exe Uzantılı Program Nasıl Yapılır

Abdullah 37
17-10-2009, 01:50   |  #1  
Abdullah 37 avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
340 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2009

Arkadaşlar Winrar ile setup dosyası yapılabiliyor benim merak ettiğim şu bu exe uzantılı program nasıl yapılıyor.Bir program yapmayı denemek istiyorum basit bir şey yardımcı olur musunuz.Örnek bir yapım anlatırsanızda iyi olur.
ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER

OnlyMann
17-10-2009, 09:48   |  #2  
OnlyMann avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
2,779 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2009

1. resimdeki gibi öncelikle klasörü rar ile sıkıştırıyoruz.
2.resimde gösterildiği gibi rar dosyasını açıyoruz (içine giriyoruz) 2 il gösterilen SFX tuşuna basıyoruz gelen 3 nolu ekranda Gelişmiş SFX Seçeneklerine giriyoruz 4 nolu ekranda oluşturulacak exe dosyasının nereye, nasıl açılacağı, iletişim ekranlarını (mesaj vs), açıldığında hangi uygulmanın çalışacağını seçiyoruz bunun gibi düzenlemeleri sekmelerden yapıyoruz. Tamam ile çıktığımızda exe dosya oluşturuluyor.

OnlyMann bu faydalı yanıtı için aşağıdaki 1 kişiden teşekkür aldı... [ Göster ]
Abdullah 37
17-10-2009, 14:15   |  #3  
Abdullah 37 avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
340 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2009
Alıntı: OnlyMann  
1. resimdeki gibi öncelikle klasörü rar ile sıkıştırıyoruz.
2.resimde gösterildiği gibi rar dosyasını açıyoruz (içine giriyoruz) 2 il gösterilen SFX tuşuna basıyoruz gelen 3 nolu ekranda Gelişmiş SFX Seçeneklerine giriyoruz 4 nolu ekranda oluşturulacak exe dosyasının nereye, nasıl açılacağı, iletişim ekranlarını (mesaj vs), açıldığında hangi uygulmanın çalışacağını seçiyoruz bunun gibi düzenlemeleri sekmelerden yapıyoruz. Tamam ile çıktığımızda exe dosya oluşturuluyor.
 
TEŞEKKÜRLER
 Ama benim öğrenmek istediğim bu değil Winrar haricinde exe uzantılı program nasıl yapılıyor onu öğrenmek istiyorum Bu anlattığını yapmayı biliyorum

OnlyMann
17-10-2009, 20:56   |  #4  
OnlyMann avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
2,779 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2009

öncelikle program yazma editörlerinden birini kullanmalısınız. yani kodlama işleminden sonra programı çalıştırma sırasında (derleme veya exe-çalıştırılabilir) oluşturulur. Bu işlem kullanılan programlama diline göre değişir. yeni nesil (.net gibi) dillerde çalıştırırken oluşur. Ancak programın çalışması için hata (error) vermemesi gerekir. Hatalı olursa oluşturulmaz.

kucukbostan
17-10-2009, 21:43   |  #5  
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
82 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2007

sanırım programlama dillerinden anlaman gerekiyor. (pascal, c+ vb.) winrar bence en kolayı hemde işe yarıyo

gopsilozan
14-03-2011, 20:52   |  #6  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2011

http://www.downloadindir.com/ins ... 5eca21d5212ee11&

LvvNt
31-07-2012, 12:43   |  #7  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 22
387 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2012
Alıntı: Abdullah 37  
Arkadaşlar Winrar ile setup dosyası yapılabiliyor benim merak ettiğim şu bu exe uzantılı program nasıl yapılıyor.Bir program yapmayı denemek istiyorum basit bir şey yardımcı olur musunuz.Örnek bir yapım anlatırsanızda iyi olur.
ŞİMDİDEN TEŞEKKÜ
 

Bu konuda Install Creator'ü deneyebilirsin.Gezginlerde bulunuyor

Link:http://www.gezginler.net/indir/install-creator.html

microsoftaccount
14-03-2013, 09:16   |  #8  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2013

Buradaki amaç nedir Exe Uzantılı Prog derken .. Stub Yapmak mı istiyorsun Örnek vib.net Veya Visual , Veya Assamply ile Programın amacı ve işlevi nedir ve bu exe uzantısındaki hedef Bindlemek içinmi exe istiyorsun Ama bindlemek için sanmıyorum çunki diğer arkadaş winrar ile bindleme olayınıda göstermiş anlayamadım tam olarak amacını

badwizard
14-03-2013, 11:11   |  #9  
badwizard avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 58
791 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2008

Asıl yapmak istediğin installer oluşturmak değil çalışan bir program yapmak sanırım, yeni başlayanlar için C# önerebilirim bunun için ücretsiz dağıtılan microsoft visual studio express versionlarından birini deneyebilirsin ancak büyük boyutları kurulumdaki zorluktan dolayı ben pek tercih etmiyorum onun yerine açık kaynak kodlu sharp develop senin için çok iyi bir tercih olabilir


Program dot net framework üzerinde çalışıyor yani visual studio ile çok benzer yanları var ayrıca dahili compilera sahip olduğu için ilave bir sürü bileşen kurmadan üzerinde programlar yazıp çalışır hale getirebilirsin.
http://www.icsharpcode.net/opensource/sd/

Son Düzenleme: badwizard ~ 14 Mart 2013 11:12
YILMAZAHMETg
04-04-2013, 21:45   |  #10  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2013

selamlar en basidi visual basic 6 ama tavsiyem c++  ogren internette arastir

pingu89
20-06-2013, 01:07   |  #11  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2013

peki, bu şekilde oluşturulan .exe uzantılı bir uygulamada kullanılan resimleri nasıl tekrar resim olarak elde edebiliriz ya da çıkarabiliriz?