Kullanıcı:
Parola:
Tüm Forumlar Sıkça Sorulan Sorular Parola Hatırlat Kayıt Olun!

Seçenekler
Paylaş

Doctor Who 6.Seri

Üye

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink20 Oca 2010  00:22

Doctor Who
İngilizlerin uzun soluklu bilim kurgu serisi olan Doctor Who ilk olarak 1963 yılında başlamış olup 2005 yılında BBC tarafından yenileri çekilmeye başlamıştır.ilk sezon Christopher Eccleston oynamış ve 2.sezondan itibaren yerini David Tennant’a bırakmıştır.2-4 sezon arası Karakterimiz Doctor Who’yu oynayan David Tennant 4.sezon bitiminde ne yazıkki tüm ekip ayrıldığından  diziden ayrılmıştır.Yerine  oyuncu olarak 27 yaşındaki ingiliz aktör Matt Smith gelmiştir,değişiklik bununla kalmamış olup Russel T. Davies’in ayrılmasıyla başa Steven Moffat geçmiştir.5. sezonla birlikte değişen konseptiyle  dizi  halen devam etmektedir.Gelelim Doctor Who konusuna:Doctor yada The Doctor farklı bir türden gelir gezegenleri Gallifrey olan Timelord yada The lord of  Time milletidir bunlar.Şu andaki konsepte göre;en büyük zaman savaşı sırasında tüm zaman lordları yok olmuş olup sadece The doctor hayatta kalmıştır en iyi arkadaşı zaman ve uzayda seyahat ettiği zaman makinası olan Tardis’tir.Tardis viktoria dönemine ait olan mavi bir kulübe şeklindedir ve her türlü şekli alabilmektedir,ne olduysa bu şekli aldıktan sonra ayarlarında bozulma olmuş ve doctor’da bunca zaman tamir etmemiştir.Tardis’i (Time And Relative Dimension(s) In Space ) makina olarak adlandırmamıza rağmen aslında metalden yapılmamış olup yaşayan bir organizmadır,Gallifrey’de yetişirler.Dıştan küçük kulübeyi andırır;ancak içi farklı boyuttadır.Doktor’un en önemli özelliği ölmemesidir,yeniden doğmasıdır bunu sadece tardis içinde yapabilir;eger ki bu şekilde olmaz ise farklı sorunlarla karşılaşabilmektedir.Karakterimizin  bugüne kadar hem klasik serisi hemde günümüz serisi olsun ona bir çok kişi eşlik etmiştir.İlk başta; 1963 yılında dizi başladığında karakterimizin yanında torunu Susan Foreman ve  iki öğretmeni eşlik etmekteydi.Günümüze kadar da dizide farklı yardımcılar gördük;fakat  insanların sevdiği bir çok yardımcı olmasına rağmen,en göze çarpan Sarah Jane ‘di.Sarah Jane, 3. ve 4.  doktor’ların yardımcılığını yapmıştır ( karakteri günümüze kadar Elisabeth Sladen canlandırmıştır ve devam etmektedir) bununlada kalmamış ve bir çok yan yapımdada oynamıştır.En son çocuklar için Sarah Jane Adventures adlı dizide ana karakter olarak bulunmaktadır;aslında Doctor Who’ nun bir Spin-off (paralel dizisi)’dur.
Diğeri:Torchwood.

Doctor Who: 26 sezon 1 film (8. Doktor) (Klasik) + 6 seri (yeni) .
yazan:_Neo_(Yazı _Neo_ aittir.)

1963'ten bu yana tüm doctor'lar:

William Hartnell
Patrick Troughton
Jon Pertwee
Tom Baker
Peter Davison
Colin Baker
Sylvester McCoy
Paul McGann
Christopher Eccleston
David Tennant
Matt Smith

The doctor'a ait araçlar:
Tardis
Sonik Tornavida
Psişik kağıt
en önemlisi keskin zekası
The Doctor'u tanıtan bir  video:His name is The Doctor
Flash oynatıcınızı güncelleyin

http://www.youtube.com/watch?v=IUld2qcyNpw

http://www.youtube.com/watch?v=MZcGSnYa9vE

5. sezon preview:

http://www.youtube.com/watch?v=UnPUF8an-XE

1963 İlk doktor William Hartnell

Unearthly Child (ilk yol arkadaşları:Torunu Susan Foreman- ogretmenleri Ian ve Barbara)

http://www.youtube.com/watch?v=wW6VV8nIwMs
Güncelleme: _Neo_ (31 Mar 2011 17:59)
Tellcom&Superonline 

[kod][/kod]Kodlarınızı bu aralığa yazarsanız  bakan  daha hızlı yardım edecektir.
En üste gitBu mesajı bildir

Üye

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink20 Oca 2010  02:08

İlk sezonunu izledim. Christopher Ecclestone iyi performans sergilemiş. 2. sezonda David Tennant'ın gelmesine biraz bozuldum doğrusu. 2. sezon premierini de pek beğenmedim. Ondan sonra CNBC-E ara verdi. Devamını izlemedim henüz. Gerçekten senaryo, kurgu, soundtrack bakımından iyi bir yapım. Her ne kadar efektler mükemmel olmasa da gayet iyi. Bazı ucuz efektler komik olsa da benim hoşuma gitti. Dalek ve Slitheen ırkı için kullanılan kostümler mesela.
En üste git

Üye

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink20 Oca 2010  11:50

Ahmet evet efeklerde filan haklısın ancak bilim kurgu olunca içinde zaman kavramıda  geçince insana izlettirebiliyor.ilk sezondan 4.sezona kadar izledim sezonlar arası christmas invansion adında 1  saat ve üzeri bölümleri var  son sezon sonrası bir kaç bölüm daha var ayrıca david'ın oldugu animasyon filmleri çekmişler ona varana kadar izledim.İzlenimlerime dayanarak kendi görüşüm christe, david'te işi iyi götürmüşler.2. sezon biraz bogdu dogrusun yeni biri geldi falan olmaz dedim ;ancak beni yanılttı arkadaş.

Ek olarak:Dalek'lerin giyinişi öyle yani 1963 ten bu yana serilerde Dalek ırkı var(cybermen'ler gibi) ve şekilleri o biçimde.Yani 2005'te  sadece yeniden yapılmışlar yeni bir senaryo değil aslında belki kostümler daha iç açıcı  yapılabilirdi.

Kahkaha

Güncelleme: _Neo_ (30 Mar 2010 00:17)
Tellcom&Superonline 

[kod][/kod]Kodlarınızı bu aralığa yazarsanız  bakan  daha hızlı yardım edecektir.
En üste git

Üye

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink02 Şub 2010  13:05

Bu diziyide çok başarılı buluoyorumç
Farklı pencereden bak istiyorsan PC'ne -->" HERKESİ BEKLİYORUM  BLOGUMA"
[url=facebook.com/hasancep]facebook.com/hasancep[/url]
En üste git

Üye

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink21 Şub 2010  13:27

10. Doctor Özel:
Doctor Who - Children In Need Special: 'Time Crash' 2007

New Doctor Who Trailer featuring the Doctor and Amy! - BBC One
Güncelleme: _Neo_ (21 Şub 2010 17:04)
Tellcom&Superonline 

En üste git

Yeni Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink17 Mar 2010  18:53

ee hanı 13 marta baslamadı sıtelerde bısı yok
En üste git

Üye

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink19 Mar 2010  19:56

Doctor Who'nun 5. sezonunun ilk bölümü olan The Eleventh Hour, 3 Nisan Cumartesi günü BBC One'da başlıyor.

http://www.imdb.com/title/tt0436992/episodes#season-5
http://tardis.wikia.com/wiki/Series_5_%28Doctor_Who%29

Fragman 2
Sezon 5 Fragman 2

Doctor Who Vampires In Venice(NEW) 

Doctor Who Sezon 5 Episode 1-The Eleventh hour

Güncelleme: _Neo_ (30 Mar 2010 00:10)
Tellcom&Superonline 

En üste git

Yeni Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink07 Ağu 2010  00:07

hocam 5. sezonu siz nasıl buluyorsunuz.BBC nin CEO su falan akrabanız mı??:D Ben çağ dışı kaldım..2. Sezondayım ama kaçırmadığım 1 tek bölümü yok..
En üste git

Üye

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink15 Ağu 2010  23:03

Doctor who 1963 yılında başlayan bir dizi 26 sezon devam etti ve 2005 yılında  yeniden başladılar ilk sezon olarak aslında 27. sezon (christopher Eccleston ile) 2. sezon yerine rejenarasyon ile David Tennant(David John Mcdonald) geldi 2010  4. sezon sonrası olan  özel bölümlerden sonra  David Tennant'a ayrıldı =) 5. sezon ile matt smith yeni The doctor.Anlıyacağın geri kalmışsın hatta cnbc-e'den izliyorsan onlar hep geriden gelir.5.sezon bitti şimdilik 25 aralık 6.sezon öncesi christmas özel bölümü var gözüküyor.
Yani 6. sezondayız:D

Sezon 5  Fragman (Tekrar Görmek isteyenlere)

Link: http://www.youtube.com/watch?v=3berYXUrSnw
Doctor Who  6. seri (sezon 6) Spoiler:)

Link:http://www.youtube.com/watch?v=Ihzu-OPa4g4
Güncelleme: _Neo_ (16 Ağu 2010 01:15)
Tellcom&Superonline 

En üste git

Üye

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink28 Ağu 2010  18:07

ben dizinin takipçisiyim 5.sezona kadar eksiksiz izledim 6. sezonu bekliyoruz artık :D
En üste git

Yeni Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink21 Eki 2010  21:52

neo acaba 5ci sezondan sonra çıkan bölümlerin linklerini ata bilir misin ?
En üste git

İlgili Konular

Konu Başlığı Gönderen Yanıt Son Mesaj
 HDD Seri No DeğiştirmeK ?HipHop 7 17 Şub 2011  10:00
 Notebook Seri Numarasından Driver Bulmaarda9292 0 03 Tem 2008  13:58
 Partition Table Doctor sorunHPQ-User 3 26 Mar 2008  18:18
 KASPERSKY ANTİVİRÜS7 SERİ NUMARASIHPQ-User 2 04 Şub 2008  08:30
 Spyware Doctor yasal keymurat3218 22 28 Haz 2010  17:23
Bu sayfa 1,03 saniye içinde hazırlandı.

Cep telefonları | Ekran kartları | Masaüstü | Notebook | Ses kartları | Webcam | Klavye & Fare | Yazıcılar | Tablet Ev Sineması
Mp3 Player | Usb Bellekler | Video kameralar | Fotoğraf Makinesi | Taşınabilir diskler | LED & LCD Tv | Monitörler | OEM | PDA
Navigasyon | Oyun Konsolu