Kullanıcı:
Parola:
Tüm Forumlar Sıkça Sorulan Sorular Parola Hatırlat Kayıt Olun!

Seçenekler
Paylaş

Dev Upload Sitesi Kapandı ! (Mega Upload)

Üye

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink22 Oca 2012  20:09

Dünyanın en popüler dosya paylaşım portallarından biri olan Megaupload kapatıldı. Sitenin kurucusu ve bir kısım çalışanları; müzik ve film gibi milyonlarca içeriğin illegal bir şekilde paylaşılmasından suçlanıyor. ABD Adalet Bakanlığı, megaupload sitesinin "ülke tarihindeki en büyük telif hakkı suçundan birini oluşturduğu" açıklamasını yaptı. Megaupload'ın telif hakkı sahiplerini 500 milyon dolarlık bir zarara uğrattığı sanılıyor.

DEV SİTE EKRAN KARARTTI
Wikipedia'nın Çarşamba günü SOPA ve PIPA için 24 saat süresince ekran karartma kararı almasının ardından Megaupload'ın kapatılması, ABD hükümetinden gelen bir misilleme olarak yorumlandı. 

Megaupload'ın kapatılmasının ardından çeşitli şirketlere saldırılar düzenleyen ve dünyanın dört bir yanından destekçisi olan Anonymous isimli hacker grubu ise ABD
 Adalet Bakanlığı ve Universal Music Group şirketinin de aralarında bulunduğu bir kısım devlet kurumlarının internet sayfalarına saldırılar düzenledi.

Wikipedia'nın kurucusu Jimmy Wales, Çarşamba günü gerçekleşen protestonun ardından 162 milyon kişinin kendilerini desteklediğini açıklarken, kendilerini destekleyen senatör sayısının da 4'ten 35'e yükseldiğini kaydetti.

Megaupload'ın kapatılmasıyla birlikte Rapidshare gibi diğer paylaşım portallarının durumu da belirsizliğini koruyor. Her ne kadar illegal dosya paylaşımına aracılık etseler de, aylık ücretini ödeyerek bu portallardaki hesabını kullananlar da var ve bu sitelerin kapatılması demek birçok kullanıcının da mağdur olması anlamına gelecek.
Güncelleme: Ozan Yılmaz (22 Oca 2012 20:11)
En üste gitBu mesajı bildir

Üye

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink23 Oca 2012  02:33

Gerçekten üzüldüm desem yeridir premium üyeliğim vardı bitmesine 14 gün vardı bir gecede 17 gb dosya indirdiğim günlerim olmuştu....

En üste git

Üye

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink23 Oca 2012  12:53

Zaten beklenirdi Dünyanı en iyi Upluoad sitelerinden birisi belki de en iyisiydi. Ama büyük şirketlerin şikayet etmesi sonucunda olmuş olabilir çünkü her türlü oyun , dvd vs gibi şeyler vardı tabi millet internetten indirmeyi tercih ediyor ve onlarında satışı azalıyor bu gözle bakarsak olaya bu yüzden kapanmış olabilir.
En üste git

Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink23 Oca 2012  14:25

Bende sayfaya girdim neden açılmıyor diyordum.Bişi çıkıyordu unutum :P
En üste git

Üye

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink23 Oca 2012  14:47

Şimdi öğrenmiş oldun.
En üste git

Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink23 Oca 2012  20:03

Gozdagi vermeye calisiyorlar.sonucun ne olacagi acik.dava edilen sirketler google, yahoo, facebook, twitter gibi internet devleri.megaupload i kapattiniz.google dunyanin en buyuk 25. sirketiydi en son.google plus ile sirketin hisse degerleri kayda deger bir sekilde artti.kapatabilir misiniz boyle buyuk bir sirketi?general motors batacak diye dunyada kriz olustu.google kapatilacak olursa yakin bir kriz olusur

Edit: Son dakika haberi; ABD SOPA'yi askiya aldi Ağzı kulaklarına varıyor
Güncelleme: BeAware (23 Oca 2012 20:22)
En üste git

Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink23 Oca 2012  20:59

Olumsuzluklar her yerde aynı.Görüşlerimiz ve tüm yaşantımız aynı.Giydiğimiz kıyafet,aldığımız soluk,Yukarı bakıp bir şey hayal etmek,gülümsemek aynı.Aynı mekanlar,aynı suratlar,aynı karakterler,Aynı gurur tablosu hep aynı.Aynı politika,aynı savaş,aynı haksızlık,Başımızda duranlar malesef aynı.Aynı sis bulutu,aynı sıkkınlık,aynı caddeler,Aynı trafik,görüntü aynı.Elimden geldiğince değiştirmeye çalışsamda işe yaramıyor.Aynı dünyam imaj farklı.Aynı atmosfer,mevsimler aynı,aynamda salaş bir adam,tıpkısının aynı.
En üste git

Üye

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink23 Oca 2012  20:59

Bence de ama Google'yi kapatmaya kimsenin gücü yetmez.
En üste git

Üye

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink23 Oca 2012  21:01

NiqhtBlue yani senin ne demek istediğini anlamadım ama zaten dedim Dünya'nı en iyi upload sitelerinden birisi belki de en iyisi o yüzden zenginliğe biraz normal bakalım.
En üste git

Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink23 Oca 2012  21:04

Alıntı: Ozan Yılmaz23.01.2012 21:01:45Alıntı yapılan Mesaja git
NiqhtBlue yani senin ne demek istediğini anlamadım ama zaten dedim Dünya'nı en iyi upload sitelerinden birisi belki de en iyisi o yüzden zenginliğe biraz normal bakalım.

İlgili haberin linkini verdim.Nesini anlamadın.
Olumsuzluklar her yerde aynı.Görüşlerimiz ve tüm yaşantımız aynı.Giydiğimiz kıyafet,aldığımız soluk,Yukarı bakıp bir şey hayal etmek,gülümsemek aynı.Aynı mekanlar,aynı suratlar,aynı karakterler,Aynı gurur tablosu hep aynı.Aynı politika,aynı savaş,aynı haksızlık,Başımızda duranlar malesef aynı.Aynı sis bulutu,aynı sıkkınlık,aynı caddeler,Aynı trafik,görüntü aynı.Elimden geldiğince değiştirmeye çalışsamda işe yaramıyor.Aynı dünyam imaj farklı.Aynı atmosfer,mevsimler aynı,aynamda salaş bir adam,tıpkısının aynı.
En üste git

Üye

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink23 Oca 2012  21:21

Yok bel ki bir şey demek istemişsindir diye nerden biliyim tek linki verince , olsun yine de saol haberleri inceliyorum zaten bununla ilgili.
En üste git

İlgili Konular

Konu Başlığı Gönderen Yanıt Son Mesaj
DosyaLoaD(Ücretsiz Dosya Upload)(Çoklu Upload)Kroos 5 20 Tem 2010  10:03
 Rapidshare & Mega Upload Download Managerbettelgeuse 6 09 Eki 2009  09:59
 Dosya upload sitesiawsalli 4 28 Ağu 2008  23:34
 upload sitesiwebmalatya 2 29 Eki 2008  12:12
 Mp3 Upload sitesi lazımSafa GAYRET 6 16 Oca 2010  23:24
Bu sayfa 0,56 saniye içinde hazırlandı.

Cep telefonları | Ekran kartları | Masaüstü | Notebook | Ses kartları | Webcam | Klavye & Fare | Yazıcılar | Tablet Ev Sineması
Mp3 Player | Usb Bellekler | Video kameralar | Fotoğraf Makinesi | Taşınabilir diskler | LED & LCD Tv | Monitörler | OEM | PDA
Navigasyon | Oyun Konsolu