistem özelliklerini de yazayım ;
- Intel Pentium 4, 2400 MHz (18 x 133)
- Anakart Asus P4P800-X  (4 PCI, 1 AGP, 4 DDR DIMM, Audio, LAN)
- Anakart Çipseti Intel Springdale i865PE
- Görüntü Bağdaştırıcısı RADEON 9250  (256 MB)
- Disk Sürücüsü Maxtor 6E040L0  (40 GB, 7200 RPM, Ultra-ATA/133)
- 512 mb Samsung DDR 400 ram
 
Bildir
Teşekkür et Yanıtla Alıntıla
Üye
UID
148716
Mesaj
413
Kayıt
08 Eyl 2009

Kişisel Sayfası
Engelle

09 Eyl 2009 08:29     #2
görev yöneticisini açıp hangi uygulamanın ne kadar cpu kullandığını görebilirsiniz?
 
Bildir Teşekkür et Yanıtla Alıntıla
Üye
UID
109198
Mesaj
147
Kayıt
07 Şub 2009

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası
Engelle

09 Eyl 2009 10:24     #3
kaankar 09 Eyl 2009 08:29
görev yöneticisini açıp hangi uygulamanın ne kadar cpu kullandığını görebilirsiniz?
Evet.Hangi işlemse internetten yaralı mı zararlı mı araştır.
 
Bildir Teşekkür et Yanıtla Alıntıla
Üye
UID
77276
Mesaj
924
Kayıt
24 Haz 2008

Kişisel Sayfası
Engelle

09 Eyl 2009 10:58     #4
sistemde virüs yada sistemi zorlayan yani çakışan bir program var driver da olabilir bunu tespit etmek lazım ama arka plan daçalışan bşir virüs olma ihtimali yüksek
 
Bildir Teşekkür et Yanıtla Alıntıla
Üye
UID
98467
Mesaj
174
Kayıt
25 Kas 2008

Kişisel Sayfası
Engelle

09 Eyl 2009 12:18     #5
aynı sorun bende de oluyordu arkadaşım iş yerindeki bilgisayarda görev yöneticisi işlemler menüsüne geliyordm be hangi program daha cok işlemciyi sömürüyor görüyordum bende genelde svchost.exe bunlardan biri %99 larda kullanıyordu tabi formattan önce bunu kapattıkdan sonra işlemci normal seyrine dönüyordu önceleri korkuyordum sisteme zarar verirmi acaba onu kapatrsam diye ama sonralarda hep kapattım çözüm pcye iyi bir format cek f disk yani :) sağı solu sil :D ardından tekrar sağlam bi sistem kur en ince ayrıntısına kadar inceleyerek kur ki problem olmasın ben bunu yaptım ve sağlam şuan o sorun gitti şükür :)
 
Bildir Teşekkür et Yanıtla Alıntıla
Yeni Üye
UID
35392
Mesaj
36
Kayıt
16 Eyl 2006

Kişisel Sayfası
Engelle

09 Eyl 2009 14:01     #6
Arkadaşlar zaten yazdım virüs olma ihtimali yok diye. Ben de virüsten şüphelenip format attım bilgisayara işin içinden çıkamayınca buraya yazdım. Görev yöneticisinden bakın demişsiniz zaten sorunu yazarken demişim ki internette mesela myneti açınca işlemci kullanımı %100 oluyor. Demek ki işlemciyi sömüren internet explorer mış.
 
Bildir Teşekkür et Yanıtla Alıntıla
Üye
UID
129167
Mesaj
53
Kayıt
12 Nis 2009

Kişisel Sayfası
Engelle

09 Eyl 2009 15:22     #7
yalnız bazı virüsler format atsan da geçmiyor, hiç ummadığın yerlerden, arşivinin içinden, her şeyi geçtim format attığında bazıları ramin içine girip sonra tekrar harddiskin içine girebiliyor. dabbe gibi bir şey..

görev yöneticisini aç, eğer ki "İexplorer" birden fazla ve işlemciden aşırı yiyorsa, virüstür. senin internet explorer sandığın şey virüstür yani dediğim gibiyse. virüs kendini iexplorer gibi gösteriyor çünkü. ama eski bir virüstü bu ya, nod32 falan kur geçer.
 
Bildir Teşekkür et Yanıtla Alıntıla
Yeni Üye
UID
35392
Mesaj
36
Kayıt
16 Eyl 2006

Kişisel Sayfası
Engelle

09 Eyl 2009 15:40     #8
Tamam doğru söylüyoaun da ramleri çıkarttım yeniden taktım zaten şimdi bi güncel antivirüsle taratacam. Ben sistemimde anakartı değiştirdim sorun ondan sonra başladı hatta sorunu harddiskte sanıp (çünkü PC bazen de reset atıyor) harddiski bile değiştirdim aynı virüs 2 farklı harddiskte de olmaz diye düşünüyorum ama yine de bi taratacam PC yi. Anakartın sürücülerini yüklerken bi sorun olmuş olabilir mi ? Asusun resmi sitesinden indirdim acaba bios update sorunu çözer mi ?
 
Bildir Teşekkür et Yanıtla Alıntıla
Üye
UID
129167
Mesaj
53
Kayıt
12 Nis 2009

Kişisel Sayfası
Engelle

09 Eyl 2009 22:01     #9
dreamth 09 Eyl 2009 15:40
Tamam doğru söylüyoaun da ramleri çıkarttım yeniden taktım zaten şimdi bi güncel antivirüsle taratacam. Ben sistemimde anakartı değiştirdim sorun ondan sonra başladı hatta sorunu harddiskte sanıp (çünkü PC bazen de reset atıyor) harddiski bile değiştirdim aynı virüs 2 farklı harddiskte de olmaz diye düşünüyorum ama yine de bi taratacam PC yi. Anakartın sürücülerini yüklerken bi sorun olmuş olabilir mi ? Asusun resmi sitesinden indirdim acaba bios update sorunu çözer mi ?
hocam birinci mesajda yazmamışsınki anakartı değiştirdikten sonra oldu diye..

eğer anakartın işlemcini desteklemiyorsa, ya da desteklemesi için biosunu update etmen gerekiyor ve sen de updatelememişsen işlemci saçma sapan sapıtabiliyor.. bence asus'un web sayfasına gir orda cpu support diye bir başlık olacak, anakartının modelini girip bak. işlemcini bulduğunda tam karşısında da desteklediği bios sürümü yazacaktır. kötü ihtimalse, anakartının işlemcini hiç desteklememesi.
 
Bildir Teşekkür et Yanıtla Alıntıla
Yeni Üye
UID
226044
Mesaj
1
Kayıt
26 Eki 2011

Kişisel Sayfası
Engelle

26 Eki 2011 22:37     #10
Eğer nod 32 kullanıyorsanız başlangıç taramasını kapatın. İşe yarıyor
 
Bildir Teşekkür et Yanıtla Alıntıla