Merhaba arkadaşlar yeni serinin bütün bölümlerini izledim. Bir arkadaş çocuk dizisi gibi olduğunu yazmış. Bazı bölümleri cidden çocukça ve deli saçması olsa da bazı bölümleri çok iyi. Mesela 1. sezon 9 ve 10ncu bölmler, 3. sezon 10. bölüm, 5. sezonun ikinci yarısı ve altıncı sezon(et adamların olduğu iki bölüm hariç). En güzeli 3. sezon onuncu bölüm. Ama bunlar güzel dedik diye de direk bunları izlemek isteyen olursa yanlış yapar ilk bölümden itibaren kesintisiz izlenmesini hatta zaman varsa spin-off'larıyla(torchwood ve sarah jane adventures) birlikte ve kronolojik sırasıyla izlemesini öneririm. Kronolojiyi buradan bulabilirsiniz:
http://forum.divxplanet.com/index.php?showtopic=150656Kimileri koyu david tennant fanatiğidir ama ben üç doktoru da seviyorum ve ayrım yapmayı yanlış buluyorum çünkü hepsinin karakteri farklı olduğundan hepsi farklı açılardan renkli kişilikler olabiliyor. Ve izleyicinin beğenip beğenmeme durumu da doktorun kişiliği kendine benzetmesine veya o karaktere karşı bir özentilik duymasıyla oluyor genelde. Dedeiğim gibi hepsi farklı açılardan iyi. Mesela Christopher Eccleston sonrakiler kadar hareketli olmasa da iyi bir dost ve abi izlenimi uyandırır, bakışları insancıldır, bu da güvenilir bir hava katar ve aniden duygulandığı veya sinirlendiği olabilir, şakacıdır, rolünün hakkını vermiştir. David Tennant özellikle tavırlarıyla, mimikleriyle gençlere en iyi hitap eden karakterdir(benim genç olmam bu durumun istisnası), mükemmel oynamıştır ama bir açıdan kusurlu buluyorum. Mesela doktor gidiyo o kadar insana güven veriyo sonra kendi gevezeliğinden veya başka bir hatasından birisi falan ölünce ağzından çıkan cümle hep aynı:" Oh! I'm sorry, I'm sorry sorry" ve bunu çok duygusuz, tipik bir İngiliz akademisyenine yakışır bir biçimde söylüyo(zaten tipi de andırıyo). Ama her şeye rağmen çok iyiydi ve rolünün hakkını vererek ayrıldı. Matt Smith'e gelince, ben ik başta hiç sevmemiştim, david tennant gibi çocukluk yapmaya çalıştı biraz david tennant taklidi yaptı ve çocukluk bu adama hiç yakışmıyordu, keşke daha ağırbaşlı bir karakteri oynasaymış diye düşünürdüm. 5. sezonun sonlarına doğru kendine özgü bir doktor karakterii yaratmayı başardı ve özellikle 5. sezon finalindeki oyunculuğu takdire şayandır. Ve altıncı sezonda da coşturuyo zaten. Ve keşke David Tennant dursaydı diyenler de genel olarak 6. sezonu falan izlemeyen tiplerdir(istisnası vardır tabi). Neyse, benim diyeceklerim bu kadar, sonuç olarak hoş bir dizi(3. sezon hariç ama 3. sezonun 10. böümü de gelmiş geçmiş en iyi DW bölümüdür) ve izlenmeye değer, ayrıca aklına diziyle ilgili sorular takılan olursa(valeyard kim gibi mesela) tardis.wikia.com adresinden bulabilir. Herkese iyi seyirler.