Kullanıcı:
Parola:
Tüm Forumlar Sıkça Sorulan Sorular Parola Hatırlat Kayıt Olun!

Seçenekler
Paylaş

En çok kullanılan torrent istemcisi hangisi?

www.chip.com.tr

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink27 Haz 2009  21:30

uTorrent mi, BitTorrent mi, yoksa BitComet mi? İşte torrent dünyasının istemci kralı...

Okumak için: http://www.chip.com.tr/konu/en-c ... -hangisi_13603.html

Resimlerle: 10 adımda torrent hızınızı katlayın!

Ünlü dosya paylaşım sistemi torrent kullanıcıları arasında yapılan araştırma hangi istemcinin daha çok tercih edildiğini gözler önüne seriyor. 150,000 kişi arasında yapılan araştırma sonucu kullanıcıların yarısından fazlasının uTorrent kullandığı, bunu %16.86'lik dilimle Vuze'nin takip ettiği ortaya çıkıyor.

uTorrent'in Bittorent Inc. tarafından üretilen bir yazılım olduğunu hesaba katarsak Bittorent Inc. torrent kullanıcılarının yaklaşık üçte ikisine hitap ediyor. Şuan en büyük rakibin Vuze (Azureus) olduğunu aşağıdaki tablodan rahatlıkla görebilirsiniz.

Tabloyu görmek için tıklayın

Eğer bu rakamları genel kullanıcılar çapında düşünürsek 50 milyon'a yakın aktif Bittorent kullanıcısı olduğu sonucuna ulaşıyoruz. ( %1'in altında kalan diğer istemciler Diğerleri kapsamında araştırmaya dahil edilmiştir.)

Bakalım önümüzdeki aylarda uTorrent tahtını koruyabilecek mi? Transmission Windows versiyonunu yayınlayınca bu oranlardaki değişim nasıl olacak? İlk 3 ile rekabete girebilecek başka bir yazılım olacak mı?

Yakın zaman içerisinde sorularımızın cevaplanacağını düşünüyoruz. Bizi takip etmeye devam edin.

Tüm konu: En çok kullanılan torrent istemcisi hangisi?

Resimlerle: 10 adımda torrent hızınızı katlayın!

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Siz hangi yazılımı tercih ediyorsunuz?

En üste gitBu mesajı bildir

Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink27 Haz 2009  22:38

Vuze kullanıyorum ama şuan FrostWire'yi deniyorum...
En üste git

Üye

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink27 Haz 2009  22:45

uTorrentGözünü devirmiş
En üste git

Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink27 Haz 2009  23:21

İlk çıktığından beri utorrent tercih ediyorum.Vuze de kullanmayı denedim bir zamanlar ama pek kullanışlı gelmedi bana...
En üste git

Üye

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink27 Haz 2009  23:22

Bittorent :)

www.tavsanshop.com Tavşan & tavşan ürünleri....
En üste git

Üye

Kişisel Sayfası

PermaLink27 Haz 2009  23:32

torrent indirmelerimi 7 gün 24 saat boyunca açık olan emektar ve cefakar döneminin dothan çekirdekli pentium m'li laptobumda yaparım. bu laptopta işletim sistemi olarak debian linux kullanıyorum. yıllar boyu gnome ortamı kullanmama rağmen ktorrent kullanıyordum.

kablonet uydunet oldu. 512 kbit sınırsız yetersiz gelmeye başladı. uydunetten 4mbit tarifeye geçince ktorrentte kafayı yemeye başladı. linux ortamında bir sürü torrent istemcisi var. ama denediklerimin hepsinde ya bir hata var beni gıcık ediyor ya da bant genişliğini düzgün kullanamıyordu.

bu nedenle laptopta wine ile utorrent kullanıyorum. tüm ihtiyaçlarımı sorunsuz karşılıyor ve bana hiç sorun yaşatmadı. bu yazılımın linux'e port edilmesini çok isterim. wine ile kullandığım tek uygulama.

bu arada transmissionu da bir dönem kullandım. linux ortamındaki en iyi torrent istemcilerinden biridir. fakat çeşitli sorunları vardı. bilgisayar hiç kapanmadığı için bazen gereksiz hatalar yapıyordu. bilgisayara bazen bir hafta dokunmadım için hata olduğu zaman boşu boşuna indirmeler aksıyordu.

Bence linux(wine ile) ve windows ortamları için en iyi bittorrent istemcisi stabil ve çok az sistem kaynağı tüketmesi ile utorrenttir.

linuxte wine kullanmak istemeyenler için ise önerim transmission veya ktorrent(eskiden her masaüstü ortamında ktorrent kullanırdım), eğer kde kullanıyorsanız ktorrent en iyi seçimdir. deluge'de denenebilir ama denediğim zaman bir çok sorun fark ettim. ama geleceği var gibi. geliştirilse utorrente çok sağlam rakip olur.(en azından linux ortamında)
En üste git

Üye

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink28 Haz 2009  00:36

µTorrent..
En üste git

Üye
REP: 640, 3,99

Kişisel Sayfası

PermaLink28 Haz 2009  01:08

µTorrent... gerisi teferruat resmen.
En üste git

Denetmen
REP: 88, 3,86

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink28 Haz 2009  01:20

µTorrent.

En üste git

Üye

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink28 Haz 2009  11:55

µTorrent.Hastaya ilaç sorulmazmış GülümsemeAsıl olan amaca ulaşmaksaBeğendim
Güncelleme: AkyüzCan (28 Haz 2009 11:56)
"Bal arıları yok olduktan 4 yıl sonra insanlık biter" Albert Einstein
En üste git

Üye

Blog Sayfası
Kişisel Sayfası

PermaLink28 Haz 2009  13:26

Bittorent

En üste git

İlgili Konular

Konu Başlığı Gönderen Yanıt Son Mesaj
 En çok kullanılan Android hangisi?CHIP Online 0 21 Mar 2011  17:30
 En iyi ve en hızlı 4 BitTorrent istemcisi!CHIP Online 2 23 Oca 2011  10:32
 Avrupa'da en çok kullanılan tarayıcı o!CHIP Online 1 06 Oca 2011  16:29
 İşte Googla göre en çok kullanılan harfler!CHIP Online 1 15 Oca 2011  15:21
 Açık kaynak dünyasının en çok kullanılan dilleri:asumanorhun 0 12 Ağu 2011  13:00
Bu sayfa 1,41 saniye içinde hazırlandı.

Cep telefonları | Ekran kartları | Masaüstü | Notebook | Ses kartları | Webcam | Klavye & Fare | Yazıcılar | Tablet Ev Sineması
Mp3 Player | Usb Bellekler | Video kameralar | Fotoğraf Makinesi | Taşınabilir diskler | LED & LCD Tv | Monitörler | OEM | PDA
Navigasyon | Oyun Konsolu