|
CHIP Online
|
10 Nis 2009 08:57
arkadaşalr bnm dvd rom um daha önceden sorunsuz çalışıyodu amaa bilgisayara format attıktan sonra çalışmamaya başladı cd leri görüyo okuyo yazıyo ama dvd leri görmüyo okumuyo acaba neden yardımcı olursanız sevinirim dvd nin markası LG BİLGİSAYRDA GÖRÜNN ADI HL-DT-ST RW/DVD GCC-H21N YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM SAGOLUN ARKADAŞLR Soru Türü: Donanım İşletim Sistemi: Windows XP Sistem Özellikleri: xp pro anakrt foxcon dvd rom LG İnternet Tarayıcı: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; tr; rv:1.9.0.5) Gecko/2008120122 Firefox/3.0.5 |
|
Bildir
Teşekkür et Yanıtla Alıntıla
|
|
Üye
|
10 Nis 2009 18:02
eğer fiziksel bir sorun olmadıysa okumama sorunu yapmaz ancak format sırasında dosyalar yüklenirken bir driverin hatalı yüklernmesi yüzünden olabilir tekrar sağlam bir format atın veya rom temizleme cd ile temizleyin lens kirlenmiş olabilir birde düşük bir ihtimal kasanın içinden data kablosu çıkmış olabilir
|
|
Bildir Teşekkür et Yanıtla Alıntıla
|
|
Üye
|
10 Nis 2009 21:24
anakart cd sinden sistemi takrar tanıtınız
|
|
|
|
Yeni Üye
|
12 Nis 2009 20:39
arkadşlar kasayı açıp baktım kabloları takılı hiç biri çıkmamış format sırasında da hiç bir sorun çıkmadı ama halada görmüyo ne yapabilirm
yardım edin lütfen
|
|
|
|
Üye
|
12 Nis 2009 20:51
|
|
|
|
Yeni Üye
|
27 Tem 2010 10:16
ya bende aynı sorunla karşı karşıyayım. leptop kuullanıyorum dvd yi takıyom garip sesler geliyo okumuyo servise götürdüm sorun yok dediler lensi temizledik düzeldi dediler tekrardan böyle oldu lütfen yardım edin acill
|
|
|
|
Üye
|
27 Tem 2010 11:03
silin arkadaşlar silin
bu problemlerin %99 u tozdan olur sonuçta bu lazer ile çalışıyor üzerinde mikronluk bir toz olsa problem çıkartır biraz pamuk biraz kolonya ile nazikçe silin sonra firmware arayın |
|
|
|
Yeni Üye
|
19 Ara 2010 22:48
kardeşim bendede aynı sorum vardı drıvernı yükledim kurtuldum drıveri bulnmuyo o yüzden aynı sıkıntıyı çeken arkadaşlar için link veriyorum indirin kurun sorun çözülsün..
link: http://hotfile.com/dl/94228503/b236f16/GCC-H21N101(ew).zip.html |
|
Son düzenleme: nonkon ~ 04 Oca 2011 20:18 | |
|
|
|
Üye
|
19 Ara 2010 23:51
driver güncellemesi le sorun giderilir :)
|
|
|
|
Üye
|
20 Ara 2010 10:26
Birde şu yandan bakın. Bence arkadaşın DVD okuma programı yok.XP'de bulunan media player DVD'lerin içindeki filmleri ve de videoları oynatmaz.Mesela GOM media player , VLC media player ya da winamp gibi programlarıyükleyerek çalıştırabilirsin.Format attıktan sonra hiç "DVD'den" oyun yüklemeyi denediniz mi? Eğer yükleniyorsa benim dediklerimi uygula ama DVD'yi hiç açmıyorsa tozlanmış ve de eskimiş demektir.
|
|
|