Üye | 22 Oca 2012 20:09
Dünyanın en popüler dosya paylaşım portallarından biri olan Megaupload kapatıldı. Sitenin kurucusu ve bir kısım çalışanları; müzik ve film gibi milyonlarca içeriğin illegal bir şekilde paylaşılmasından suçlanıyor. ABD Adalet Bakanlığı, megaupload sitesinin "ülke tarihindeki en büyük telif hakkı suçundan birini oluşturduğu" açıklamasını yaptı. Megaupload'ın telif hakkı sahiplerini 500 milyon dolarlık bir zarara uğrattığı sanılıyor.
DEV SİTE EKRAN KARARTTI Wikipedia'nın Çarşamba günü SOPA ve PIPA için 24 saat süresince ekran karartma kararı almasının ardından Megaupload'ın kapatılması, ABD hükümetinden gelen bir misilleme olarak yorumlandı.
Megaupload'ın kapatılmasının ardından çeşitli şirketlere saldırılar düzenleyen ve dünyanın dört bir yanından destekçisi olan Anonymous isimli hacker grubu ise ABD Adalet Bakanlığı ve Universal Music Group şirketinin de aralarında bulunduğu bir kısım devlet kurumlarının internet sayfalarına saldırılar düzenledi.
Wikipedia'nın kurucusu Jimmy Wales, Çarşamba günü gerçekleşen protestonun ardından 162 milyon kişinin kendilerini desteklediğini açıklarken, kendilerini destekleyen senatör sayısının da 4'ten 35'e yükseldiğini kaydetti.
Megaupload'ın kapatılmasıyla birlikte Rapidshare gibi diğer paylaşım portallarının durumu da belirsizliğini koruyor. Her ne kadar illegal dosya paylaşımına aracılık etseler de, aylık ücretini ödeyerek bu portallardaki hesabını kullananlar da var ve bu sitelerin kapatılması demek birçok kullanıcının da mağdur olması anlamına gelecek. Güncelleme: Ozan Yılmaz (22 Oca 2012 20:11) |
| |
|
|
| |
|
|
| |
|
|
| |
Üye - Mesaj
- 3637
Blog Sayfası Kişisel Sayfası
| 23 Oca 2012 02:33
Gerçekten üzüldüm desem yeridir premium üyeliğim vardı bitmesine 14 gün vardı bir gecede 17 gb dosya indirdiğim günlerim olmuştu.... |
| |
Üye - Mesaj
- 117
| 23 Oca 2012 12:53
Zaten beklenirdi Dünyanı en iyi Upluoad sitelerinden birisi belki de en iyisiydi. Ama büyük şirketlerin şikayet etmesi sonucunda olmuş olabilir çünkü her türlü oyun , dvd vs gibi şeyler vardı tabi millet internetten indirmeyi tercih ediyor ve onlarında satışı azalıyor bu gözle bakarsak olaya bu yüzden kapanmış olabilir. |
| |
Üye - Mesaj
- 236
Kişisel Sayfası
| 23 Oca 2012 14:25
Bende sayfaya girdim neden açılmıyor diyordum.Bişi çıkıyordu unutum :P |
| |
Üye - Mesaj
- 117
| 23 Oca 2012 14:47
Şimdi öğrenmiş oldun. |
| |
|
|
| |
Üye - Mesaj
- 92
Kişisel Sayfası
| 23 Oca 2012 20:03
Gozdagi vermeye calisiyorlar.sonucun ne olacagi acik.dava edilen sirketler google, yahoo, facebook, twitter gibi internet devleri.megaupload i kapattiniz.google dunyanin en buyuk 25. sirketiydi en son.google plus ile sirketin hisse degerleri kayda deger bir sekilde artti.kapatabilir misiniz boyle buyuk bir sirketi?general motors batacak diye dunyada kriz olustu.google kapatilacak olursa yakin bir kriz olusur Edit: Son dakika haberi; ABD SOPA'yi askiya aldi  Güncelleme: BeAware (23 Oca 2012 20:22) |
| |
Üye - Mesaj
- 424
Kişisel Sayfası
| 23 Oca 2012 20:59
Olumsuzluklar her yerde aynı.Görüşlerimiz ve tüm yaşantımız aynı.Giydiğimiz kıyafet,aldığımız soluk,Yukarı bakıp bir şey hayal etmek,gülümsemek aynı.Aynı mekanlar,aynı suratlar,aynı karakterler,Aynı gurur tablosu hep aynı.Aynı politika,aynı savaş,aynı haksızlık,Başımızda duranlar malesef aynı.Aynı sis bulutu,aynı sıkkınlık,aynı caddeler,Aynı trafik,görüntü aynı.Elimden geldiğince değiştirmeye çalışsamda işe yaramıyor.Aynı dünyam imaj farklı.Aynı atmosfer,mevsimler aynı,aynamda salaş bir adam,tıpkısının aynı.
|
| |
Üye - Mesaj
- 117
| 23 Oca 2012 20:59
Bence de ama Google'yi kapatmaya kimsenin gücü yetmez. |
| |
Üye - Mesaj
- 117
| 23 Oca 2012 21:01
NiqhtBlue yani senin ne demek istediğini anlamadım ama zaten dedim Dünya'nı en iyi upload sitelerinden birisi belki de en iyisi o yüzden zenginliğe biraz normal bakalım. |
| |
Üye - Mesaj
- 424
Kişisel Sayfası
| 23 Oca 2012 21:04
- Alıntı: Ozan Yılmaz23.01.2012 21:01:45
 NiqhtBlue yani senin ne demek istediğini anlamadım ama zaten dedim Dünya'nı en iyi upload sitelerinden birisi belki de en iyisi o yüzden zenginliğe biraz normal bakalım.
İlgili haberin linkini verdim.Nesini anlamadın. Olumsuzluklar her yerde aynı.Görüşlerimiz ve tüm yaşantımız aynı.Giydiğimiz kıyafet,aldığımız soluk,Yukarı bakıp bir şey hayal etmek,gülümsemek aynı.Aynı mekanlar,aynı suratlar,aynı karakterler,Aynı gurur tablosu hep aynı.Aynı politika,aynı savaş,aynı haksızlık,Başımızda duranlar malesef aynı.Aynı sis bulutu,aynı sıkkınlık,aynı caddeler,Aynı trafik,görüntü aynı.Elimden geldiğince değiştirmeye çalışsamda işe yaramıyor.Aynı dünyam imaj farklı.Aynı atmosfer,mevsimler aynı,aynamda salaş bir adam,tıpkısının aynı.
|
| |
|
|
| |
Üye - Mesaj
- 117
| 23 Oca 2012 21:21
Yok bel ki bir şey demek istemişsindir diye nerden biliyim tek linki verince , olsun yine de saol haberleri inceliyorum zaten bununla ilgili. |
| |
|